Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Özoğul gururumuz oldu

Özoğul gururumuz oldu

SPOR 24.03.2016 09:23:00 0
Özoğul gururumuz oldu
Tek bacağıyla bisiklet süren 27 yaşındaki Abdulkadir Özoğul, profesyonel sporculuğa adım attı. Bir bacağının olmasının kendisi için bir engel olmadığını dile getiren Özoğul, Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından 20 Mart 2016'da İzmir'de düzenlenen Türkiye Duatlon Şampiyonası'nda Eğirdirspor'u başarı ile temsil etti.
Türkiye Duatlon Şampiyonası İzmir' de koşuldu. Türkiye Triatlon Federasyonu' nun faaliyet takviminde yer alan ve tek ayaktan oluşan duatlon şampiyonası İzmir' de dördüncü kez gerçekleştirildi. A3, yıldız, genç, elit, paralimpik ve yaş grupları sporcularının start aldığı yarışlar, Pazar sabahı saat 09' da A3 ve yıldızlar startı ile başladı. Saat 10' da, gençler ve elitler, 13:30' da paralimpik atlet ve yaş grupları start alırken 15:30' da da Halk Duatlonu amatör sporcuları start aldı. İlk ikisi Sasalı Piknik Alanı' nın da koşulan yarışlar, son iki yıldır İnciraltı Kent Ormanı' nında koşuluyor. Aynı gün Halk Duatlonu yarışlarını da koşulduğu yarışların puanlı kısmına 346 lisanslı triatletin kayıt yaptırması ile rekor sayıda sporcu start almış oldu.
Yarışlarda, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da paralimpik sporcu katılımı vardı. Eğirdir Spor Kulübü Paralimpik sporcusu Abdülkadir Özoğul, protez kullanmaksızın tek bacağı ve koltuk değnekleri ile mücadele etti.
Kendi kategorisinde birinci olan Abdulkadir Özoğul kupasını Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş'in elinden aldı.
Eğirdirspor Kulübü lisanslı sporcusu Abdulkadir Özoğul kendisine ait sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaştığı mesajda; " P100 göğüs numaram ile 5 km koşu 20 km bisiklet 2.5 km koşu, İzmir Duatlon sonuçlarımız açıklandı, bitirmiş olduğum süre 1:33:55 Eğirdir Spor Kulübü ile ilk yarışımdı. İnşallah daha iyi sonuçlarla devam etmek umuduyla" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °