Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Recep Özel’den; Spor’da KRİTİK Uyarı!

Milletvekili Recep Özel’den; Spor’da KRİTİK Uyarı!

SPOR 30.06.2021 19:42:00 0
Milletvekili Recep Özel’den; 
Spor’da
KRİTİK 
Uyarı!
Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, kenti sporda birlik ve beraberliğe davet etti: “Bu yıl Isparta Spor, bir şaha kalktı. Bunu Emre Spor da takip edecek, arkasından diğer takımlar gelecek. Biz Isparta'yı destekleyen bütün takımların arkasında olalım. Kamuoyuna açıkça çağrıda bulunuyorum; sporda birleştirme esastır. Sporda bütünlük esastır. Sporda bölünüyorsak her şeyde bölünürüz. Bütün takımlar bizim, etrafında kenetlenin.”
 
Kanal 32 Ekranlarında yayınlanan Spor Vakti Programının bu haftaki konuğu Emrespor Başkanı Ozan Gezer idi. Programa telefonla bağlanan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, kentin spordaki durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Özel, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in spor ve sporcuya değer vermesinden dolayı teşekkür ederek, yapılan spor yatırımlarını anlattı.  Sporda birliktelik çağrısında bulunan Milletvekili Özel, Emrespor’a da 3. Lig yolunda başarılar diledi.
 
“Ispartaspor’un başarısı bizi mutlu ediyorsa Emre Spor da o kadar mutlu etmeli”
Emrespor’un 3. Lig kapısını aralamasının kendilerini heyecanlandırdığını belirten Milletvekili Özel, “Isparta’nın 2. Lig’de, 3. Lig’de takımı olsa, Bal Lig’inde gelecek yıl Gelendost ile olsa, arkadan diğer spor kulüplerimiz de gelse, her biri başarısına başarı katsa iyi mi olur kötü mü olur? Isparta spor daha çok ön plana çıkar mı çıkmaz mı? Bunu konuşmamız lazım. Bunu herkes bir tarafa çekmeden konuşulmalı. Altını çizmek isterim ki ‘Biz Isparta'nın diğer takımlar, rakip takımlar bazında ki bütün takımlarının yanındayız.’  Ispartaspor’un başarısı bizi mutlu ediyor, gururlandırıyor ise Emre Spor'da o kadar kazanmalı, mutlu etmeli” dedi.
“BELEDİYE İLK KEZ
SPORCULUĞA YÖNELDİ”
Kenti temsil eden tüm branşlardaki takımlar ile sporcuların desteklenmesi ve alkışlanması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Recep Özel, Isparta Belediyesi’nin bu yıl ilk kez sporculuğa yönelerek, başarı yönetmeliği çıkardığını söyledi. Özel, “Kim başarı sağlıyor ise az veya çok ona destek sağlanıyor. Bu Ben amatör kulüp temsilcileriyle, spor camiasıyla da görüştüğümde Isparta'da geçmiş yıllarda bütün spor dallarında iyi bir derecede iken son zamanlarda tesislere yapılmayan yatırımla ilgili, Belediye buna öncülük yapmasından kaynaklanan alt yapı problemi vardı. Onu bu dönem inşallah  tane semt sahası yaparak, olimpiyat ölçülerinde sahaları Isparta'ya kazandırarak alt yapı problemini çözüyoruz. Zaten başarıları göreceksiniz. Lisanslı futbolcu sayısında ki artış, bu kulüplerimizin başarıları alt yapı bittikten sonra çok daha katlanarak artacak” diye konuştu.
“GENÇLERİ SPORA ÇEKERSEK
DAHA AZ UYUŞTURUCUYLA KARŞILAŞIRIZ”
Özel, Isparta’da 80 bine yakın üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, 80 bin öğrenciden 8 tane futbol takımı çıkabileceğini ifade etti. Kentteki spor tesislerinin daha fazla yapılıp, vatandaşların hizmetine sunulduğu zaman başarının daha da artacağına değinen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:: “Emre Akademi örnek çalışmasını yaptı, yapıyor. Diğer kulüplere de örnek olmasını hep isterdik. ‘Niye Emresor’a ayrıcalıklı' olarak ilgi alaka gösteriyorsunuz’ diye, bir takım kişiler bize serzenişte bulunuyorlar. Onlara diyoruz ki Emre farklı bir şey yapıyor. Emre Akademi kurarak çocuklarımızın hem eğitim hayatında başarılı olma hem de spor dalında başarılı olma noktasında güzel bir çalışmaya imza attılar. Pandemi buna biraz engel oldu, hastalıktan dolayı çalışmalar istediğimiz şekilde gitmedi. Takımımız 3. Lig'de de mücadele etti. Sadece futbol değil diğer bireysel branşlarda da binicilikle uğraşıyorlar. Bunu faydası, kötü alışkanlıkların her alanı ile mücadele ederken spora çekersek daha az uyuşturucuyla karşılaşırız. Sav'da ki sahayı şuanda çimlendirerek başladık. Daha fazla futbol oynanabilecek sahaları Isparta halkına kazandırabilirsek, Isparta'ya daha güzel bir noktada bulacağız. Biz diğer kulüplerin Ispartaspor'un, IYAŞ Spor'un, ilçe takımların hepsinin başarısı için elimizden gelen her şeyi yapmak için desteğimiz var.
“SPORDA BİRLEŞTİRME ESASTIR”
Gücü birleştirmek bir görüş ama farklı takımların bir zenginlik olarak bizimde öyle bir görüşümüz var. Bu yıl Isparta Spor, bir şaha kalktı. Bunu Emre Spor da takip edecek, arkasından diğer takımlar gelecek. Biz Isparta'yı destekleyen bütün takımların arkasında olalım. Kamuoyuna açıkça çağrıda bulunuyorum; sporda birleştirme esastır. Sporda bütünlük esastır. Sporda bölünüyorsak her şeyde bölünürüz. Bütün takımlar bizim, etrafında kenetlenin. Isparta Spor bir yere çıktı, inşallah 1. Lig’de görmek istiyoruz. Emre Spor da herkes herkesi desteklesin, burada 3. Lig' e çıkartalım, gururunu hep birlikte yaşayalım istiyorum.
“BİR TAKIMA YAPARIM
DİĞERİNE YAPMAM OLMAZ”
Bütün spor camiasına hizmet eden bürokrasi de E-A takımına ben yaparım, B takımına yapmam. Böyle bir şey yok. Bütün takımları imkanlarınız ölçüsünde hareket etmek, desteklemek gerekiyor. Sporun birleştirici unsurundan faydalanmamız gerekiyor. Gençlik Spor İl Müdürünü bu konuda anlayışlı olmaya davet ediyorum. Milli Egemenlik Stadında oynatmam, babanızın malı değil. Milli Egemenlik Stadı'nın tribünlerini görüyorsunuz, ne halde. Orada şehircilerin ne şartlarda maç seyrettiğini biliyorsunuz. Biz bu maçları Atatürk Stadyumun da oynasaydık Emrespor zarar mı ederdi? Etmezdi. Bu anlayışı, bu zihniyeti Isparta'dan yıkalım. Bu imkanları herkesin faydalanması şeklinde kullanmamız, kullandırtmamız gerekiyor. Bütün takımları tesislerden nasıl faydalandırmalıyız, bunun seçmelerini özellikle istiyoruz. Yapmayanlarda karşılarında beni bulur diyorum” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °