Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Lider Pendikspordan Rövanşı Almak Çok Güzel

Lider Pendikspordan Rövanşı Almak Çok Güzel

SPOR 21.02.2022 18:20:00 0
Lider Pendikspordan 
Rövanşı Almak Çok Güzel
ISPARTA, lider devirmeyi sever dedik, yazdık 1 hafta içinde, alın size 2. Örnek. ISPARTA 32 SPOR, TFF. 2. Profesyonel lig beyaz gurup lideri Pendiksporu İstanbul’da, hem de evinde 1-0 devirerek, 3 altın puanla birlikte rövanşı da aldı- geldi. Tüm Isparta’yı sevince boğdu. Bu sıradan bir galibiyet değil, beyler bayanlar. Sonuna kadar hakedilmiş, alın teriyle bezenmiş, futbol aklının bir zaferidir. Ve bu zafer, 26. Haftada, lig 2.liğini getirmiştir. Geçtiğimiz Cuma günü galibiyet parolasıyla 7 tepeli İstanbul deplasmanına moralle çıkan pembe - yeşilliler cumartesi günü saat 13’te oynanan maçta liderin üstüne üstüne gitti. Korkmadan, cesaretle ve defans tedbirlerini alarak Pendiksporun üstüne gitmesi ev sahibinde şaşkınlık yarattı. Lider böyle bir rakip beklemiyordu ve şoke oldu. Bizim gençler seyircisiz maçta farkı kaçırdı desek yalan olmaz. Öyle kritik gol pozisyonları harcadı ki, (son 10 dakikada) atsalar en az 3 farka ulaşacaktı, ancak tek attı, 3 aldı…
MAÇTAN DAKİKALAR MI?
14. dakikada Burak Aydın ceza alanı içinde Berkay tarafından yaka-paça yere indirildi. Maçın Bursa bölgesi hakemi Hasan Kaçar penaltıyı görmezden geldi olay mahallinden uzaklaştı. Penaltı güme gitti, bizim teknik sorumlu Turgut KUL hoca, çokça itiraz etse de sonuç değişmedi. 30. dakikada yüreklerimiz ağzımıza geldi. Isparta 32 defansı arkasına sarkan Serdar şahane bir şut çıkardı, sahanın en başarılı ismi kalecimiz Alp Arda gole geçit tanımadı. 32.dakikada bu kez Zahit Fındık çok sert şut çıkardı, amma kalede güven veren eldiven Alp Arda vardı, 90’a uçarak topu kornere gönderdi ve yine gole imkan vermedi. Ve ilk 45 dakika golsüz bitti.
(NOT: Isparta 32 spor kalecisi Alp Arda ligde en az gol yiyen 3 kaleciden biridir. Nazar değmesin.) Maç güya seyircisiz oynandı ancak stat şehir merkezinde, beton yığınları arasında kaldığı için ev ve apartmanların balkon ve odalarında insanların olduğu gözlendi. 2. devreye pembe-yeşilli gençler çok hızlı giriş yaptılar. Tam 49. Dakika oynanırken Cemal Kızılateş orta sahadan aldığı topu 35 metre sürdü, pendik defansını peşine taktı, ceza alanına girer girmez köşeye öyle bir bazuka gönderdi ki, yılların tecrübeli eldiveni kaleci Haydar Yılmaz topu seyretti ve meşin yuvarlak liderin ağlarına takıldı. 0-1 Lider ve tecrübeli hocası Osman Özköylü büyük şok yaşadı.
 
Turgut Kul hocamız ise bayram sevinci içindeydi tabii ki. (Ve 90 dakika oturmadan-susmadan bir maestro gibi takımını idare etti.) 50-76 dakikalar arası Isparta kalesine inen Pendikliler, gurubun en çok gol atan 2. Takımıyken, kendi evlerinde bize gol atmayı beceremediler. Bunda bizim gençlerin sahanın her bölgesinde inadına mücadele etmesi, takımdaşlık ve hataların anında kapatılması büyük rol oynadı. Futbolda inanmışlık böyle bir olaydı, işte. Madem lider gol atamıyor biz atalım diye ev sahibinin üstüne giden pembe-yeşilliler 80. Dakikada Hakancan, 82. Dakikada Cemal’le yüzde yüz 2 gollük pozisyonu harcadı. Maç bir anda 3-0 olabilirdi ancak nasip olmadı…
 
Maçın 86.dakikasında Kadir ve Görkem birbirlerine sert girdiler ve ortalık karıştı. Saha içi bir anda ana baba gününe döndü. İtiş-kakış bitiminde 2 sarı kartla saha içi arbedesi sona erdi. Hakemler maçı 7 dakika uzattılar. Ve bitmek bilmedi dakikalar. Son düdük çaldığında lider Pendik evinde (Amedspora 3-0 yenildikten sonra ikinci kez ) ligde ise 3 ncü yenilgisini de Isparta 32 spordan almış oldu. 11. galibiyet, Isparta 32 spora, 37 puanla lig 2.liğini getirdi. Lideri evinde yenmek, Isparta’da ilk devre maçında şansız bir şekilde yenildiğimiz takımdan rövanşı geri almakta çok güzel. Bu maçın herkese verdiği mesaj şudur: “EY RAKİPLER, PLAY-OFF BENSİZ, OLMAZ…” Pendikspor galibiyetinde emeği geçenlere teşekkürler. Şimdi sıradaki gelsin.
Saygılarımızla…

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °