Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kötü Futbol, Kötü Sonuç; Ispartaspor’dan KÖTÜ Prova

Kötü Futbol, Kötü Sonuç; Ispartaspor’dan KÖTÜ Prova

SPOR 7.09.2020 20:06:00 0
Kötü Futbol, Kötü Sonuç; 
Ispartaspor’dan
KÖTÜ 
Prova
 İlimizi 3. Lig 3. Grupta temsil edecek olan Ispartaspor, 2020 – 2021 Sezonu için ilk hazırlık maçında kendisi gibi 3. Lig takımlarından Nazilli Belediyespor ile karşılaştı. Yeşil – Pembeliler sahadan 3 – 0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılarak gerek skor gerek ortaya koyduğu futbolla gelecek için taraftarlarının umutlarını daha lig başlamadan sıfıra indirdi.
 
Isparta’nın yıllardır özlemini duyduğu profesyonel lige ‘Yeniden’ merhaba diyen Ispartaspor, yeni sezonun ilk hazırlık maçında kendi sahasında oynamasına rağmen karşılaştığı Nazillispor’dan fark yedi. Yeşil – Pembeli ekip ortaya koyduğu futbolla yeni sezona hiç hazır olmadığını ortaya koydu.
BU FUTBOLLA LİGE BAŞLANIRSA
HEZİMET YAŞANIR
TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in büyük gayret ve destekleriyle şehrin profesyonel bir takıma kavuşması noktasında önemli bir noktaya gelindi ve Yeşil – Pembeli ekip BAL liginden 3. Profesyonel ligine çıktı. Yine Başkanvekili Bilgiç’in girişimleriyle önümüzdeki günlerde yeni ve güçlü bir yönetimin oluşturulması bekleniyor. Ispartaspor, yapılan transferlerle ve oluşturulan yeni teknik kadrosuyla yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor. 20 Eylül’de başlayacak 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan Yeşil – Pembeliler, bugün akşam 2020 – 2021 Futbol Sezonunu Atatürk Stadında yaptığı hazırlık maçıyla açtı.
MAÇTAN NOTLAR…
Bugün saat 19.00'da başlayan ve Isparta Atatürk Stadyumunda Ispartaspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan hazırlık karşılaşmasını Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Ispartaspor ve Nazillispor Kulübü Başkanları izledi. Koronavirüs pandemisi tedbirleri nedeniyle TTF’nin aldığı karar çerçevesinde maça seyirci alınmadı.  Ispartaspor maçta rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Maçın hemen hemen tamamı Ispartaspor sahasında geçti. Yeşil – Pembeli ekip nadir geliştirdiği ataklarla rakip kaleye gitse de sonuç alamadı.
MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK
GÖRÜNTÜLERİ…
Maç 90 dakika boyunca dostluk ve centilmenlik içinde geçti. Her iki takımın futbolcuları da maçın başında birbirleri ile selamlaşarak güzel bir dostluk örneği sergilediler. Sadece maçın 58. Dakikasında iki futbolcu arasında küçük bir tartışma yaşandı. Takımlar ilk yarıda ve ikinci yarıda yaptıkları değişikliklerle ilk 11’lerinin tamamına yakınını değiştirerek futbolcularının  durumunu görme imkanı buldu. Maçı Ispartalı hakemler yönetti. Bazı Taraftarlar maçı stadyumun duvarlarından izlediler.
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Isparta Atatürk
HAKEMLER: Şeref Taştan, Ramazan Sağdıç, Onur Akol (4. Hakem: Berkan Çetin)
ISPARTASPOR: Gökhan Kösteli, Kadir Turhan (Arif Birfen), Akın Karaaslan, Efşan Geçgin, Timurcan Gök (Enes Furkan Kul), Mustafa Diler, Volkan Çekiç, Nurettin Çakır (Oğuzhan Açıl), Emre Bozatlı, Emre Yüksektepe, Volkan Serim.
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Zekeriya (Hasan), Sinan, Oktay, Berkay, Polat Mehmet, Zafer, Mert, Aytaç (Hasan Demir), Mehmet Akif (Serkan), Muhammed Ali (Bünyamin).
GOLLER: Dk. 3 Mehmet Akif, 44 Mehmet Ersavaş, dk. 62 Hasan Demir (Nazilli Belediyespor)
S. KART: Yok
K. Kart: Yok
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dk. 3: Konuk Nazilli Belediyespor adeta maça 1 – 0 galibiyetle başladı. Bu dakikada Nazillispor atağında Aytaç Deniz’in ceza sahasına yaptığı ortayı iyi takip eden Mehmet Akif düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0 – 1.
Dak. 14: Gelişen Nazilli Belediyespor atağında Mert Çapar’ın ceza sahası önünden çektiği sert şut az farkla auta çıktı.
Dk. 22: Nazillispor atağında Zafer Özden aldığı topla hızla Ispartaspor ceza sahasına girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Gökhan, bu futbolcunun ayaklarına yatarak topa sahip oldu.
Dk. 39: Maçın ilk dakikalarında oyunu kendi sahasında kabul eden Ispartaspor, bu dakikada ani bir atak geliştirdi. Sağdan ceza sahasına yapılan ortada Emre’nin şutu üstten auta gitti. 
Dk. 41: Nazillispor atağında Zafer Özden’in ceza sahası çaprazından çektiği şut yandan auta çıktı.
Dk. 44: Nazillispor bu dakikada ikinci golü buldu. Aytaç Deniz’in ceza sahası sağ çaprazından çektiği sert şut kaleci Gökhan’ı da geçerek uzak köşede yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu iyi takip eden Mert, topu penaltı noktasında bekleyen Mehmet Ersavaş’a aktardı. Bu futbolcunun sert ve düzgün vuruşunda top doksana takıldı: 0 – 2.
Dk. 45+1: Hakem ilk yarıya 1 dakika uzatma süresi verdi. Uzatmalarda da Ispartaspor gol atma başarısı gösteremeyince karşılaşmanın ilk yarısı 2 - 0 Nazilli Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.
Dk. 51: İkinci yarıya da konuk ekip Nazillispor hızlı başladı. Bu dakikada kazanılan köşe atışında ceza sahasına gelen topu Gökhan Kösteli yumrukla uzaklaştırdı. Ceza sahası önüne düşen topu Muhammet Ali sert bir şutla kaleye gönderdi. Ancak, top az farkla üstten auta çıktı.
Dk. 58: Bu dakikada sahada centilmenliğe sığmayan görüntüler yaşandı. Ispartaspor sahasında Nazillisporlu Zafer Özden, ikili mücadelede Ispartasporlu Emre Yüksektepe’nin ayağına bastı. Hakem de pozisyonu görmeyip devam ettirince Emre hızla yerden kalkarak Zafer’e tekme attı. Bu olayın ardından Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu hemen oyuncu değişikliği yaparak Emre Yüksektepe’yi kenara aldı.
Dk. 62: Orta sahadan uzun atılan pasta top Ispartaspor ceza sahası çaprazına düştü. Kaleci Gökhan kalesini terk ederek topun bulunduğu yere kadar geldi. Ancak, kalesini terk etmesine rağmen topa sahip olamayınca oyuna ikinci yarıda giren Hasan Demir, Gökhan’dan daha çabuk davranıp topu aldı ve Gökhan’ı da çalımlayarak topu Ispartaspor defansının müdahalesine rağmen ağlara gönderdi: 0 – 3.
Dak. 68: Maçta nadir gelişen Ispartaspor atağında aldığı topla ceza sahasına giren Volkan Serim, topu arka direkte bekleyen Mustafa Diler’e aktarmak istedi. Ancak, pasını Nazilli defansı kesti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
Dk. 79: Ispartaspor 3 – 0 mağlup olduktan sonra ‘bari bir gol atayım’ düşüncesiyle iyice risk almaya başladı. Bu dakikada Nazillispor atağında Serkan’ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu üst direği sıyırarak auta çıktı.
Dk. 88. Ispartaspor’un Nazillispor ceza sahası önünde kazandığı serbest atışta top üstten farklı bir şekilde auta gitti.
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve sezon açılışında 3. Lig 2. Grup takımlarından Nazilli Belediyespor ile hazırlık maçında karşılaşan Ispartaspor, sahadan 3 – 0 mağlup ayrılarak hem yöneticilere hem taraftarlara lig için büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
RADİKAL KARARLAR
ALINMASI BEKLENİYOR
Bugünkü farklı mağlubiyetin ardından, sezon öncesi yöneticilerle Teknik heyetin bir araya gelerek futbolcular hakkında radikal kararlar alınması hatta bazı futbolcuların biletinin kesilmesi bekleniyor. 
İKİNCİ HAZIRLIK MAÇI
BERGAMASPORLA
Ispartaspor, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde ikinci hazırlık maçını 12 Eylül Cumartesi günü İzmir ekibi Bergamaspor ile İzmir’de yapacak.

 

 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °