Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir; Mart Ayında Maçları Seyircili Oynatabiliriz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir; Mart Ayında Maçları Seyircili Oynatabiliriz

SPOR 29.01.2021 10:03:00 0
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir;
Mart Ayında 
Maçları Seyircili 
Oynatabiliriz
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Sağlık Bakanlığı ile görüşüyoruz. Mart başından itibaren seyircili oynama kararı alabiliriz yine belli bir oranda olacak şekilde" dedi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, D-Smart canlı yayınına konuk olarak gündemi dair soruları yanıtladı. Ligden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, "Türkiye Futbol Federasyonu'nda, kulüplerin tamamı varken toplantı yaptık. 21 kulüp de salgın dolayısı ile yayıncı kuruluştan bazı sıkıntıları oldu, paralarını alamadı. Çok problemli olan sporcular oldu. 21 kulüp de bu sene ligden düşmeyi kaldırılsın diye karar aldılar. Bir tek kulüp bile aksini söylemedi" dedi.
"BİZ DE MAÇLARI SEYİRCİLİ
OYNATMAK İSTİYORUZ"
Maçların seyirci olup olmayacağı konusunda da konuşan TFF Başkanı, "Bu durum pandeminin Türkiye'deki gelişimine bağlı. Bu işte insan ve sporcu sağlığı önemli. Bu hastalığı çok ağır geçirenler var. Sağlık Bakanlığı'nın vereceği bir karardan ayrı bir karar almamız mümkün değil. Aşı olayı başladı, sayılar da geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıklaması var artacak olan aşı sayılarıyla ilgili. Günlük vaka sayıları çok düşerse, restoranlar, kafeler, oteller açılırsa, normal hayata dönüş başlarsa biz de seyircili futbol maçları oynatmak istiyoruz. Bunu belli bir oranda yapmamız gerekiyor. Bir tribünün kapasitesinin belli bir oranda kullanılmasına karar verilir. Eğer misafir takımın kullanacağı yer 2.500 kişilikse 250 kişi gelecek. Oranlara göre değişecek.
"UEFA YÜZDE 50 KAPASİTELİ
OYNATMAK İSTİYOR"
Nihat Özdemir, UEFA'nın maçları salgının iyi gitmesi durumunda yüzde kapasiteli oynatmak istediğini ifade ederek, "2020 Katar Finalleri için elemeler başlıyor. İlk maçımız Hollanda ile TT Arena stadında. Allah'a dua ediyorum ki; seyircili oynayabilelim. Bizim seyirci desteğine o maçta çok ihtiyacımız var. Gözlemliyoruz, Sağlık Bakanlığı ile görüşüyoruz. Mart başından itibaren seyircili oynama kararı alabiliriz yine belli bir oranda olacak şekilde. 2 hafta evvel kulüpler birliği ve federasyonumuz ile bir toplantı yaptık. O toplantının esas amacı 2020 yılını değerlendirip 2021 yılında neler yapabileceğimize dair kararlar almaktı” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °