Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’den; Ligden Düşme Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’den; Ligden Düşme Açıklaması

SPOR 9.05.2021 20:27:00 0

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’den; 
Ligden 
Düşme 
Açıklaması
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir bu sezon küme düşmenin kaldırılmayacağını açıklarken, "Kulüpler kulis yapacağına son haftalarda daha iyi sonuçlar almaya çalışsın" dedi.
 
"OYUNUN KURALLARI VAR"
Hiç kimse bu konuyu aklına bile getirmesin" diyen Başkan Özdemir, "Bu liglerin statüsü, oyunun kuralları var. Geçen sezonun sonunda pandemi nedeniyle küme düşmenin durdurulması kararı bir iyi niyet örneğiydi. Ama bu yıl da düşmenin kaldırılması çok yanlış olur. Böyle yanlışlar yapmaya hakkımz yok. Newton kanunları kadar kesin bir gerçek var ortada: tıpkı yer çekimi gibi, küme düşme de bir gerçektir ve olacaktır. Kulüpler kulis yapacağına son haftalarda daha iyi sonuçlar almaya çalışsınlar" dedi.
"BAKIN SÜPER LİG ZOR ŞARTLARDA OYNANIYOR"
Süper Lig zor şartlara rağmen hızla yürüyor. Bakın zirvede ve son sıralarda müthiş maçlar oynanıyor. Hem şampiyonluk hem de ligde kalma mücadelesi için tüm kulüplerimize, değerli kanlara, teknik adamlarımıza ve futbolcu evlatlarımıza teşekkür borçluyuz."
"HAKEMLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ"
TFF Başkanı Nihat Özdemir maç sonları sürekli tartışma konusu olan hakemler hakkında da açıklamalarda bulundu. Özdemir, "Unutulan bir şey var: Bu sezon üç hakemimiz, Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler, Ali Palabıyık, Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla maç yönettiler. Cüneyt Çakır, UEFA'nın 18 elit hakemi arasındaki yerini korudu. Merkez Hakem Kurulumuz da hakemlerin şu sıkışık ortamda en iyi, en doğru kararlarla her türlü yorgunluğunu göze alarak maç yönetmesine, hafta içindeki eğitim toplantılarına önem veriyor. Onların sağlığı ve başarısı için çok duyarlı davranıyor. Hakemlerimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °