Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ortada Ne Futbol Var, Ne de Skor; Bu Takımın Yüzde 80’ini Değiştirin!

Ortada Ne Futbol Var, Ne de Skor; Bu Takımın Yüzde 80’ini Değiştirin!

SPOR 26.12.2021 18:55:00 0
Ortada Ne Futbol Var, Ne de Skor; 
Bu Takımın 
Yüzde 80’ini 
Değiştirin!
Kendi saha ve seyircisi önünde ligin sondan üçüncü takımı ile karşılaşan Ispartaspor, sezon en rezil futbolunu oynayarak önüne gelenin yendiği Zonguldak Kömürspor’a yenilmekten kurtulamadı. Skordan çok ortaya konulan takım ruhutan uzak futbola tepki gösteren Yeşil – Pembeli taraftarlar, Takımda Alp, Efşan, Şamil, Kadir ve Taner gibi 3 – 5 futbolcunun dışında tüm futbolcuların devre arasında gönderilmesini istediler.
 
ISPARTASPOR
NE YAPMAK
İSTİYOR?  
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin 19. Ve ilk yarının da son maçında adeta ligin dibine demir atan ve lig küme düşme potasından çıkabilmek için çırpınan Zonguldak Kömürspor’a adeta bayramı yaşattı. Konuk takım Isparta’dan aldığı altın değerinde üç puan ile küme düşme potasının üzerine çıktı. Ispartaspor’un bir hafta iyi, bir hafta rezalet futbol oynamasına ise taraftarlar bir anlam veremedi ve bugünkü maçta takımın ortaya koyduğu futbola sert tepki göstererek; “Hangisine inanacağımızı şaşırdık. Bir takım ya iyi olur, ya da kötü. Bu durumda Ispartaspor iyi bir takım mı yoksa kötü bir takım mı?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
BU GİDİŞLE BIRAKIN BEDAVAYI ÜSTÜNE
PARA VERSENİZ GELMEZ BU TARAFTAR MAÇA
Bugün saat 13.00’de Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ve diğer protokol üyeleri izledi. Yönetimin biletleri satın alarak taraftarlara maçı ücretsiz etmesine rağmen maça gereken ilgi gösterilmedi. Maçı, Kulüp Başkanı Atakan Yazgan'ın davetlisi olarak Isparta'ya gelen Fenerbahçe eski Teknik Direktörü İsmail Kartal da Şeref Tribününden izledi. 
ISPARTASPOR’DA
GOLCÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ YOK!
Ispartaspor’un golcü futbolcusu Burak Aydın bugünkü maçta ikinci yarıda oyuna girmesine rağmen gol atma başarısı gösteremedi. Yeşil – Pembeli futbolunun maç boyunca en önemli pozisyonu bir topunun üst direkten dönmesi oldu. Ispartaspor’da golcü futbolcu olmadığı bugünkü maçta da en bariz şekilde kendisini gösterdi. Zira, oyuna giren tüm forvet oyuncularının hiç birisi gol atıp skoru değiştirme becerisi gösteremediler. Kaleci Arda ise yine her zaman olduğu gibi yaptığı kurtarışlarla takımını farklı mağlup olmaktan kurtardı. 
TURGUT HOCA DA
2. LİGİ KALDIRAMADI
Göreve gelmesinin ardından çıktığı ilk maç olan Amedspor maçında, rakibi güçlü olmasına rağmen takıma oynattığı etkili futbolla rakibini mağlup etmeyi başaran Teknik Direktör Turgut Kul’un takımı bugün küme düşme potasındaki Zonguldak Kömürspor’u farklı mağlup etmesi gerekirken ortaya koyduğu kötü futbolla rakibine boyun eğmesi Turgut Kul’un 2. Ligde bir takımı çalıştıracak pozisyonda olmadığını ortaya koydu.
MAÇTA ‘HAKAN ŞİMŞEK’ SESLERİ…
Ispartaspor’da hemen hemen her sezon başarısız bir Teknik Direktörün gitmesinin ardından göreve getirilen ve takımı başarıdan başarıya koşturan Ispartalı Teknik Direktör Hakan Şimşek bugünkü maçta bir kez daha gündeme geldi. Yeşil – Pembeli taraftarlar; Daha bir ay öncesine kadar boşta olan ancak yaklaşık bir ay önce Sökespor ile anlaşma sağlayan ve bu takımı altlardan alıp liderliğe oynar duruma getiren Hakan Şimşek’in takımın başına getirilmesini istedi. Bilindiği gibi, geçen sezon da yönetimin Gökhan Çelebi ile yolları ayırıp göreve getirdiği Hakan Şimşek takımı şampiyon yaparak 3. Ligden 2. Lige çıkarmıştı.
2. SIRA HAYAL OLDU,
PLAY – OFF’A SON
SIRASINDA TUTUNDU
Ispartaspor, bugünkü mağlubiyetle 25 puanda kaldı. Yeşil – Pembeli ekip alttaki rakiplerin kazanmasıyla 3. Sıradan 5. Sıraya geriledi ve Play – Off grubunun son sırasında yer bulabildi.
BİR FUTBOLCUYA KIRMIZI
KART GÖSTEMEDİ VE…
Maçın hakemi genel olarak iyi bir yönetim gösterdi. Ancak, Kaleci Alp Arda’ya hareket çeken ve saldırıda bulunan Zonguldak Kömürspor’un14 numaralı futbolcusu Hakan Çevik’e kırmızı kart gösterme cesaretinde bulunamadığı gibi, bir de Kaleci Alp’e sarı kart göstererek taraftarların büyük tepkisini çekti. Maçın uzatma dakikasının son anlarında ise rakip ceza sahasına giden Alp’e rakibine yaptığı hareketten dolayı ikinci sarı ve ardından kırmızı kartını gösterdi.
İKİNCİ YARI 16 OCAK’TA
BAŞLAYACAK
Bugünkü maçlarla 2. Lig Beyaz grupta ilk yarı sona erdi. İkinci yarı ise 16 Ocak 2022 tarihinde başlayacak. Ispartaspor ikinci yarının ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde 1928 Bucaspor ile karşılaşacak. 
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Ömer Faruk Gültekin, Samet Özkul, Barış Çiçeksoyu.
 ISPARTASPOR: Alp Arda, Şamil Başaran (dk.65 Gökhan Göksu), Efşan Geçgin, Said Can Açıkalın (dk.46 Bozan Uymaz), Ertuğrul Kurtuluş (dk.83 Seyid Ahmet Han), Mustafa Diler, Akif Özerli, Furkan Özdemir (dk.54 Embiya Yıldız), Arif Birşen, Taner,  Mustafa Acar (dk. 46 Burak Aydın)
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan (dk.46 Yüksel), Selim, Sefa, Rıdvan, Eyüp, Hakan, Ali Osman, Ertuğrul, Fatih (dk. 83 Yılmaz), Emre, Osman (dk.72 Oğuzhan)
GOL: Dak. 60 Hakan, Dak. 67 Osman (Zonguldak Kömürspor), 90+3 (Pen.) Arif Birşen.
S. KARTLAR: Alp, Furkan, Taner (Isparta), Hakan, Ertuğrul (Zonguldak)  
K. KART: Alp Arda (Ispartaspor)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dakika 16: Zonguldak Kömürspor atağında soldan ortasında arka direkte Rıdvan Bingöl müsait durumda topa dokunamadı.
Dakika 22: Ispartaspor atağında Arif Birşen’in sağdan ortasında ön direkte Taner Gümüş topu istediği gibi kontrol edemedi ve mutlak bir gol kaçtı.
Dakika 30: Zonguldak Kömürspor’da sol çaprazdan Fatih 2 oyuncuyu çalımladı ve ortasında son anda savunma araya girdi.
Dakika 40: Zonguldak Kömürsporlu Osman Paşa, sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yüzde yüzlük net gol pozisyonu kaçırdı. Kaleci Alp Arda topu son anda kornere çeldi.
Dakika 56: Zonguldak Kömürsporlu Osman Paşa, savunmanın arkasına atılan pasta kaleci Alp Arda ile karşı karşıya kalmak üzereyken son anda Efşan araya girdi ve meşin yuvarlağı kornere attı.
Dakika 58: Zonguldak Kömürspor atağında sol çaprazdan kaleye sokulan Fatih Bektaş’ın vuruşunda kaleci Alp Arda ayaklarıyla topu kornere çeldi.
Dakika 60 (GOL): Zonguldak atağında Sefa Aksoy’un sağdan kullanılan serbest atışta Ali Osman kafayla arka direği indirdi, Hakan Çevik’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Alp Arda’nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 0 – 1.
Dakika 67 (GOL): Zonguldak Kömürsporlu Eyüp Akcan’ın ortasında arka direkte Osman Paşa ayağıyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0 – 2.
Dakika 73: Ispartasporlu Bozan Uymaz’ın sağdan ortasında Burak Aydın’ın kafa vuruşu üst direkten auta çıktı.
Dakika 78: Ispartaspor atağında ceza sahasında yaşanan karambolde Akif Özerli’nin vuruşu kaleci Yüsel’de kaldı.
Dakika 90+3; Ispartaspor bu dakikada penaltı atışı kazandı. Atışı kullanan Arif Birşen meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 – 1.
Dakika 90+8: Maçın uzatma dakikalarının da uzatmasında maçın hakemi, Alp Arda’ya rakibine yaptığı hareketten dolayı ikinci sarı kartını ardından kırmızı kartını gösterdi.
 
2. LİG BEYAZ GRUPTA 19. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ankara Demir – Karacabey Beld.: 3 – 1
Ispartaspor – Zonguldak Kömürspor: 1 – 2
Pendikspor – Amedspor: 0 – 3
24Erzincanspor – 1922 Konyaspor: 3 – 1
Nazilli Beld. – Şanlıurfaspor: 1 – 0
Kırşehir Bed. – Kırklarelispor: 0 – 0
Uşakspor – Pazarspor: 2 – 0
Tarsus İ.Y. – 1928 Bucaspor: 1 – 1

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °