Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

PFDK’ndan Ispartaspor ve Nazillispor’a ‘Sahte Oyuncu Oynattın’ Suçlaması; Nasıl Yani?

PFDK’ndan Ispartaspor ve Nazillispor’a ‘Sahte Oyuncu Oynattın’ Suçlaması; Nasıl Yani?

SPOR 25.09.2020 08:50:00 0
PFDK’ndan Ispartaspor ve Nazillispor’a ‘Sahte Oyuncu Oynattın’ Suçlaması; 
Nasıl 
Yani?
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ispartaspor ile Nazilli Belediyespor’un geçtiğimiz hafta Isparta’da oynadığı özel hazırlık maçında ‘Kulübe tescilli olmayan sporcuların oynatılmasından’ dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. İki kulübün de renklerine dahil ettikleri futbolcuların sözleşmelerini TFF’ye bildirmeden maçta deneme amaçlı oynattıkları için böyle bir suça maruz kaldıkları ortaya çıktı.
 
Bilindiği gibi; Ispartaspor 2020 – 2021 Futbol Sezonu hazırlıkları çerçevesinde mücadele edeceği 3. Ligi 3. Grupta lige hazır bir şekilde girebilmek için 3. Lig 2. Grup takımlarından Nazilli Belediyespor takımı ile Isparta’da bir hazırlık maçı yapmış ve maç konuk ekip Nazilli Belediyespor’un 3 – 0’lık galibiyetiyle sona ermişti.
PFDK’NDAN ISPARTASPOR VE
NAZİLLİ BELEDİYESPOR’A İHTAR CEZASI
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 22 Eylül 2020 tarih ve 5 sayılı toplantısında almış olduğu karar kamuoyuna şu şekilde duyruldu;
1- ISPARTA 32 SPOR Kulübünün, 07.09.2020 tarihinde oynanan ISPARTA 32 SPOR-NAZİLLİ BELEDİYE SPOR özel müsabakasında, kulübe tescilli olmayan sporcuların oynatılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
2- NAZİLLİ BELEDİYE SPOR Kulübünün, 07.09.2020 tarihinde oynanan ISPARTA 32 SPOR-NAZİLLİ BELEDİYE SPOR özel müsabakasında, kulübe tescilli olmayan sporcuların oynatılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASIile cezalandırılmasına karar verilmiştir.
SÖZLEŞMELER TFF’YE GEÇ
BİLDİRİLİNCE VEYA UNUTULUNCA…
Konu ile ilgili olarak yapılan araştırmada; gerek Ispartaspor’un gerek Nazilli Belediyespor’un sezon öncesinde özellikle hazırlık maçından birkaç gün önce takımlarına kazandırdıkları futbolcularla yaptıkları sözleşmeleri henüz TFF’ye göndermeden önce hazırlık maçında denemek için sahaya sürdükleri, dolayısıyla söz konusu futbolcuların TFF kayıtlarında Ispartaspor ve Nazillispor kulüplerinin resmi futbolcusu görünmemesinden dolayı böyle bir suçun oluştuğu, iki kulübe de bu nedenle ‘ihtar cezası’ verildiği öğrenildi.
SÖZLEŞMELER TFF’YE
BİLDİRİLDİ VE SUÇ ORTADAN KALKTI
Her iki kulübün de renklerine kattıkları futbolcularla yaptıkları sözleşmeleri söz konusu hazırlık maçının ardından TFF’ye gönderdikleri ve böylece ‘Kulübe tescilli olmayan sporcuların oynatılması’ suçunun da ortadan kalktığı bildirildi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °