Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Özlenen BAL, Ay Sonu Geliyor

Özlenen BAL, Ay Sonu Geliyor

SPOR 8.10.2021 14:43:00 0
Özlenen BAL, 
Ay Sonu Geliyor
FUTBOL, bir aşk, futbol bir özlem. Amatör olsun, profesyonel olsun hiç fark etmiyor. Ve bu aşk zaman zaman çeşitli nedenlerle sekteye uğradı mı, hayatın tadı tuzu değişiyor, yaşama şekli değişiyor ve mutsuzluklar oluşabiliyor. Türkiye genelinde 83 milyonluk nüfus içinde futbolailesine baktığımızda 10 milyondan fazla insanın aktif olarak uğraştığı, 500 milyar dolar bedeli hesaplanan rakamlar 2020-21 yıllarına ait.
 
Peki dünyadaki futbol olayının değeri nedir denildiğinde ise 2 trilyon dolar diye açıklanıyor. Bu bir endüstriyel olay olarak karşımızda duruyor. İşte futbol olayı böyle büyük bir aile olarak insanların hayatını etkilemeye devam ediyor. Bugünkü konumuz, bölgesel amatör liglerle ilgili. TFF tarafından organize edilen 12. Sezon yaşanacak ve ülkemizin her köşesinden futbol takımının yer aldığı 263 takımlı bir lig yaşayacağız.
 
Bu takımların 249’u Bal liglerinde oynama hakkı olan, 14’ü ise geçen sezon 3. Profesyonel ligden düşen takımlardan oluşuyor. Ayrıca Bal ligi şartlarına uymayan 15 takım bu liglere alınmadığını da ifade edelim. Evet. 2021-2022 futbol sezonunda bal liginde ISPARTA’mızı 2 takım yani Emrespor ve Gelendostspor takımları temsil edecek. Hatırlayacağınız üzere Isparta 32 Emrespor sıkıştırılmış lig maçlarında yer almış, 3. Ligin kapısından dönmüştü. Gelendostspor ise sıkışık takvimle oynanan maçlar için hakkını dondurmuş ve lig maçlarına katılmamıştı. Bu sezon ise her iki takımımızda ilimizi temsil edecekler.
 
TFF tarafından guruplar ve fisktür için çalışmalar yürütülüyor. Yakında açıklanacak. Ve maçların pandem şartlarına göre 30-31.Ekim.2021’de başlatılması planlanıyor. Bizim ekiplerin hangi gurupta yer alacağı ve hangi rakiplerle mücadele vereceği merakla bekleniyor. Muhtemelen komşularımızla eşleşeceğiz ancak insan yine de merak etmekten duramıyor. Rekabeti komşularımız Afyon- Konya takımlarıyla mı, yoksaAkdeniz- Ege bölgesi takımlarıyla mı yarışacaklar. Zira Isparta-Burdur-Antalya- Afyon-Konya illerinin futbol rekabeti her zaman ezeli maçlara sahne olmuş ve büyük çekişmelerle mazideki yerlerini almıştır.
 
Yeni BAL sezonu heyecanla bekleniyor. Çünkü futbolu özleyen 5260 futbolcu kardeşimiz, 263 teknik sorumlu, 500’den fazla antrenör ve kaleci hocası ile binlerce hakem ve onları denetleyecek yüzlerce gözlemci ve temsilciler sabırla yeni sezonu bekliyorlar. Isparta’daki, balseverlerde hasretle beklemekteler. İşin bir de, istihdam- ekmek - peynir dava kısmı mevcut. Sakın bu konuyu yabana atmayınız. Futbolun iş ve ekonomik boyutu her zaman önem arz etmiştir. Anlayacağınız Kasım ayı ile birlikte maçların başlamasıyla amatör ılıman bir futbol iklimi yaşanacak. Uzunca süredir yaşanamayan heyecanlar tekrar yaşanmaya başlayacaktır. Ve monotonlaşan hayatlara BAL ligi ayrı bir zevk getirecektir.
 
Zaman zaman tadı acı olsa da… İnsanlarımız öyle bir noktaya geldi ki, “Gel artık bal, gel… “diyorlar. Her zaman yazıyor ve söylüyoruz. Bazı insanların hayatlarında futbol bir yer işgal etmeyebilir. İlgi alanına girmeyebilir ancak, sizin ilgi alanınıza girmeyen o konu, bir başka insanın yaşama biçimi olabilir. Yukarıda belirttik, ülkemizde 10 milyon insan aktif olarak futbolla ilgili. Bu da nüfusun kaçta kaçı ettiğinin hesabını da lütfen sizler yapınız. Yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını, kazasız, belasız ve pandemsiz geçmesi dileklerimizi sunuyoruz. Haydi başarılar.
 
İşte 2021-2022 futbol sezonunda Bal liglerinde top koşturacak komşularımızın takımları : ANTALYA : Kepezspor – Manavgat belediyespor-Korkuteli Belediyespor –Demre Belediyespor ve geçen sezon 3. Ligden düşen Kemerspor. BURDUR : Bucak Belediye oğuzhanspor-Burdur Maküspor. AFYON : Sandıklıspor-Bolvadin belediyespor-İscehisarspor. KONYA : Akşehirspor-Sarayönü-K.Ereğlispor-Gölyazı Belediyespor-Ç.Çumra Belediyespor.
Saygılarımızla.

Anahtar Kelimeler: geliyor sonu balay özlenen
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °