Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ortada Ne Futbol Var, Ne de Skor; Şampiyonluk Bitti Play – Off da Tehlikede!!!

Ortada Ne Futbol Var, Ne de Skor; Şampiyonluk Bitti Play – Off da Tehlikede!!!

SPOR 22.03.2021 08:50:00 0
Ortada Ne Futbol Var, Ne de Skor; 
Şampiyonluk Bitti
Play – Off da 
Tehlikede!!!
3. Lig 3. Grupta dün deplasmanda grubun son sıralarında bulunan Gölcükspor ile karşılaşan Ispartaspor, sahadan 3 – 1 mağlubiyetle ayrılarak sadece üç puan kaybetmekle kalmadı şehirde kendisine güvenen tüm taraftarlarının umutlarını da kaybetti. Yeşil – Pembeli ekip bu mağlubiyetle hedeflediği Play – Off grubundan iki basamak geriye düştü.  
 
ISPARTASPOR’DA
DEĞİŞİM BEKLENİYOR!
Misli.com 3. Lig 3. Grupta mücadele eden ve geçen haftayı kendi sahasında oynadığı Esenler Erokspor maçını 2 – 0 mağlubiyetle kapatan Ispartaspor, dün oynadığı Gölcükspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştı. Bilindiği gibi; Ispartaspor lige şampiyonluk parolası ile başlamış, alınan mağlubiyetlerle şampiyonluk yarışından kopulmuş ve hedef Play – Off olarak belirlenmişti. Ancak, ligin ikinci yarısında istediği sonuçları alamayan Yeşil – Pembeli takım için dünkü maç büyük önem taşıyordu.
GÖLCÜRKSPOR KÖTÜ OYNADI,
ISPARTASPOR ONDAN DA KÖTÜ OYNADI
Gölcükspor – Ispartaspor maçı dün Gölcük Şehir Stadyumunda oynandı ve karşılaşma saat 14.00’te başladı. Maçı, her iki takımın yöneticileri izledi.
Hatay bölgesinden Deniz Kükrek, Yasin Kılıç ve Muhammet Münir Dadı hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya her iki takım da hızlı başlamadı. Ancak, Ispartaspor, maçın 10. Dakikasından itibaren rakibine göre biraz daha etkili bir futbol ortaya koyarak bunun semeresini de 28’inci dakikada Emir Kaan Gültekin’in attığı golle aldı ve maçta 1 – 0 öne geçti.
ÇOK BASİT GOLLER YEDİ,
ONUR TEKİN KALEDE
GÜVEN VERMİYOR
Ancak, ıspartaspor’un galibiyet sevinci sadece 5 dakika sürdü. Zira, ev sahibi Gölcükspor maçın 33. Dakikasında Kaleci Onur Tekin’in hatasından yararlanarak Yener Arıca ile durumu 1 – 1’e getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. Teknik Direktör Hakan Şimşek’in gelmesiyle Murat Can Yıldız’ın yerine kaleye geçen Onur Tekin oynadığı maçlarda kalesinde güven vermediği gözlendi.
ZOR ATIYORUZ AMA
KOLAY YİYORUZ
Sezon başından bu yana spor kamuoyunun yöneticilere ısrarla ‘Golcü’ alınması konusunda uyarılarda bulunmasına rağmen takıma golcü alınmaması son anda alınan golcünün ise çok kilolu ve verimli olamaması nedeniyle takımdaki ‘Gol atamama’ sorunu bir kez daha ortaya çıktı ve takım zor da olsa bir gol atmasına rağmen bu defa da yediği kolay goller yüzünden maçı farklı mağlubiyetle kapattı. Bu sezon için transfer dönemi de kapattığı için takım koskoca sezonu ‘Golcüsüz’ tamamlayacak.
ISPARTASPORLU FUTBOLCULARDA
MAÇI KAZANMA AZMİ YOK!
Ispartaspor, vasat futbolunu maçın ikinci yarısında da sürdürdü. Rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyamayan Yeşil – Pembeli ekip, zaman zaman rakip kalede gol pozisyonları bulsa da kalesinde de aynı şekilde gol tehlikeleri yaşadı. Maç, ‘bunlar sabaha kadar oynasalar gol atamazlar’ sisteminde devam ederken, ev sahibi ekip maçın 63. Dakikasında Barış Şen öne geçti, 77. Dikakada ise yine Yener Arıca ile farkı yakaladı: 3 – 1. Bu gollere rağmen Ispartaspor’da maçı kazanma, maçı çevirme adına hiçbir hareket gözlenmeyince Yeşil – Pembeli ekip, son sıralardaki takımlara mağlup olma özelliğini Gölcükspor maçında da sürdürdü ve Isparta’ya eli boş döndü.
ISPARTASPOR 7. SIRADA
KADAR GERİLEDİ
Ligde kalan maçlarda hedefini Play – Off olarak belirleyen Ispartaspor, aldığı bu mağlubiyetlerle 3. Sıraya kadar çıktığı puan durumunda 7. Sıraya kadar geriledi. Yeşil – Pembeli ekip, son Gölcüspor mağlubiyetinin ardından Play – Off grubunun içinden de çıkarak aşağılara inmiş durumda.
 TAKIMIN BİR AN ÖNCE
KENDİNE GELMESİ LAZIM!
Ispartaspor’un Hakan Şimşek yönetimindeki yeni Teknik Heyeti ile birlikte bir an önce kaybolan özgüvenini yeniden kazanması, kendisine gelmesi ve galibiyetler alması gerekiyor. Aksi takdirde takım bırakın play – off grubuna çıkmayı hızla aşağılara doğru düşerek 3 – 5 hafta sonra kendisini lig düşme potasında bulabilir. 
GÖLCÜKSPOR YÖNETİMİ
ESNEK DAVRANIYOR
Dünkü maçta dikkat çeken bir başka konu ise stada alınan ve maçı izleyen sporseverlerin çokluğu oldu. Zira, dünkü maça yaklaşık 50’si Isparta’dan giden Ispartasporlular, 200’ü de Gölcüksporlular olmak üzere yaklaşık 250 kişi izledi. Isparta’daki maçlarda stada kimse alınmazken ve maçı yaklaşık 20 kişi ancak izleme imkanı bulurken, Gölcüspor yönetiminin bu konuda oldukça esnek davrandığı gözlendi. Diğer bir deyişle Isparta’ya gelen Gözlemciler maça kimler giriyor? Kimler nerede maç izliyor didik didik takip ederken, Gölcüspor maçına görevlendirilen Gözlemciler ise konuya ‘normal’ olarak bakıyor herhalde.
HAKEM LOBİSİ ŞART!
Öte yandan, Ispartaspor maçını yöneten hakemlerin sürekli takım aleyhine düdük çaldıkları veya takdir haklarını sürekli rakiplerden yana kullandıkları gözleniyor. Bu durumda, yöneticilerin federasyon nezdinde hakemlele ilgili lobi çalışması yapmaları zorunluluğu ortaya çıkıyor. Aksi takdirde, gerek sahamızdaki maçlarda gerek deplasmanlarda hakemlerin olumsuz kararları ile takım şimdiki bulunduğu yerden daha kötü yerlere gelebilir.
ELAZIĞ KARAKOÇANSPOR GELİYOR
Ispartaspor, bu hafta içinde yani 25 Mart Perşembe günü kendi sahasında grubun orta sıralarında bulunan Elazığ Karakoçansopr ile karşılaşacak.
3. LİG 3. GRUPTA 26. HAFTA MAÇ SONUÇLARI:   
Gölcükspor – Ispartaspor: 3 – 1
Arhavispor – İçel İ.Y. spor: 0 – 1
Çarşambaspor – Batman Petrol: 2 – 0
Çatalcaspor – Şile Yıldızspor: 1 – 0
Elazığ Karakoçan – Erbaaspor: 1 – 0
Somaspor – Karşıyakaspor: 4 – 1
Yalovaspor – Osmaniyespor: 0 – 2
Cizrespor – Altındağspor: 3 – 2
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °