Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ŞAHANE BİR MAÇ, ŞAHANE 3 PUAN

ŞAHANE BİR MAÇ, ŞAHANE 3 PUAN

SPOR 2.12.2019 12:29:00 0
 ŞAHANE BİR MAÇ, ŞAHANE 3 PUAN
BAL ligi zehir, bal ligi adeta çile merkezi. Her gurup zor, her gurup iddialı, her gurup engel-çengel dolu. Ve 153 takımın tek hedefi illaki birinci olmak veya küme inmemek… Zirvede, 2’inci olan takıma mama yok. Ve 26 haftalık emeğin karşılığında ilk olabiliyorsan, 3. Lige giden profesyonel yolda şanslısın. Anlamlısın. Küme düşmemişsen de, bayramlardasın.
BAL liginin özeti bu…
Pembe-yeşilli takımımızın yer aldığı 7. Gurupta durum farklı değil. Her takımın özlemi, çilesi ve amaçları aynı.
Zirveye oynayanlar var, hedefsizler var, güme gitmemeye oynayanlar var. İl ve ilçe takımları, bir çember içinde, ha babam,
de babam dönüp duruyorlar işte… Kim gider, kim kalır belli değil.
7. gurubun en zor maçı, 11. Haftada Isparta’da oynandı. Gözler ve kulaklar hep bu maçtaydı. Zira zirveyi çok yakından ilgilendiriyordu. Hedefteki maçtı anlayacağınız. Neler mi oldu?
Isparta 32 spor rakibi Ortaca’yı evinde 2-1 yenerken zorlandı. İlk 45’te şahane futbol oynayan şahane goller bulan pembe-yeşillilerimiz, 46-76 arası duraksadılar, yoruldular ve yüksek tempoya zaman zaman karşı duramadılar, ancak 96 dakika sonunda gülen taraf oldular. Ve 3 altın puanı alınların akıyla kazandılar. Rakip gerçekten güçlü, orta alanda çok iyi pas yapan ve gol yollarında etkili olan bir takım. (Keza, lider Kestel’i evinde ilk kez 2-0 yenen, tek takım.)
Bakınız, Pazar günü saat 14-16 arasında statta neler yaşandı. Mükemmel saha ve hava şartları vardı. İstekli ve başarıya aç 22 futbol insanı, çim zeminler üzerindeydi. 3 puana susamış ateşli 4 bin kişilik, taraftar topluluğu vardı. İlk devre ortadan maç yöneten (Hasan Kılıçarslan-Ömer İşcan-Murat Oruç-İbrahim Güçlü) Adana bölgesi hakem triosu vardı.
Bizim takım, maça öyle hızlı bir giriş yaptı ki, uyguladığı baskı ve prese rakip Ortcalı’larda şaşırdı, ne oluyoruz yahu dediklerini duyduk… Nitekim 2. Dakika dolarken, rakip defanstan Bayram topu sektirdi, Emre’nin müdahalesiyle top filelerle buluştu. 1-0 Bu gol öyle moral oldu ki, sağlı-sollu ataklarla Muğla temsilcisi şaşırdılar. 14. Dakikada sahneye bu kez defanstan kopup gelen Mustafa Kurcan çıktı. Furkan’ın nefis ortasına vuran futbolcumuz skoru 2-0’a taşıdı.
Golün sevinci geçmeden konuk takım Ercan’la skoru 2-1 yaptı. Bu gol bile pembe-yeşilli gençlerimizi durduramadı. Dobi Hasan’ın öğrencileri baskıyı artırdı. Sahanın yıldızlarından Timurcan’ın 26. Dakikadaki sert bazukası kale direğinin sol alt köşesine çarptı, oyun içine döndü ve golden olduk. Futbol şanssızlığı bu olsa gerek… Yine Timurcan’ın 32. Dakikada attığı sert şutu Ortaca kalecisi Ferhat uçarak 3. Gole izin yok dedi. Ve ilk devre 2-1 bitti.
2. yarıda beklentiler çoktu ancak ev sahibi 46-76 arası durdu. Hakemler durdu, sert hareketlere prim tanıdılar, tek durmayan Ortacalılardı. Ancak fırsatları cömertçe harcadılar. 90 dakika 2-1 bitti. Ve 6 dakika uzatılan maç bitmek bilmedi.
90+2’de Kral Volkan-Çalım ustası Emre Bozatlı A.Ş. ortaklığı vardı, sahada. Sağ kanattan, Ortaca defansını geçen Volkan’ın ortasına, Emre uzak direk dibinde yetişemeyince 3. Gol gelmedi.
90+4’de ise kaleci Ayhan sakat sakat oynayarak fedakarlık yaparken, net bir gol pozisyonunu önleyince derin bir oh çektik. Ve maç bitti. Bizim takımda görevini yapmayan hiç kimse yoktu. Ve ayakta alkışlandılar. Seyircimizle bütünleşen futbolcularımız hem açık, hem de kapalı tribün önünde nefis bir görsel şov yaptılar. (Emeğinize sağlık gençler.)
Maç sonu ise Ortaca teknik ekibi, müsabaka hakemlerine saha içinde 6 dakika boyunca itiraz ettiler ve sonunda soyunma odasının yolunu tuttular.
Maçı izlemeyenler çok şey kaybettiler bu bir. (Gerçekten çekişmeli bir maçtı.)
İki… Bu Ortaca takımı, bu ligde içte ve dışta çok can yakar.
Üç: bu maçta kazanılan 3 altın puanın daha da anlamlı olması için bu haftaki Sarayönü ve Çal maçlarının kayıpsız geçmesi gerek. Kazanılacak 6 puan, Isparta 32 Sporu 2. Yarı maçları için avantajlı kılar. Zira Kestel-Manavgat- Karaman Akşehir gibi takımlar, ISPARTA’ya konuk olacaklar.
Ve bu derbiler şam-pi-yo-nu belirleyecek. Derbilerin altından da, çok sular akacak.
Haydi gençler. Çileli yolda, futbol şansınız- bahtınız açık olsun. Aynı mücadele hırs ve anlayışla devam.
 Saygılarımızla….

Anahtar Kelimeler: şahane puan
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °