Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Teknik Direktör Tarık Söyleyici Açıklama; Her Zaman Ispartaspor’un İyiliği için Çalıştım

Teknik Direktör Tarık Söyleyici Açıklama; Her Zaman Ispartaspor’un İyiliği için Çalıştım

SPOR 11.11.2021 12:24:00 0
Teknik Direktör Tarık Söyleyici Açıklama; 
Her Zaman 
Ispartaspor’un 
İyiliği için Çalıştım
Ispartaspor ile yollarını ayıran Teknik Direktör Tarık Söyleyici, Ispartaspor’u Play – Off grubunun sadece bir puan gerisinde bıraktığını belirterek; “Bilinmelidir ki,  ben ve ekibim bize sunulan imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık. Çok şükür iyi puanlar da topladık. Isparta’mızın yüzünü karartacak bir eylemin ve polemiğin içinde olmadık” dedi.
 
2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Ispartaspor’da son haftalarda alınan olumsuz sonuçlar Teknik Direktör Tarık Söyleyici ve ekibi ile yolların ayrılmasına neden oldu. Dün akşam Ispartaspor Futbol Kulübünden yapılan açıkla ile Teknik Direktör Tarık Söyleyici ve ekibi ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı bildirildi.
TEKNİK DİREKTÖR TARIK
SÖYLEYİCİ’DEN AÇIKLAMA
Sezon öncesinde takımın başına geçen ve yaklaşık 6 aydır takımı çalıştıran ve dün akşam itibariyle Teknik Direktörlük görevinden ayrılan Tarık Söyleyici, konu ile ilgili olarak bugün yazılı bir açıklama yaptı.
SÖYLEYİCİ; “TAKIMIMIZ 3 GÜNE
BİR MAÇ OYNAMAYI KALDIRAMADI”
Teknik Direktör Tarık Söyleyici, açıklamasında şunları söyledi; “Değerli Ispartalı sporseverler… Görev yaptığım süreç içerisinde bir teknik direktör olarak şunu belirtmeliyim ki; kupa maçından sonra oynadığımız bir kaç maçta oyuncu rotasyonu dar olan takımımız 3 güne bir maç oynamayı kaldıramamıştır. Bütün bunlara rağmen 2. lig de ilk yılı olan takımımız şu anki puan cetvelinde play- off zirvesinin sadece 1 puan gerisindedir.   Bu anlamda herkesin içi rahat olsun. Geriye kalan haftaların sonunda da mutlaka play - offa kalarak bir üst lige çıkacağımıza inanıyorum. Ancak takımımızın birkaç maçlık neticesine bakılarak yönetimimiz şahsıma ve teknik heyetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ederek, görevimiz sonlandırılmıştır.
“BEN VE EKİBİM BİZE SUNULAN İMKANLAR
DAHİLİNDE EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK”
Dün olduğu gibi bugün de hep şu anlayış içerisinde oldum: Isparta’mız çok daha iyi başarılara imza atabilecek potansiyele sahip bir şehirdir ve bu şehrin gül yüzlü insanları da en iyisine, en güzeline layıktır. Ben ve ekibim, bu sorumluluk bilinciyle maddi bir menfaat gözetmeden süreç içerisinde şartlara ve konuma bakmaksızın Ispartaspor’da görev yapmaktan her zaman onur duydum.
Bilinmelidir ki,  ben ve ekibim bize sunulan imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık. Çok şükür iyi puanlar da topladık. Isparta’mızın yüzünü karartacak ne bir eylemin ne de bir polemiğin içinde olduk. Bundan sonrada bu duruşumuz devam edecektir. Çünkü asıl olan ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz bu şehir ve onun takımıdır. Kişiler gelirler ve giderler. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben Isparta sevdalısı biri olarak şartlar ne olursa olsun bu bayrak yarışının içinde oldum, olmaya da devam edeceğim. Isparta’nın bir evladı olarak bize öğretilen ahlak da budur, kişilikte budur. Eğer Isparta söz konusu ise gerisi teferruattır.
“TABELA SONUÇLARI BUGÜNÜ KURTARABİLİR AMA ASLA YARINLARIMIZI, GELECEĞİMİZİ GARANTİLEYEMEZ”
Her zaman bana destek olan, beni onure eden sevgili taraftarlarımız,
Ispartaspor’un başarısının istikrarlı ve kalıcı olmasını istiyorsak gidilmesi gereken istikamet bellidir. Tabela sonuçları bugünü kurtarabilir, bugün bizi ve sizleri sevindirebilir ama asla yarınlarımızı, geleceğimizi garantileyemez. Yapılacak iş bellidir.  Defalarca her fırsatta vurguladığım gibi, profesyonel bir futbol takımı olarak Ispartaspor tesisleşmesini tamamlamadan, spor altyapısını ve insan kaynaklarını oluşturmadan ve nihayet gelenekleri olan kurumsal bir yapıya bürünmeden başarılarımız asla kalıcı olamayacaktır.
“BİLİMSEL SPOR VE
ALT YAPIYA ÖNEM VERDİK”
Bunu dün tecrübe ettik, gördük.  Bugün de yaşıyor ve görüyoruz.  O yüzden TBMM Başkan vekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle ve Rektörümüz Prof. Dr.İlker Çarıkçı’nın desteğiyle yakın zamanda Ispartaspor ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasında imzalanan ve hayata geçirilen bilimsel temelli işbirliğini önemsedim ve bu işbirliğinin oluşturulmasına katkı verdim. Ayrıca başkanımız Atakan Yazgan ve alt yapıdan sorumlu Sayın Erhan Oturak ve teknik heyetimdeki arkadaşlarımla birlikte yıllar sonra futbolcu taraması yapılmış ve gençlerimiz Ispartaspor’un alt yapısına yerleştirilmiştir.
“TESİSLEŞME KONUSUNDA
BELEDİYE BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK”
Diğer taraftan Atakan başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte Isparta Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Ispartaspor’un kendi tesislerine kavuşması için gerekli adımlar atılmıştır.   
İşte benim gibi her zaman bu anlayışı benimseyen ve her zaman bu istikamette hareket eden değerli başkanımız Atakan Yazgan ve onun yönetim kurulu üyeleri ile bu takıma önemli katkılar sağlayan büyüklerimizin arzulanan başarılara en kısa sürede imza atacaklarına canı gönülden inanıyorum.  Bu takımın her şeyi olan siz değerli taraftarlarımız başta olmak üzere,
“DESTEK VEREN
HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Isparta Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu’na,  bu takıma büyük destekler veren TBMM Başkan Vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç ile yine büyük destekler veren Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ve milletvekillerimiz Sayın Recep Özel ve Sayın Mehmet Uğur Gökgöz’e, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İlker Çarıkçı’ya, İl Özel İdaremizin Genel Sekreteri Sayın Mahmut Zadeoğlu’na,  Şehir Hastanemizin Başhekimi Sayın Ruşen Keskin ‘e ve teknik ekipte bizimle omuz omuza çalışan başkanımız Atakan Yazgan ve yöneticilerimize,  teknik ekipteki arkadaşlarıma ve futbolcu kardeşlerime, kulüp çalışanlarına ve çok kıymetli Ispartalılara, şahsıma vermiş oldukları desteklerden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °