Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Maçta PKK’yı Temsil Eden Paçavralar Açıldı, Terör Örgütü Lehine Sloganlar Atıldı; Kapatın Şu Kulübü!

Maçta PKK’yı Temsil Eden Paçavralar Açıldı, Terör Örgütü Lehine Sloganlar Atıldı; Kapatın Şu Kulübü!

SPOR 26.09.2022 10:02:00 0
Maçta PKK’yı Temsil Eden Paçavralar Açıldı, Terör Örgütü Lehine Sloganlar Atıldı; 
Kapatın 
Şu Kulübü!
Türkiye, dün akşam Diyarbakır’da oynanan Amedspor – Bursaspor maçında yaşanan olaylara kilitlendi. Maçta yüzlerce taraftar PKK Terör Örgütünü temsil eden paçavralar açtı. Maç sonunda Bursasporlu futbolcuların üzerine yabancı madde yağdı. Futbolcular, yüzlerce polisin kalkanları korumasında soyunma odasına gidebildiler. Ülkenin her yerinden tepkinin çığ gibi büyüdüğü olaylar için milyonlarca sporsever, Amedspor Kulübünün acilen kapatılması gerektiğini bildirdi.
 
AMEDSPOR – BURSASPOR
MAÇINDA OLAY ÜSTÜNE OLAY!
Türkiye dün akşam Ispartaspor’un da bulunduğu TFF 2. Lig Beyaz Grupta oynanan Amedspor – Bursaspor maçında çıkan olaylarla çalkalanıyor. Öyle ki ağır provakasyonlar daha maç başlamadan yapılmaya başlandı. Maç öncesi Bursasporluların ısınma yaptığı sırada tribünlerden taş ve su şişeleri atıldı. . Ortalığın bir anda savaş alanına döndüğü olayda tribünde de terör örgütüne ait paçavraların olduğu görüldü. Sosyal medya kullanıcıları tarafından bu olaya milyonlarca tepki geldi. Yaşananlara ilişkin Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığından peş peşe açıklama geldi.
PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TEMSİL EDEN
O PAÇAVRALAR STADA NASIL SOKULDU?
Olaylar maç sonrasında da devam etti Maç öncesi büyük olay çıkan maçta bu kez tribündeki terör örgütüne ait paçavralar gündem oldu. Diğer illerde Stadyumlara giren taraftarların üzerleri didik didik aranırken ve taraftarlar stadyuma çakmak bile sokamazken, Diyarbakır Stadyumunda o kadar büyük PKK’ye temsil eden paçavraların stada nasıl sokulduğu ise ayrı bir soruşturma konusu. Öte yandan Diyarbakır Valiliği ile İçişleri Bakanlığı da çok konuşulan maçla ilgili açıklama yaptı. İşte Amedspor-Bursaspor maçında yaşananlara ilişkin detaylar...
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE
DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN
AÇIKLAMA GELDİ
TFF 2. Lig Beyaz Grup 6. haftasında oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Bursaspor maçında tribünlerde yaşanan görüntülere ilişkin İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu akşam, Diyarbakır'da oynanan maçta alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen vücutlarına sararak stada soktukları değerlendirilen görsellerle ağır provokasyon hedeflenmiştir. Sporu provakatif içeriklerle zehirlemek, isteyenlere hiç bir şartta fırsat verilmeyecektir. Provokasyona gerekli müdahaleler yapılmış ve derhal ilgilere yönelik soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
“KAPATIN ŞU KULÜBÜ”
Öte yandan, dünkü Amedspor – Bursaspor maçında çıkan olaylar ve PKK Terör örgütünü temsil eden paçavraların açılması ve PKK lehine slogan atılması Türkiye genelindeki milyonlarca sporsever tarafından tepki ve öfkeyle karşılandı. Sporseverler, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu, terörün futbola bulaşmasının ise asla kabul edilemez olduğunu belirterek, Amedspor Futbol Kulübünün acilen kapatılması gerektiğini istediler.




Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °