Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Makûs talihi Bilgiç yener

Akdeniz Gazetesi Spor Müdürü Levent Doğan yazıyor

SPOR 14.04.2016 11:09:00 0
Makûs talihi Bilgiç yener
Özel İdarespor Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. Özel İdarespor’un daha üst liglere yükselmesi için altyapı tesislerinden güçlü kadro oluşturulmasına; etkin bir yönetimden sağlıklı gelir kaynakları bulunmasına değin geniş yelpazede çalışmalara ihtiyaç var. İşte bu noktada devreye girecek etkin güç Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; AK PARTİ Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’tir.
 
» Ekonomi, yatırım ve uyumda
altın çağı başlatan Bilgiç
sporda da etkili olabilir
Ispartaspor, uzun yıllar önce; şu an Süper Lig’in bir alt kademesi olan PTT’de mücadele ediyordu. Yaşam Kalitesi Endeksi’nde Türkiye çapında çok iyi bir konumda olan Isparta; sporda ise arzu edilen noktada değil. O sporda altın çağa ve parlak başarılara ulaşmak için önümüzde tarihi bir fırsat var: TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç. Zira Bilgiç, son yıllarda Isparta’da özlenen birlikteliği sağlayan bir irade olmuştur. Ekonomide, yatırımda, kamu- siyaset uyumunda altın bir çağ başlatmıştır. Bu uyumu, ahengi sporda da sağlayabilir. Kurum ve kuruluşları Isparta’nın en azından PTT I. Lig’de temsilcisi olması için çalışacak ekibi oluşturabilir.
 
Hedefi PTT I. Lig olacak
Bir Spor Kulübü
İdealinin peşine düşmeliyiz
Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’nde geçtiğimiz hafta sezon tamamladı.
Şampiyon Özel İdarespor oldu.
Ligin 2’nci yarısında bütün maçlarını kazanan Çünürspor ise lige renk kattı.
Aslında tüm takımları tebrik etmek lazım.
Amatör futbol işi gönül işidir.
Fedakârlık ister.
Kulüpler birkaç kişinin sırtında.
Gelelim asıl konumuza:
Evet Özel İdarespor, Eğirdirspor’la birlikte önümüzdeki yıl Bölgesel Amatör Lig’de Isparta’yı temsil edecek.  2 Isparta temsilcisi de iddialı olmalı. Eğirdirspor, 3 sezondur BAL’da tutunabiliyor ve bu yılda üst sıralar için oynayacağı düşüncesindeyim.
Sezonun tamamlanmasının ardından gözler Özel İdarespor’un durumu ne olacağı konuşulmaya başlandı.  Açıkçası sahip çıkılmazsa Merkez Gençlikspor’dan farklı olmaz.
Isparta halkı artık profesyonel ligde takım istiyor. Esnaflar, ağabeylerimiz ve gençler,  “15 günde bir stada gidip Isparta diye bağırmayı özledik. Bu işi yaparsa Süreyya Vekilimiz yapar” diyorlar.
 
Ve telefonum çalıyor yine bir kardeşimiz, “Kime gidilecekse gidelim. Sesimizi haykıralım” diyorlar. Yaşanabilir iller sırasında birinci olan Isparta’nın profesyonel futbollar liglerde yazık ki temsilcisi yok.
Bu arada BAL’da Play-Off oynayamaya hak kazanan takımların bazıları belli oldu.
1. Grup’ta  12 Bingölspor,  2. Grup’ta Elaziz Belediyespor, 5. Grup’ta Sarayönü Belediyespor, 7. Grup’ta AFJET Afyonspor, 9. Grup’ta Kütahyaspor, 11. Grup’ta Sultangazispor ve 12. Grupta Kocaelispor birinci oldular. 3. Grupta Iğdır Arasspor, Araklı Karadespor, 4, Grup’ta Ebaaspor, Yeni Amasyaspor, 6. Grupta Kırıkkalespor, Yozgatspor 1959 FK, 8. Grup’ta Halide Edip Adıvar SK, Bartınspor, 10. Grup’ta Muğlaspor ve Sökespor takımları ilk 2’deler.
Kısacası komşu AFJET Afyonspor, Kocaelispor, Kütahyaspor ve Muğla gibi iller düştükleri gibi çıkıyorlar.
ÖZEL İDARESPOR TÜM
ISPARTA’NIN SPOR
MARKASI OLMALI
Isparta’yı tekrar ayağa kaldıracak lider TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı  ve Isparta AK Parti Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç olduğuna inanıyorum.
Isparta'nın her sorununa gece gündüz koşturan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta AK Parti Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, bu şehrin en büyük eksikliği olan profesyonel futbol takımı olmamasıyla ilgili de çalışma yapacağını düşünüyorum. Sayın Bilgiç, her zaman olduğu gibi önderlik yaparsa bu iş olur. Bu şehre bir profesyonel takım kazandırırsanız o zaman Isparta halkı sizi ömür boyu unutmaz. 80 bin üniversite öğrencisinin olduğu güller diyarı üst ligleri çok rahat kaldırır. Şuna eminim ki, sizler şimdiden Isparta halkının gönlündesiniz. Siz kıvılcımı başlatırsanız çok şey değişir.  Sayın Vali Vahdettin Özkan’la birlikte voleybol için yaptıklarınız ortada.
Güçlü bir yönetim kurulu. Güçlü bir sponsor. İl dışında yaşayan hemşerilerimizin desteğiyle Isparta bu işi başarır. Hani diyoruz ya Isparta için birlik ve beraberlik olunması şart. Bu birlik ve beraberliği spordan başlatalım önerisinde bulunuyorum.  Ve Isparta gençliğe sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Bu heyecandan gençleri yoksun bırakmamalı. Güzelim Atatürk Stadı’nın çimleri ağlıyor. Levent DOĞAN

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °