Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

‘Sportmen bir valimiz var’

‘Sportmen bir valimiz var’

SPOR 4.01.2018 07:15:00 0
‘Sportmen bir valimiz var’
Hentbol İl Temsilcisi Salih Özgüllü, Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın sadece futbolla değil sporun diğer dalları ile de yakından ilgilendiğini söyleyerek “Valimiz Kastamonu Valiliği döneminde Türkiye’ye örnek bir projeye öncülük ederek, Kastamonu Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesini hayata geçiriyor. O dönem temeli atılan proje sonucunda, Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde 2016-2017 Sezonunu şampiyonu oldu, aynı zamanda Türkiye’yi Avrupa’da EHF Şampiyonlar Liginde temsil ediyor. Gayet sportmen bir valimiz var” dedi.
 
BİR VALİ GÜNAYDIN PROJESİ DAHA HENTBOL FABRİKASI
Yıl 2015, bugün Isparta Valisi olan Şehmus Günaydın o dönem Kastamonu valisi olarak görev yapıyor. Isparta’da göreve başlamadan futbol sevdası ve spora desteği ile adı duyulan Vali Şehmus Günaydın,  Kastamonu Valiliği döneminde sadece futbola destek vermiyor. Diğer spor dallarını da destekleyen Vali Günaydın, Kastamonu Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesini hayata geçiren isim. Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesi kapsamında toplamda 3 bin 170 öğrenci taranıyor ve bunların arasından bin 1440 öğrenci, alt yapı için seçildi. Öğrencilere sadece hentbol değil hayatla ilgili eğitimlerde veriliyor.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI İÇİN ALT YAPI ŞART”
projenin açılışında sporda sürdürülebilir başarının devam ettirilebilmesi için alt yapıya gereken önemin daha fazla verilmesi gerektiğine işaret eden Vali Şehmus Günaydın, “Alt yapıda iyi eğitimler alarak iyi aile bireyleri olarak yetişmesi için önemli görevler düşüyor. Alınacak olan eğitimlerde göstereceğiniz başarıyla hem Kastamonu takımlarında hem de ulusal takımlarda görev alacaksınız. Eğitmenlerimiz çocuklarımızın yeteneklerine göre değişik spor alanlarına yönlendirmesini bekliyoruz. Biz valilik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuşuyor.
O İLİN BAYAN HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU
Hentbol İl Temsilcisi Salih Özgüllü, Vali Günaydın’ın sportmen bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyerek “Vali Günaydın’ın Kastamonu’da attığı temeller sonucu bugün Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde 2016-2017 Sezonunu şampiyonu oldu, aynı zamanda Türkiye’yi Avrupa’da EHF Şampiyonlar Liginde temsil ediyor. Valimiz dört dörtlük bir insan. Her hangi bir konuda yardıma ihtiyacı olanın hemen yardımına koşuyor” dedi.
ISPARTA’DA YAPILABİLİR
Salon sporlarının futbol gibi spor dallarından daha az maliyetli olduğunu bildiren Özgüllü “bugün bir futbol takımına yıllık en az birkaç milyon TL harcamak gerekirken, o paraların 10’da birine iyi bir hentbol takımı kurulabilir. Isparta’da çok bilinmese de hentbol konusunda iyi bir potansiyelimiz var” diye konuştu.  Gülses Gazetesi 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °