Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TAKVİYE OLMAZSA İŞİMİZ ZOR

Gazeteci Levent Doğan'ın yazısı....

SPOR 23.08.2017 14:55:00 0
TAKVİYE OLMAZSA İŞİMİZ ZOR
Geçtiğimiz yıl uzun bir aradan sonra tekrar Isparta’da futbol konuşulmaya başlanmıştı. Halkın sesine kulak veren kent büyükleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Sayın Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın, daire müdürleri, kamu kurum kuruluşları ve halkın da desteğiyle kente marka bir kulüp kazandırmışlardı.
 Isparta Davrazspor, şehre mal edilmesinin ardından 15 bine yakın taraftar kitlesine ulaşılmıştı. Hatta ulusal basında Isparta’dan övgüyle bahsedilmiş ve bu da rakip takımları kıskandırmıştı.
Geçen yıl kaçan şampiyonluğun ardından taraftarlar, takımlarından umutlarını kesmediler. Ve gördük ki Bucak Belediye Oğuzhanspor’la oynanan Türkiye Ziraat Kupası maçı hafta içi olmasına rağmen yaklaşık 5-6 bin sporsever tarafından takip edildi.  Geçen sezon ki en büyük rakibimiz Bucak Belediye Oğuzhanspor sil baştan kadro kurarken, Isparta Davrazspor’da da aynı durum söz konusuydu. Davrazspor  da 7-8 oyuncusu dışında tamamen yenilenmişti.
Geçtiğimiz gün oynanan Ziraat Türkiye Kupasında Isparta Davrazspor, mevcut iskeletİ koruyamadığı için karşılaşma boyunca oyuncular arasında uyum sorunu yaşadı.  Çok pas hatası yapıldı. Geçen yılki Isparta Davrazspor’un en büyük özelliği pas trafiğiydi. Özellikle 8 numara konumunda acil bir orta saha oyuncusu alınmalı. Ayrıca bileğindeki sakatlığı nedeniyle maçın 2. yarısında oyuna giren Aboubacar Kone’nin yanına acilen bir santrfor alınmalı. Lig uzun, bunun sakatlığı var. Sağ-sol bekleri de zorlayacak 2 adam daha takviye edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. 
Sonuç olarak Isparta Davrazspor zirve için oynamak istiyorsa; bu takviyeleri yapmak zorunda. Şimdi, 'Şu hata yapıldı, bu hata yapıldı' diyerek 'Uff puff' demenin faydası yok. 
Önemli olan bu kritik süreci sorunsuz geçmek. Liglerin başlamasına yaklaşık bir ay gibi süre var. Evet, Isparta Davrazspor kupadan erken veda etti. Lungelo ve Kone’nin girdiği yüzde yüzlük pozisyonlar gol olsaydı ve Isparta galip gelseydi yine bu yorumu yapardım.
Artı Bucak Belediye Oğuzhanspor takımı yeni bir takım ve geçen yıl ki takımlarıyla aralarında çok fark var. Düşünün bir kez geldiler, o da gol oldu. Son dakikalarda ise kalecileri dahil hemen hemen tüm pozisyonlarda oyunu soğutmak için kendilerini yere bıraktılar.  Konya Bölgesi hakemleri de bu duruma müsaade ettiler. Tabii bunlar mazeret değil.  
Isparta Davrazspor’sun, hafta içi olmasına rağmen 5-6 bin taraftara oynuyorsun. Yeneceksin arkadaş, yeneceksin.  Aslında bu mağlubiyet lig öncesinde Isparta’ya bir uyarı oldu. Acilen takviyeler yapılmalı.
Evet bu yıl oldukça zorlu geçecek. Isparta’yı bir takım olayların içine sokmaya çalışıyorlar. Bucak Belediye Oğuzhansporlu oyuncular,  taraftarları çıldırmak için her türlü oyunu yaptılar. Rakiplerin istediği Isparta’ya ceza aldırmak. Lig maçlarında da rakipler bu tür çirkinlikleri yapacaktır.  Bu oyunlara gelmemek lazım. Özellikle pet şişe ve sert cisimler sahaya kesinlikle atılmamalı.
Dünden bu yana gerek sosyal medyadan gerek telefonla birçok sporsever, takımın eksiklikleriyle ilgili görüşlerini dile getirdi.  Mutlaka bu eleştirilerini teknik heyete, futbolculara ve yönetime de iletmişlerdir. 
Biliyorum, şehrin profesyonel lig hasreti var. Şampiyonluk kenetlenmeden geçiyor. Başta futbolcular, teknik heyet, yönetim kenetlenmeli. Mustafa Özaydın Başkanın yanında 3-4 yöneticiden başkasını görmüyorum. Evet herkesin işi yapar. Spor yöneticiliği fedakarlık işidir.  Bu işi birkaç kişinin üzerine atmamalı ve herkes sorumluluğunu yapmalı.  Isparta halkı sizlerden başarı istiyor, şampiyonluk istiyor. Yolun başındayken gerekli tedbirler alınmalı.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °