Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TOP KONTROLÜ BİZDE ANCAK, GOL YOK…

TOP KONTROLÜ BİZDE ANCAK, GOL YOK…

SPOR 5.10.2020 13:47:00 0
TOP KONTROLÜ BİZDE
ANCAK, GOL YOK…
Misli.Com 3. Türkiye profesyonel ligi 3. Gurup temsilcisi Ispartaspor, 3 hafta sonra ilk puanını almayı başardı. Hakan Hayati Karaca’yı göreve getirerek, yeni transferlerle güçlenen pembe-yeşilliler, lider İçel’i ağırladı ve maçta yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince 1 puana razı oldu. Pazar günü saat 19.00’da Atatürk stadında oynanan maçta Ardahan bölgesi hakemi Doğu Yılmaz iyi bir maç yönetemezken, yardımcı hakemler Akın Karabacak ve Anıl Yavruoğlu maçın her iki yarısında acemice kaldırdığı 12 ofsayt bayraklarıyla, maçın hem kalitesini düşürdüler, hem de maçın sık sık durmasına neden oldular. Çatır çatır bir derbi maç beklerken vasat bir müsabaka ortaya çıktı. (Seyirci olmayınca da zaten maçların tadı yok.)
 
Maçın ilk 15 dakikası bomboş, her iki takıma yakışmayan oyun tarzıyla geçti. Maçın 25. Dakikasında Pembe-Yeşilliler sol kanattan aktı, Emre Bozatlı ceza alanına girdi ortaladı, topu İçel defansından Burak elle kesip ceza alanından uzaklaştırmasına hakem Doğu Yılmaz, devam deyince penaltımız güme gitti. 36. dakikada Nurettin Çakır-Emre Bozatlı ortaklığı, İçel ceza alanını karıştırdı ancak Nurettin’in ara pasına Emre yetişemeyince top, yuvarlana yuvarlana autu boyladı. Golden olduk denilebilir. Maçın 40. Dakikasında defansımızın topu, kaleci Gökhan’ın önüne kısa düştü. İçel’li Yaşar Çetin topa vurmakta gecikince rakip takım golden oldu ve devre 0-0 bitti.
 
Misafir takımın en etkili atağı buydu. 2. devrede de, topun kontrolü genellikle Isparta 32 sporlu futbolcularda olsa da (45-65 Dk arası) gol yollarında etkisiz ve beceriksizlikler sonucu beklenen gol bir türlü gelmedi. 2. yarının en etkili atağı 81. Dakikada geldi. Sağ kanattan gelişen Isparta 32 spor atağında oyuna sonradan giren Mustafa Diler ve Emir Kaan paslaşmasında en son top Nurettin’e geldi, 25 metreden savurduğu top İçel kalecisi Sertaç Güzel’in bağrından döndü. Forvet Volkan ve Serdar dönen topa ceza alanı içinde vuramayınca pozisyon, öldü gitti.
 
Maçın sonuna 5 dakika eklense de istenen gol, her iki takım adına da gelmeyince maç başladığı gibi 0-0 golsüz bitti ve puanlar paylaşıldı. İçel idman yurdu aldığı skorla liderlikten düştü, Isparta 32 spor ise bu sezonun ilk puanını kazanmış oldu. Allah bereket versin, bu da iyidir. “0-0 sonuç mu? Olsun. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Keşke Karşıyaka ve Batman maçları da beraberlikle bitseydi. 1 puan 1 puandır.” Isparta 32 sporda son değişimler işe yaramış görünüyor. Bu bir. 2- Ayağa paslar iyi, top kontrolünün sürekli bizde olması iyiye işaret. 3- Forvetteki sıkıntı da çözülürse umutlar yeşerebilir. İşin kısa özeti budur. İçel maçı tarih oldu, Şile Yıldızspor maçı, 3 puanlık maç olsun, HAYDİ… Saygılarımızla.  
 

Anahtar Kelimeler: bizdeancak kontrol?
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °