Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sema'yı kaybediyoruz

Sema'yı kaybediyoruz

SPOR 10.02.2018 08:30:00 0
Sema
Nevşehir’de düzenlenen turnuvada 7. kez üst üste şampiyon olan Milli Boksör Sema Çalışkan’ın antrenörü Melihşah Sarıca, “7 yıl üst üste Türkiye şampiyonluğumuz.  Dünya üçüncülüğü ve Avrupa ikinciliğimiz var ve şuanda bir sponsorumuz yok bu durumda ne kadar devam edebileceğimizi bilmiyoruz. Sema ile yollarımızı ayırma noktasına geldik” dedi.
Sportif açıdan Sema Çalışkanın Isparta için büyük bir değer olduğunu ve kıymetinin bilinmediğini belirten antrenör Sarıca, “Sportif anlamda Ispartamızın büyük bir değeri. Son Türkiye şampiyonluğu bizim için yeni bir kiloydu, olimpik bir sıklet 64 kilo. Seri başı olduğumuz için bir birinden zorlu rakiplerimiz vardı.  İlk maçımızda Trabzonlu rakibimizi yendik. Sonra Bolu temsilcini finalde ise gayet zorlu geçen bir maç oldu ama 3-2 aldık. Şuanda 2020 olimpiyat aday kadrosunda Sema Çalışkan. Biz başarıları ilimize getirmeye devam edeceğiz. Tabi iş sadece başarılarla bitmiyor önemli olan mutlu olmak ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Bizde bunu elimizden geldiğince başarmaya çalışıyoruz” dedi.
“BEN SADECE SEMA’YA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUM”
Yaşadıkları sıkıntılara değinen Sarıcı, “Bizim sıkıntımız en başından beri belli. Isparta olarak sahiplenmemek, sporcunun maddi manevi ihtiyaçları var. Biz manevi olarak bir yere kadar destek oluyoruz ama maddi olarak destek olmalarını istediğimiz bir çok kişiden olumlu yanıt alamadık. Bu üzücü bir durum, biz kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyor kendi cebimizden harcayarak tek başımıza gidip Isparta’yı temsil ediyor ve ilimize şampiyonluk getiriyoruz. Isparta’nın üst üste 7. Türkiye şampiyonluğunu alan bir sporcuya sahip çıkmaması da üzücü bir durum.  Kendi adıma hiç bir şey istemiyorum ben sadece Sema’ya sahip çıkılmasını ve destek olunmasını istiyorum” dedi.
“YOLLARIMIZI AYIRMA EVRESİNE GELDİK”
Milli boksörün antrenörü Melihşah Sarıca, “Sema gibi bir sporcuyu da açıkçası kaybediyoruz. Normalde Sema Burdur’da okuyordu Şimdi kaydı Aydın Adnan Menderes Üniversitesine alındı. Bu şekilde devam ettiği sürece yavaş yavaş bende, Sema’da yollarımızı ayırma evresine girdik. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz maça çıkıp şampiyonluğu Isparta’ya getiriyoruz ama alışkanlık oldu herhalde değerli büyüklerimizden onure etmek için teklif bile gelmedi. Arayan soranda olmadı. Açıkçası bu bizi daha da çok kamçılıyor üzmüyor. Bizde elimizden geldiğince bu başarıları gerek Isparta olur gerek X bir kulübe getirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
“SEMA, 2020 olimpiyat aday kadrosunda”
Önemli başarılara imza atan milli boksör Sema Çalışkan’ın başarılarının devam edeceğine inancını yineleyen Sarıca, “Burada ülke bayrağı önemli, mart ayında Ümitler Avrupa Şampiyonası var Romanya’da sonrasında Büyükler Avrupa Şampiyonası var Polonya’da, Haziran ayında Akdeniz Oyunları var İspanya’da ve Ekim ayında Dünya Şampiyonası var. Bu müsabakaların hepsinde Sema sırtında Türkiye Bayrağı ile mücadele edecek.  Türkiye’den gidecek olan 6-7 sporcu arasında Isparta şehrinin sporcusu olarak yer alacak. 2020 olimpiyat aday kadrosunda olan bir sporcunun değeri bilinmeli bence. Isparta’dan desteğini alamazsa Semanın çok bir şey kaybedeceğini düşünmüyorum aslında, burası olmazsa başka bir kulüp veya başka bir şehir bu başarıyı destekleyecektir. Ama ilimizde yaşayan bir sporcu ringe çıktığı zaman yaşadığı şehir ile ilgili herhangi bir isim söylenmeyecek olması bizi üzüyor. İnşallah gerekli mercilere ulaşır ve sesimizi duyururuz diye ümit ediyorum. Belki de Türkiye kupasında çıktığımız son maç Isparta adına son maçımızdı. Sema Cuma Günü kampa gidiyor sonrasında Salı günü Meclise gidecek orda bir görüşmesi var artık oradaki görüşme sonrasında tamamen yolumuzu çizeceğiz ya Isparta’da devam edeceğiz yada başka bir kulüple anlaşıp onlarla çalışacağız” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °