Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Potanın Gülleri Destek Bekliyor; Bir Üst Lig Hayal Değil

Potanın Gülleri Destek Bekliyor; Bir Üst Lig Hayal Değil

SPOR 1.02.2022 16:31:00 0
Potanın Gülleri Destek Bekliyor; 
Bir Üst Lig 
Hayal Değil
Isparta Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ISKUDER) Kadın Basketbol Takımı, TBF Kadınlar Bölgesel Ligi C grubunda zorlu rakipleriyle kora kor bir mücadele vererek grubunu ikinci tamamladı ve bir üst tura yükseldi.
 
Grupta aldığı 3 galibiyetle büyük bütçeli rakipleri arasından sıyrılan Potanın Gülleri; oldukça genç bir takım olmasına rağmen önemli bir başarı elde etti. Kulüp Başkanı Zeynep Tola Altın, henüz herhangi bir sponsorluk anlaşması yapmadıklarını söyleyerek, kamu kurumları ve özel sektörle işbirliği için çağrıda bulundu.
 
Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde aldığı sonuçlarla, adını bir üst tura yazdıran Potanın Gülleri, 1.Lig’e çıkma mücadelesi veren 12 takım arasında yerini aldı. Hem aynı grupta mücadele ettiği rakipleri hem de ligdeki diğer takımların bütçeleriyle kıyaslandığında oldukça kısıtlı imkanlarla mücadele eden ISKUDER Kadın Basketbol Takımı’nın, saha içindeki mücadeleleri ve istekli oyunları Isparta’da genç kadın sporcuların önemli bir potansiyeli olduğunu kanıtlıyor.
ŞİMDİ SIRA ISPARTA’DA
ISKUDER Başkanı Zeynep Tola Altın, Isparta’nın Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’ndeki ilk ve tek takımı olduklarını hatırlatarak; “Antrenörlerimiz, oyuncularımız, yöneticilerimiz hiçbir ücret almadan gönüllülük esasıyla çalışıyor. Çünkü biz kızlarımıza güveniyoruz. Çok genç bir takım olmamıza rağmen başarımız ortada. Daha iyisini de yapabiliriz. Bir üst lig bizim için hayal değil, gerçekçi bir hedef artık. Ancak bütçesiz bir takım olduğumuz sürece ne takımımıza takviye yapabiliriz ne de yetenekli kızlarımızı elimizde tutabiliriz. Bölgesel Lige demir atan bir kulüp değil, üst liglerde şehrimizi Isparta’nın kızlarıyla temsil etmek isteyen bir kulübüz. Bu yeteneklerin yok olmaması için biz elimizden geleni yapıyoruz şimdi sıra Isparta’da” diye konuştu.
KIZLARIN HAYATLARINA
DOKUNMAK İSTİYORUZ
Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nin en genç takımlarından birine sahip olduklarını yineleyen Zeynep Tola Altın, “Kadın Basketbolunda Isparta’nın markası olacak bir takım yaratabiliriz. Elbette önceliğimiz bu şehrin kızlarıyla bunu başarmak. Altyapımızı kurduk, basketbol hocalarımız, dernek yöneticilerimiz el ele verdik kızlarımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. Bunun için Isparta’nın desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °