Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sedat Cican yazdı… KÖTÜ BİR MAĞLUBİYET, ACI BİR DERS…

Sedat Cican yazdı… KÖTÜ BİR MAĞLUBİYET, ACI BİR DERS…

SPOR 27.01.2020 16:29:00 0
Sedat Cican yazdı…
KÖTÜ BİR MAĞLUBİYET, ACI BİR DERS…
BAL ligi 7. Gurupta en kolay maç diye gösterilen Makü-ISPARTA 32 spor, müsabakası beklenilenin ve favori gösterilenin değil, aksine umulmayanın gerçek olduğu bir maç olarak tarihe geçti. Pazar günü nefis ve güneşli bir havada Burdur Gazi stadının sunni çim zeminlerinde oynanan maç için 700 Isparta’lı hemşehrimiz komşuya aktı.
 
Otobüs-minübüs-özel taksilerle komşuya giden futbol severler kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurdu ve takımımızı destekledi. 16. Haftada liderliği devralabiliriz ve bırakmayız, ümidiyle. Ancak olmadı… Adana bölgesi hakemi Halil Erdoğan’ın başlama düdüğüyle pembe-yeşilliler Makü yarı alanına yerleştiler. 3. Dakikada İlyas’ın kaptığı topu Enes, Volkan’a yuvarladı, sol kanattan Makü kalesine bindiren İbrahim Zeytin plase vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
 
Herkes 3. Dakikada gelen erken golle farka gideriz derken, Makülüler oyunda denge kurdu ve genç koşan ve Isparta 32 sporun oyun yapısını tamamen bozan oyun tarzıyla biraz da zaman çalarak 43. Dakikaya kadar geldi. 44. dakika dolarken ani gelişen atakta Maküsporlu Ercan, defansımızın hatasını affetmedi ve düzgün vuruşla skora denge getirdi. 1-1 Ve ilk yarı ah ve vah’larla bitti. 2. yarıda daha etkili oluruz ve bir gol bulur maçı kazanırız diye planlar yaparken, hiçte beklenen olmadı. Orta alanda sürekli top kaptıran, defansta ise zaman zaman açıklar veren pembe-yeşilliler, dirençli – sert rakip karşısında oldukça yoruldular ve maçın temposundan giderek düştüler. Bu zaafı iyi değerlendiren Makü’lüler –Isparta 32 spora futbol oynatmama- niyetlerini sürekli sakatlandım bahanesiyle zamandan çaldılar, hakem triosu da oldukça müsamaha gösterdi ve maç çığırından çıktı.
 
1 puana razıyız diyen ev sahibi maçın 54. Dakikasında korner kazandı Zeki Özçelik’in ortasına Isparta 32 sporlulardan ters bir vuruş geldi ve top 2. Kez filelerimize gitti. (1-2) Moraller sıfıra indi, tabii ki. Gole kadar suskun, puskun oturan Burdur’lular hareketlendi ve aleyhte ve küfürlü tezahürata başladı. 700 Isparta’lı da Burdur kümeye diye karşılık verince saha inledi. 62. Dakikada Nurettin’in şutu yan direği sıyırıp auta gitti ve golden olduk.
 
66. Dakikada İlyas orta alanda topu kaptı rakibi Ali İhsan’ı çalımladı geçti, topla giden İlyas’ı arkadan müdahele ile yere indiren bu futbolcuya İlyas tokatı yapıştırınca, hakem de İlyas’a 2. Sarı kartı yapıştırdı ve oyundan attı. Kardeşim İlyas ne diye adama tokat atarsın ki, adam sana faul yaptı, tahrik etti, kızdırdı her şey tamam da maçta zaten 2-1 mağlupken, o darbe sana yakışmadı ve en kritik maçımızda bu hafta (Emre Bozatlı’dan sonra sen de olmayacaksın) büyük talihsizlik yahu… Sen ki, profesyonel adamsın, bırak futbol fakiri rakibini, dön oyununu, oyna be kardeşim… Hakem hem faul verdi hem de rakip oyuncuya sarı kart verdi zaten. Maçın sertliği-temposu-adrenalini yüksek tamam da, sen daha profesyonelce oynamalısın. Kırmızı kartla moralleri bozulan, kondüsyonu da, tükenen Pembe-Yeşilliler etkili olamadılar. 81. Dakikada Enes’in düşürülmesiyle kazanılan faul atışından da sonuç çıkmadı.
 
Tam 88. Dakikada Makü kalesine indik, yaşanan karambolde topa en son Nurettin vurdu top ağlara gidecekken 6 pas üstünde Akın topu kafasıyla uzaklaştırınca beraberlik golü uçtu gitti ve 90 dakika sonunda maç 2-1 sona erdi. Kötü mağlubiyetten, acı dersler çıkarmak mümkün… Tabi ki anlayanlarına… Kötü oynadık, kötü yenildik. Bu futbolla bir yere varılmaz… İşin özeti bu… MAÇ SONU MU? Makü’lüler acayip sevinç naraları atarken, ligde 2. Galibiyetlerini alarak şampiyon olmuş gibi sevinmeleri dikkat çekiciydi. Isparta 32 sporlular ve taraftarlarımız üzgün bir şekilde Isparta’ya döndüler. Lider Kestel’i ağırlayacağımız maç öncesinde, lig sonuncusu Burdur temsilcisine 2-1 yenilmemiz büyük bir darbe oldu. Yazık. Futbolda yenilgi var, ancak Makü’lü gençlere değil. 11 kez yenilen, ve 37 gol yiyen rakibe değil. – 21 averajlı, averaj takımına değil… Anlatabildik mi? Maçın 2. Yarısında özveri göstermeyen futbolcularımız taraftarlar tarafından protesto edildi.
 
Ayrıca maç sonu Isparta’lı yöneticilerin bulunduğu kapalı tribünde olaylar çıktı ve itiş-kakışlar, güvenlik ekiplerince önlendi. Burdur’da sadece 3 puan kaybetmedik… Beyler bayanlar, dikkat… (Liderliği, öz güveni, uzun süren yenilmezliği, kurulu düzeni ve daha neler neleri…) Kısacası, Ligde son sıradaki Makü’ye yenilmeyi içimize sindiremiyoruz… Sizin, içinize sindi mi beyler… ******* Olmadı Isparta 32 spor olmadı. Bu 3. Mağlubiyet hiç yakışmadı. Son 2 haftada, gevşeyen futbolcularımız. Kendinize gelin ve silkinin artık. Biz il takımıyız. Bunun bilincine varın… Ve hiçbir rakibi küçük ve hor görmeyin. Unutmayın ki, biz köykasaba hatta hatta üniversite takımlarına yenilecek kadar basit ve dirayetsiz takım değiliz. Kendinize gelin. Can’la başla oynayın bu lakaytlık size hiç yakışmıyor. Harcanan milyonlara, çuvala girmeyecek alın terine, harcanan gece-gündüze yazık. Fedakarlık yaparak sizi ayakta tutan Başkan-Yönetici – Taraftar ve diğer insanların çabasına saygı gösterin. Tek hedef var, şimdi önünüzde. “Lider Kestel’i yenin, kendinizi affettirin.” Bunun başka yolu ve telafisi yok…
Saygılarımla…
 

Anahtar Kelimeler: ders mağlubiyet yazdıköt? cican sedat
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °