Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Takımın Eskisine Göre Toparlandığı Görüldü Ancak; Yine Gitti 2 Puan Daha!...

Takımın Eskisine Göre Toparlandığı Görüldü Ancak; Yine Gitti 2 Puan Daha!...

SPOR 4.10.2020 20:48:00 0
Takımın Eskisine Göre Toparlandığı Görüldü Ancak; 
Yine Gitti 
2 Puan 
Daha!...
Lige çok kötü bir giriş yaparak ilk iki maçını kaybeden Ispartaspor, Teknik Direktör değişikliği ve yeni transferlerle birlikte toparlanma sürecine girdi. Sahasında karşılaştığı İçel İdmanyurdu ile golsüz berabere kalan Yeşil – Pembeli ekip, ortaya koyduğu futbolla ilerisi için umut verdi. Ancak, altın değerinde iki puan kaybetti.
 
SEZONUN İLK PUANINI ALDI
9 yıl aradan sonra 3. Lige terfi ederek profesyonel ligde oynama imkanı bulan ve 3. Lig 3. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin ilk iki maçında oynadığı rezalet futbol ve mağlubiyetlerin ardından bugün sezonun ilk puanını aldı. Yeşil – Pembeli ekip Isparta Atatürk Stadyumunda ikinci haftaya lider giren İçel İdmanyurduspor ile karşı karşıya geldi.
PROTOKOLSÜZ MAÇ!
Bugün saat 19.00’da başlayan ve sıcak bir havada oynanan maça takımın ilk iki haftada aldığı üst üste mağlubiyetlerden dolayı protokol ilgi göstermedi. Zira, maçta protokolden kimse yoktu. Maçı, protokolde sadece Kulüp Başkanı Atakan Yazgan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevre izledi. TFF kararı gereği maça seyirci alınmadığı için tribünler yine boş kaldı.
ISPARTASPOR’DA BÜYÜK BİR
‘TOPARLANMA’ GÖZLENDİ  
Ligin ilk iki maçında defansından forvetine kadar sahada tel tel dökülen Ispartaspor’un bugünkü maçta toparlanmış olduğu ve rakibine daha iyi direnç gösterdiği gözlendi. Yeşil – Pembeli ekip, İçel İdmanyurduspor karşısında maçın büyük bir bölümünde başa baş ve zaman zaman da üstün bir futbol ortaya koydu.
TAKIMDA GOL
ATACAK FUTBOLCU YOK!
Ispartaspor’da bugün eksik olarak görülen tek mevki forvet oldu. Zira, takımda  onca atağa rağmen ileri uçta topu ağlara gönderecek bir futbolcunun olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Yeşil – Pembeli ekip, ilk yarıda gol atmaya muvaffak olamadı ve iki takım da soyunma odasına 0 – 0’lık beraberlikle gitti. Maçın hakemi ise iyi bir yönetim göstermesine rağmen maçın 24. Dakikasında mutlak bir penaltıyı vermedi.
YENİ TRANSFERLERİN
TAMAMI OYNADI
Öte yandan, Teknik Direktör Hakan Karaca’nın gelmesinden sonra takıma üç yeni transfer yapılmıştı. Teknik Patron Karaca, bugünkü maçta yeni transfer Batuhan Demirel, Serdar Ümit Deniz ve Bekir Karadeniz’i ilk 11’de sahaya sürdü. Yeni transferler ise oynadıkları futbolla göz doldurdu.
MUTLAK KAZANMASI
GEREKEN MAÇI YİNE KAZANAMADI!
Yeşil – Pembeli ekip iki haftadır kazanamamanın ve puansızlığın verdiği sorumlulukla çıktığı bugünkü maçta yine rakibini yenemedi ve sahadan 0 – 0’lık skorla golsüz beraberlikle ayrılarak altın değerinde iki puan kaybetti.
3 MAÇTA 8 PUAN KAYBETTİ
Ispartaspor bugünkü beraberlikle oynadığı 3 maçta 8 puan kaybetti.
ISPARTASPOR ALDIĞI 1 PUANLA
SONDAN 4. SIRADA YER ALDI
Ispartaspor, bugünkü beraberlikle sezonun da ilk puanını almış oldu. Grupta sezonun üçüncü haftasında üç maçını da kazanan Batman Belediyespor liderlik koltuğuna otururken, Ispartaspor’un berabere kaldığı ve Isparta’ya lider olarak gelen İçel İdmanyurduspor ise ikinci sırada yer aldı. Ispartaspor, bu beraberlikle sezonun üçüncü haftasını bir puanla kapatarak puan durumunda sondan 4. sırada yer aldı.
TARAFTARLARIN ÖNEMİ
BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI
Ispartaspor’un maçlarını kazanamamasındaki en büyük güçlerden birisinin de ateşli taraftarının olmaması olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda takımın sahip olduğu ateşli taraftarın tribünlerde 90 dakika boyunca takımını destekleyerek galibiyetlere ulaşmasını sağlıyordu. Ancak, bu yıl pandemi nedeniyle maçlara seyirci alınmadığı için Ispartaspor’u ateşleyecek bir unsur kalmadı ve takım da galibiyete ulaşmakta büyük zorluklar yaşamaya başladı.
ŞİLE YILDIZSPOR
DEPLASMANINA GİDECEK
Ispartaspor gelecek hafta İstanbul ekibi Şile Belediyespor’a konuk olacak. Şile Belediyespor ise ligin ilk üç haftasında 1 galibiyet ve 2 beraberlikle topladığı 5 puanla puan durumunda 6. Sırada yer alıyor. Bu durum Ispartaspor’un gelecek hafta deplasmanda ne kadar zor bir maça çıkacağını ortaya koyuyor. 
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Doğu Yılmaz, Akın Karabacak, Arda Anıl Yavruoğlu.
ISPARTASPOR: Gökhan Köstereli, Batuhan Demirel (dk. 75 Mustafa Diler), Emre Bozatlı (dk.60 Emir Kaan Gültekin), Serdar Ümit Deniz (dk.89 Emre Yüksektepe) Efşan Geçgin, Kadir Turhan, Nurettin Çakır (dk.89 Emre Fırtına), Volkan Çekiç, Bekir Karadeniz, Arif Birşen, Volkan Serim.
İÇEL İDMANYURDU: Sertaç, Ayberk, Emrullah, Yaşar (dk.61 Hakkı), Burak, Fazlı (dk.78 Gülhan), XEkrem, İsmail, Sabahattin (dk.61 Mahmut), Tunahan, Aslan.   
GOL: Yok
S. KARTLAR: Arif (Isparta), Ayberk, Emrullah, İsmail (İçel İ.Y.)
 
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak.6: Ispartaspor atağında aldığı topla ceza sahasına giren Nurettin, topu ağlara göndermekte gecikince topu defans uzaklaştırdı.
Dak. 9: Uzun atılan pasta ceza sahası önünde topla buluşan Volkan Serim, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak, şutunu çekemeden kaleci topa sahip oldu.
Dak. 20: Emre Bozatlı’nın sağdan ceza sahasına yaptığı ortada Volkan Serim topa kafa vurmadan önce kaleci topu Volkan’ın kafasının üzerinden aldı.
Dak. 23: Nurettin Çakır’ın ceza sahası dışından kaleyi çaprazdan gören pozisyonda çektiği şut üstten auta gitti.
Dak. 25: Ispartaspor’un ani gelişen atağında İçel İdmanyurdu sahasında oluşan karambolde kaleye çekilen şutu Emrullah elle kesti. Ancak, maçın hakemi ‘devam’ kararı vererek Ispartaspor’un mutlak penaltısını vermedi.
Dak. 38: Ispartaspor, İçel ceza sahası çaprazında frikik atışı kazandı. Atışı kullanan Nurettin Çakır’ın vuruşunda top barajdan döndü. İlk yarıda gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 0 – 0’lık skorla gittiler.
Dak. 47: Ispartaspor ikinci yarıya hızlı başladı. Bu dakikada İçel yarı sahasında kaleyi çaprazdan gören ancak kaleye uzak mesafede kazanılan serbest atışı Emre Bozatlı kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda ceza sahasına gelen topu kalece çift yumrukla uzaklaştırdı.
Dak. 51: Karşıyaka atağında sağdan ceza sahasına yapılan ortada Onur’un şutu yan direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 55: Bu dakikada Ispartaspor gole çok yaklaştı. Arif Birşen’in ortasında ceza sahasına gelen topa yükselen Volkan Serim’in kafa şutu yandan auta gitti.
Dak. 68: İçel İdmanyurduspor, Ispartaspor ceza sahası önünde kaleyi tam karşıdan gören pozisyonda serbest atış kazandı. Serbest atışı kullanan Tunahan’ın vuruşunda top barajdan geri döndü.
Dak. 72: Arif Birşen’in ortasında ceza sahasına gelen topa Volkan vuramayınca defans topu kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
Dak. 74: İçel İdmanyurduspor atağında Ispartaspor büyük bir tehlike atlattı. Oyuna ikinci yarıda giren Mahmut’un ceza sahası çaprazında çok sert vurdu. Ağlara giden topu zor olmasına rağmen kaleci Gökhan bloke etmeyi başardı.
Dak. 81: Ispartaspor’un atağında ceza sahası önünden Nurettin Çakır’ın çektiği sert şutu kaleci Sertaç son anda kornere çeldi.
Dak. 88: Yeşil – Pembeli ekip maçın son dakikalarında gol için rakip kaleye yüklendi. Bu dakikada, Bekir Karadeniz’in şutu kalecide kaldı. Hakem maçı 5 dakika uzattı. Maçın kalan dakikalarında ve uzatma dakikalarında tarafların çabaları gol getirmedi ve maç 0 – 0 golsüz beraberlikle sona erdi.
3. LİG 3. GRUPTA 1. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Cizrespor –  Arhavispor: 0 – 2
Elazig Karakocan – Soma Spor: 1 – 1
Erbaaspor - Şile Yildizspor: 0 – 0
Erokspor – Batman Petrolspor: 0 – 1
Osmaniyespor - Altındağ Bld.: 1 – 0
Gölcükspor – Karşıyaka: 1 – 2
Yalovaspor – Carsambaspor: 0 – 0
Ispartaspor –  İçel İ.Y.: 0 – 0
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °