Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Uluborlu Yağlı Güreşleri yine muhteşemdi

Uluborlu Yağlı Güreşleri yine muhteşemdi

SPOR 2.07.2018 08:35:00 0
Uluborlu Yağlı Güreşleri yine muhteşemdi
42.Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri 29 Haziran – 01 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. 
 
Festival programının üçüncü gününde yağlı pehlivan güreşleri vardı. Uluborlu er meydanında gerçekleştirilen güreşlere rekor derecede güreşçi katılımı oldu. Tam 550 güreşçi er meydanında kıran kırana güreşti. 
Uluborlu güreşleri 01 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da Uluborlu er meydanında dualar ve kurban kesimi ile başladı. Uluborlu güreşlerine Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğinden Ramazan Bahşi, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Koçular Eski Muhtarı İsmet Özdamar, protokol üyeleri, Isparta Sanat ve Fotoğraf Derneği (ISFODER) üyeleri ve güreş severler katıldılar.

Kıran kırana geçen güreşler nefes kesen anlara sahne oldu. 13 başpehlivanın katıldığı güreşlerde finale kalan isimler Salih Dorum ve Ali Yanatma oldu. Final güreşinde rakibini tuşa getiren olmayınca müsabaka puanlamaya kaldı. Puanlamada ise rakibine üstünlük sağlayan Ali Yanatma Uluborlu Er Meydanında Başpehlivan oldu. Salih Dorum ikinciliği alırken, üçüncüler ise Mustafa Batu ve Serkan Serttürk oldu. 
GÜREŞ AĞASI SELİM DEMİRELLİ
2019 yılı için güreş ağalığı ihalesi ise 3 isim arasında geçti. Dönem dönem üstüne Uluborlu Er Meydanında güreş ağalığı yapan iki isim Selim Demirelli ve Ahmet Nedim Karasoy ile Koçular Eski Muhtarı İsmet Özdamar ihaleye katılan isimler oldu. Belediye Başkanı Ünverdi ağalık ihalesini 20.000 TL’den açtı. Artarak giden rakam 52.500 TL ile Selim Demirelli’de kaldı. Böylelikle 2019 yılı güreş ağası Selim Demirelli oldu.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °