Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Siyasi – Mülki Ve Yerel İrade Bir Bütündür, Ayrılamaz Ki…

Siyasi – Mülki Ve Yerel İrade Bir Bütündür, Ayrılamaz Ki…

SPOR 11.06.2022 10:07:00 0
Siyasi – Mülki Ve Yerel İrade 
Bir Bütündür, Ayrılamaz Ki…
“Başlamak, bitirmenin yarısıdır” derler atalarımız. Her işe,  her icraata başlamak için önce halis niyetle girişimde bulundun mu, o halis niyet sizi başarıya ulaştırır, birlik ve bütünlük içinde hareket eder,  ekip ruhu da işin içine girince sonuç olumlu ve  başarı da net olur. Her konuda olduğu gibi spor ve futbol konularında da bu  anlayış geçerlidir.
         Yıllardır ilimizde spor ve futbolun içinde yer alan, kafa patlatan, yorumlar yapan ve köşe yazılarımızla çırpınır dururuz.  Medyada  az sayıdaki, sporu seven diğer kardeşlerimiz gibi…  Bazen eleştiriyor bazen övüyoruz ancak her  zaman Isparta’mızın a-li menfeatlerini ön planda tutup şehrimizin fanatiği  ve tarafında yer alıyoruz. Sporda da böyle. Isparta ve Ispartaspor fanatikliğimiz bambaşka bir boyut. Halbuki bize, il dışından bazıları tarafsız olmamız gerektiğinden dem vursalar da, es geçiyoruz. Çünkü  “Biz batı Akdenizliyiz, Isparta’lıyız ve Karadenizliler kadar da inatçıyız.”
         Sözü Isparta 32 sporumuza getirmişken öncelikle bu güne kadar emeği geçen herkese ve her kesime teşekkür ediyoruz. 3. Ve 2. Ligde başarılı sezonlar  geride kalırken, 1. Lig hayalleri önümüzdeki sezonlara kaldı. Ve Atakan Yazgan ve ekibi geçtiğimiz günlerde istifa ederek, görevlerinden ayrıldılar. Ve giderken siyasileri suçlayıp kendilerine yeterince sahip çıkılmadığını ifade ettiler.
         Bakınız, bizler maziyi asla unutmuyoruz. Bu şehrin eski 44 yıllık profesyonel  takımı Ispartaspor parlak şampiyonluklar yaşarken de, profesyonel liglerden düşerken de hep içinde olduk. Birlik ve beraberlikler  ne zaman bozulsa, şahsi olaylar ne zaman gündeme gelse başarısızlıklar oldu ve takım düşe düşe amatör kümelere kadar indi ve yok olup gitti. Ve sıfırdan başka başka yollar bulunarak yepyeni takım, yepyeni hedefler konularak bugünlere gelindi. 2010’daki Bal’dan sonraki 10 yılda çok büyük futbol mücadelesi ve futbol mesaisi verildi bu il’de. 3. Lig kapısına gelinceye kadar çok emek harcanıldı. Biz o günleri unutmadık, unutmayacağız.
         Her zaman yazdık ve tv ekranlarından söyledik bu şehirde “SİYASİ İRADE-MÜLKİ İRADE VE YEREL İRADE BİR ARAYA”  gelmezse, başarı olmaz dedik. Isparta Belediyemiz olmadan, Ispartaspor olmaz, Ispartaspor olmadan Isparta Belediyemiz olmaz dedik. Ve her zaman haklı çıktık. Siyasi-mülki ve yerel irade tecelli etmeden başarı gelmedi, ilimize…  Isparta Belediyesinin maddi ve manevi katkıları olmadığı zaman başarısızlıklar yaşandı hep… 
         Isparta 32 sporumuzun 3. Ve 2. Ligdeki profesyonel yolculuğuna baktığımızda her daim Atakan Yazgan başkan ve ekibine Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in maddi ve manevi olarak yanlarında olduğunu gördük. (Sayın Başdeğirmen’in mazide ITSO başkanlığı döneminde spora ve Ispartaspora gönül vermişliğini deplasman giderlerini şahsi ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla karşılayıp ilimizi temsil eden takımımıza sahip çıktığını bizzat bilenlerdeniz.)
Ayrıca başkanlığı döneminde ilimize yakışan şehrimizin gül ile sembollerini taşıyan  Isparta ve Ispartasporumuzun il dışındaki büyük tanıtımını  başaran  otobüsün tahsisi bile başlı başına bir olaydır. Yılların özlemi bitti. Ve ne kadar çok sevindik, takdir ettik. Her hemşehrimiz gibi.
 Zaman zaman Belediyenin  maddi -manevi  katkıları günlük sorunlara çözüm olmuştur. Amatör futbola malzeme ve kaynak aktarımı, 32 trilyonluk spor tesisleri, UEFA standartlarında 2 futbol sahası ve 20 spor tesisi Isparta’mızın  yarım asırlık  sportif geleceğinde  çok büyük hizmetlere neden olacak yüzlerce hatta binlerce çocuk-ergen ve gençlerimize hizmet edecektir. Isparta’nın spor tarihinde ilk kez alt yapıya verilen emekler asla boşa gitmeyecektir.
Geleceğe yatırım yapılmıştır. Bunu kimse görmezlikten gelemez. Bu yapılan spor tesislerinden yetişecek gençlerin boy gösterebileceği (yegane  ilk  adres ve  profesyonel mecra)  ise yine  Isparta 32 sporumuz  olacaktır. Bizim, bizden başka kimimiz var ki. 
Bu gerçekler ortaydayken, siyasileri suçlayıp istifa etmek çözüm değildir. Siyasi irade ve TBMM Başkan Vekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in kısa mazideki  gayret  ve çabası olmasa, (Yazgan ekibine destek vermese) belki de bu günleri göremezdik.
Siyasi irade karar verdi, mülki irade destek oldu ve yerel iradeyle birlikte başarı geldi. Gerçeğin adı budur. Ve bu gerçekler ışığında hiçte eleştiriyi hak etmeyen  YEREL İRADE ve Başkan Başdeğirmen,  sorunların çözümündeki saç ayağının son halkasıdır. Bunu yok sayarsanız haksızlık etmiş olursunuz.
Isparta 32 spor yönetimine bir sorumuz var. Isparta 32 sporun 2 sezonluk  profesyonel yolculuğunda yönetici olarak Isparta Belediyesinden  kaç gönüllü kişiyi,  aranıza aldınız. 
Uzun sözün kısası şu ki, Isparta 32 sporumuz şu an yönetimsiz. Zaman aleyhimize gelişiyor.
Acilen genel kurul kararı alınıp, yepyeni bir yönetim oluşturulmalı, kısa süre sonra başlayacak ligler için transfer-hoca-antrenör-kamp yerleri ve lig maçları için hazırlıklara hemen başlanılmalıdır. Keza,  TFF 2022-2023 sezon planlamasına göre 2. Ligde maçlar 27-28 Ağustos’ta başlıyor. Bugün 11 Haziran olduğuna göre önümüzde tam (  77-78  )  gün var.
 Elimizi çabuk tutma zamanı, birbirimizi  yıpratma- eleştirme- o,  onu dedi..  Bu bunu dedi diye boşa  zaman geçirmememiz gerekmektedir. Ayrılıklar fayda vermez… 
Şu gerçeği de hatırlatmak zorundayız. Mazide taraftarların-basının-yöneticilerin ve de  Ispartasporu sevenler- sevmeyenler diyerek,  küstürülerek bölünmesinden  hiç kimseye fayda gelmemiş ve gelmeyecektir.
Belirli bir vadede kurumsal kimliğe dönüşecek Isparta 32 sporun sosyal tesis-idman sahaları-hizmet binası gibi kalıcı konularda en büyük ve en hayati kurum  Isparta Belediye’miz, sayın Başdeğirmen  olacaktır. 
 Su akar, “Mecrasını da, Mevlana’sını da, Mevla’sını da”  bulur.  
Büyük düşünür  Mevlana, Divan-ı Kebirinde  ne diyor, bakınız.
“Her gün bir yerden göçmek ne iyi.
Her gün bir yere konmak ne güzel.
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti, can’cağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”    
Saygılarımızla.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °