Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tüm Detaylarıyla Bu Haberde Ispartaspor’un 3. Lige Giden 4 Yıllık Serüveni; Bu Fotoğrafla Başladı

Tüm Detaylarıyla Bu Haberde Ispartaspor’un 3. Lige Giden 4 Yıllık Serüveni; Bu Fotoğrafla Başladı

SPOR 4.08.2020 11:25:00 0
Tüm 
Detaylarıyla
Bu Haberde 
Ispartaspor’un 3. Lige Giden 4 Yıllık Serüveni; 
Bu Fotoğrafla
Başladı
Ispartaspor gelecek sezon 3. Profesyonel Liginde mücadele edecek. Yeşil – Pembeli ekibi 3. Lige bundan tam 4 yıl önce Atatürk Stadyumunda Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülüğünde ‘Ispartaspor İçin Bir Kıvılcım Çak” etkinliği ile başlayan süreç çıkardı.
 
Koronavirüs pandemisi nedeni ile BAL Liginde lig bitimine 4 hafta kala ertelenmesi ve ardından TFF'nin 11 grup liderini şampiyon ilan edilmesi ile liderle arasında 3 puan olan 9 BAL takımının mücadelesi sonuçsuz kalırken bu durumla ilgili olarak 29 Temmuz’da müjdeli bir haber Gençlik ve Spor Bakanı ile toplantı yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir’den geldi.
BAL’DA MAĞDUR OLAN 9 TAKIM
3. LİGE TERFİ ETTİRİLDİ
29 Temmuz Çarşamba günü, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF ve Kulüpler Birliği ile yaptıkları toplantıda BAL’daki 9 takımın 3. Lige çıkması kararlaştırıldı.
O KARARI TFF BAŞKANI
NİHAT ÖZDEMİR AÇIKLADI
Söz konusu karar aynı gün saat 18.00’de Bakan Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından kamuoyuna açıklandı. TFF Başkanı Özdemir, yaptığı açıklamada Ispartaspor’un da aralarında olduğu 9 takımın 3. Lige yükseltilmesine karar verildiğini bildirdi.
BÜYÜK SEVİNÇLE KARŞILANDI
Bu müjdeli haber Isparta’da özellikle spor kamuoyunda ve il halkı arasında büyük sevinçle karşılandı.
BUGÜNLERE NASIL GELİNDİ?
Peki Ispartaspor’u 3. Profesyonel ligine çıkmasına kadar arada geçen süreç nasıl başladı? Ve nasıl gelişti?
İLK KIVILCIMI ISPARTA
GAZETECİLER CEMİYETİ YAKTI
Tarih 4 Haziran 2016. Günlerden Cumartesi. Isparta Gazeteciler Cemiyeti o tarihte 5 yıldır profesyonel futbol liglerinde temsilcisi bulunmayan Isparta'nın profesyonel ligde takımının olması için "Ispartaspor için bir Kıvılcım Çak" etkinliği düzenledi ve bu durumu da günler öncesinde Isparta kamuoyuna duyurdu.
TÜM ISPARTASPOR
SEVERLER STADYUMDA BULUŞTU
Etkinliğin yapılacağı 4 Haziran 2016 Cumartesi günü geldiğinde ise Isparta’da ‘Ben sporu ve Ispartaspor’u seviyorum’ diyen vatandaşından, daire müdürüne, siyasetçisinden STK temsilcisine kadar herkes yani tüm sporseverler Yeşil – Pembeli Bayraklarıyla ve formalarıyla Stadyuma geldi.
PEKİ 4 YIL ÖNCE NELER OLMUŞTU?
İŞTE O GÜN YAŞANANLAR
Profesyonel futbol liglerinde temsilcisi bulunmayan Isparta’da basın mensupları, güller diyarının profesyonel ligde takımının olması için “Ispartaspor için bir Kıvılcım Çak” etkinliği düzenledi.
Profesyonel futbol liglerinde temsilcisi bulunmayan Isparta'da basın mensupları, güller diyarının profesyonel ligde takımının olması için "Ispartaspor için bir Kıvılcım Çak" etkinliği düzenledi. Atatürk Stadı'nda buluşan sporseverler bayraklarıyla ve formalarıyla etkinliğe katıldılar. Etkinliğe sivil toplum kuruluş başkanları, daire müdürleri, gazeteciler, engelli dernek üyeleri ve birçok Ispartaspor sevdalısı yüzlerce vatandaş katıldı. Ispartaspor marşlarını çalındığı etkinlikte bayraklarla stadı donatan basın mensupları ve taraftarlar, kent büyüklerinden profesyonel takım için çalışma yapmalarını istediler.
"BİZ ISPARTA BASINI OLARAK
BU İŞİN ARKASINDA OLACAĞIZ"
İlk konuşmayı yapan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, etkinliklerine katılan tüm sporseverlere teşekkür etti. Bugün bir özlemi gidermek için Atatürk Stadı'nda buluştuklarını söyleyen Karahan, "Isparta'nın profesyonel takıma ihtiyacı var. Halkın ve bizlerin bu özlemi bizi bu etkinliğe sürükledi. Biz Isparta basını olarak bu işin arkasında olacağız. Un, şeker, yağ var. Ama helvayı yapan yok. Kent büyükleri profesyonel takım için çalışma yapacağını söylediler. Sayın TBMM Plan ve Komisyon Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Valimiz Şehmus Günaydın, Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, milletvekillerimiz, ITSO, Esnaf Odaları ve Halkımızın da desteğiyle bu işi başaracağımıza inanıyorum. Herkes sözü verdi ama icraata geçme vakti. Isparta basını olarak bu konunun takipçisi ve destekçisi olacağız. Her şey Isparta için. Bu sıcakta bizleri yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun. Haklarını helal etsinler" dedi.
"ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI"
Ispartaspor'un eski Teknik Direktörü Tarık Söyleyici ise dünyada yeşil-pembe rengi temsil eden başka kulübün olmadığını belirterek, Isparta'nın renklerinin şehrin özü olan temalardan alındığını hatırlattı. Ispartaspor'un eskiden yaşadığı başarılarının ortada olduğunu söyleyen Söyleyici, "Ispartasporumuz da zamanında çok ünlü futbolcular oynadı. Lefter'in takım arkadaşları Isparta'da oynadı. Tarihi başarılara imza attık. Bir çok futbolcu Ispartaspor'un emrindeydi. 2000'li yıllarda PTT 1. Lig kapısından döndük. O heyecanı çoğunuz hatırlarsınız. Isparta basını bugün doğru olanı yapıyor. Halk yeşil-pembeyi özledi. Ispartaspor, geçmişte Yeşil Direk Gençlikspor'u 20-0 mağlup ederek Türkiye Profesyonel Liglerinin en farklı galibiyetini elde etmişti. Şimdi neden olmasın. Şimdi birlik olma zamanı. Kent büyüklerimiz bu işte bir takım çalışmalar yapıyor. Artık bu şehre profesyonel takım kazandırmanın zamanı geldi. Davraz'ımız var. Buraya takımlar geliyor, ama maalesef Isparta'nın temsilcisi yok. Önümüzdeki yıl BAL'da kontenjan 1'e düşecek. Belki de merkezde yıllarca takımımız olmayacak. Bunların bilinmesi gerekiyor. Haydi Ispartamız için el ele" diye konuştu.
"BU MÜCADELEDE ŞEHİR
TEK YÜREK OLMALI"
SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Kılınç ise bugün burada yeşil-pembe için bir araya gelen sporseverleri görünce mutlu olduğunu belirterek, "Bu mücadelede şehir tek yürek olmalı. Bizler de SDÜ olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hep birlikte güzel günlerde buluşmak ümidiyle" dedi.
İŞTE ISPARTASPOR’U 3. LİGE
TAŞIYAN 4 YILLIK SERÜVEN
Bu etkinliğin ardından Ispartaspor’da Vali, Milletvekilleri, İl Genel Meclisi Başkanı ve şehrin diğer önde gelen tüm kesimleri bir araya geldi ve güzel bir transfer yapılarak sezona başlandı. O sezon yani 2016 – 2017 Futbol Sezonunda Ispartaspor, şampiyonluğu sondan bir önceki hafta deplasmanda Sarayönü Belediyespor ile 1 – 1 kalarak yani iki puanla kaybetti.
2017 – 2018 Sezonunda ise ıspartaspor yine şampiyonluğa oymadı ve bu defa da şampiyonluk 3 puanla gitti. 2018 – 2019 Futbol sezonunda da Ispartaspor ilk haftalarda iyi sonuçlar alıp üst sıralarda yer almasına rağmen, son haftalarda aldığı başarısız sonuçlar neticesinde ligi 5. Sırada tamamladı.
Ve geldik 2019 – 2020 Futbol sezonuna. Sezona Ispartaspor’un Onursal Başkanı Atakan Yazgan’ın başkanlığında giren Yeşil – Pembeli ekip, tam 22 hafta şampiyonluğu kovaladı. Bu 22 haftanın 4 haftasında ise liderlik koltuğunda oturdu.
LİG, 22. HAFTA’DA
DURDURULDU
Ispartaspor 47 puanla yani 48 puanlı grup lideri Kestelspor’un 1 puan gerisinden 23. Haftaya girecek iken, 19 Mart 2020 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu ülkemizde görülen Koronavirüs pandemisi nedeni ile BAL Liginde lig bitimine 4 hafta kala ligi erteleme kararı verdi. Dolayısıyla, Bölgesel Amatör Lig 22. Haftada durmuş oldu. TFF daha sonra liglerin 18 Temmuz’da başlamasına karar vermiş olsa da bu kararını da değiştirerek 11 grup liderini şampiyon ilan edip 3. Lige çıkardı.
ISPARTASPOR BÜYÜK BİR
HAK MÜCADELESİNE GİRİŞTİ
Bu karar, Ispartaspor ve Ispartaspor gibi liderle arasında 1 ila 3 puan olan 9 takımın emeklerini yok saymak anlamına geliyordu. Başta Ispartaspor olmak üzere bu 9 takım bu kararın ardından hak mücadelesine giriştiler. Yaklaşık 2 aydır süren mücadele sonucunda 29 Temmuz’da müjdeli bir haber Gençlik ve Spor Bakanı ile toplantı yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir’den geldi ve Ispartapor’un da içinde bulunduğu 9 takımın 3. Lige çıkarılmasına karar verildi.
GELİYORUZ 3. LİG
Bu karar Isparta’da büyük sevinç yaşanmasına neden oldu. Şimdi, Isparta’da 3. Profesyonel ligi için ‘Bekle 3. Lig Biz geliyoruz’ sloganı ile Yeşil – Pembeli camia yeni sezona girecek.  
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °