Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kötü Futbol İyi Sonuç

Kötü Futbol İyi Sonuç

SPOR 15.10.2020 21:20:00 0
Kötü Futbol
İyi Sonuç
Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında kendi sahasında Kemerspor 2003 takımıyla karşı karşıya gelen Ispartaspor, kolay maçı zora soktu. Maçı son saniyede yediği golle uzatmaya götüren Yeşil – Pembeli ekip, defansta harikalar yaratan Efşan’ın golüyle turu geçebildi.
 
YILLAR SONRA İLK DEFA TUR ATLADI
9 yıl aradan sonra 3. Lige terfi ederek profesyonel ligde oynama imkanı bulan ve 3. Lig 3. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, kupa da da yıllar sonra ilk defa birinci turu geçme başarısı gösterdi. Yeşil – Pembeli ekip Isparta Atatürk Stadyumunda 3. Lig 1.Grupta son sıraya demir atmış olan Kemerspor 2003 takımıyla karşı karşıya geldi. Şile Yıldızspor maçında gol atan Emir Kaan Gültekin, bugünkü maçta da gol atarak ve oynadığı futbolla sahanın iyisi oldu.
VALİ SEYMENOĞLU MAÇI
ŞEREF TRİBÜNÜNDEN İZLEDİ
Bugün saat 19.00’da başlayan ve sıcak bir havada oynanan ve A Spor Kanalından da naklen yayınlanan maçı Vali Ömer Seymenoğlu, Kulüp Başkanı Atakan Yazgan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek izledi. TFF kararı gereği maça seyirci alınmadığı için tribünler yine boş kaldı.
ISPARTASPOR’UN ORTAYA KOYDUĞU
FUTBOL TARAFTARLARA SAÇ – BAŞ YOLDURDU
Ispartaspor, bugünkü maçta ortaya koyduğu futbolla taraftarlarını adeta çileden çıkardı. Zayıf rakibi karşısında oldukça zorlanan Yeşil – Pembeli ekip yüzde yüzlük gol pozisyonlarını cömertçe harcamakla kalmadı, maçın son saniyesinde beraberlik golünü yiyerek maçı uzatmalara bırakıp zora soktu.
“KESTELSPOR MAÇI
ÇOK ZOR GEÇECEK ÇOK”
Takımın, Kemerspor karşısında bu kadar zorlanması ve ortaya koyduğu futbol taraftarları endişelendirirken, 2. Turda karşılaşılacak olan Kestelspor’un Ispartaspor’un yine aynı futbolu oynaması halinde Yeşil – Pembeli ekibe fark atacağı endişelerini gündeme getirdi.
TAKIMDA GOL
ATACAK FUTBOLCU YOK!
Ispartaspor’da bugün eksik olarak görülen tek mevki yine forvet oldu. Sezon başından bu yana bir tane bile gol atamayan Ispartaspor’un tek forvet oyuncusu Volkan Serim’in bu maçta gol atması ve takımda onca atağa rağmen ileri uçta topu ağlara gönderecek bir futbolcunun olmadığı dikkatlerden kaçmadı. Yeşil – Pembeli ekip, ilk yarıda karşılıklı atılan gollerle iki takım da soyunma odasına 1 – 1’lik beraberlikle gitti. Hakemin rezalet bir yönetim gösterdiği maçta Hakem 41. Dakikada olmayan penaltıyı çalarak Yeşil – Pembeli ekibe büyük haksızlık yaptı.
ISPARTASPOR SAHAYA YEDEK
AĞIRLIKLI KADRO İLE ÇIKTI
Öte yandan, Teknik Direktör Hakan Karaca’nın gelmesinden sonra hareketlenen Ispartaspor’da Teknik Patron Karaca, bugünkü maçta yedek futbolcuların ağırlıkta olduğu ilk 11’i sahaya sürdü.  
KOLAY MAÇI ZORA SOKTU
Yeşil – Pembeli ekip ligdeki kötü gidişinin verdiği sorumlulukla çıktığı bugünkü maçta, mutlak gol pozisyonlarını cömertçe harcayarak kolay maçı zora soktu.
SON SANİYEDE GOL YEDİ,
MAÇI UZATMALARA BIRAKTI
Maçın hakemi maçın sonunda 5 dakika uzatma süresi verdi. Herkes maçı Ispartapzor kazandığını düşünürken 5 dakikanın son saniyelerinde kalesinde baskı gören Yeşil – Pembeli ekip, topu da kendi kalesine göndererek skorun 2 – 2, maçın da 15’er dakikalık devreler halinde 30 dakika uzamasına neden oldu.
EFŞAN, ISPARTASPOR’U
UZATMA DAKİKALARINDA
İPTEN ALDI
Ispartaspor maçın son saniyesinde yediği şok golün ardından uzatma dakikalarında da etkili bir futbol ortaya koyamadı. Kazanılan kornerden gelen topu kafa ile ağlara gönderen defans oyuncusu Efşan adeta Yeşil – Pembeli ekibi ipten aldı.
2. TURDA KESTELPOR
İLE KARŞILAŞACAK
Ispartaspor çok zorlandığı ve adeta ölüp ölüp dirildiği maçta Kemerspor’u 3 – 2 mağlup ederek 2. Tura yükseldi. Yeşil – Pembeli ekip önümüzdeki hafta Çarşamba günü yine kendi sahasında Kestelspor iler karşılaşacak.
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Berkay Erdemir, Kadir Günal, Güner Mumcu Taştan.
ISPARTASPOR: Murat Can Yıldız, Batuhan Demirel (dk. 80 Mustafa Diler), Emir Kaan Gültekin, (dk.87 Emre Fırtına), Serdar Ümit Deniz, Efşan Geçgin, Kaan Oruç (dk.115 Oğuzhan), Kadir Turhan, Nurettin Çakır (dk. 80 Semih Üstün) Oğuzhan Palaz (dk.52 Volkan Serim), Bekir Karadeniz (dk. 52 Emre Bozatlı) Arif Birşen.
KEMERSPOR 2003: Osman, Umut (dk.55 Erdin), Tolgahan, Bilal, Mehmet, Hasan, Hasan Can (dk.71 Talha), Yasin (dk.85 Cem), Rıza (dk.95 Yunus)
GOLLER: Dk. 35 Emir Kaan Gültekin, Dk. 63 Volkan Serim, dk. 110 Efşan Geçgin (Ispartaspor) Dk. 41 Deniz, Dk.90+5 Arif Birşen (K.K)
S. KARTLAR: Murat Can Yıldız,  Semih Üstün (Isparta), Hasan Türk (Kemer)  
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak.1: Ispartaspor atağında aldığı topla ceza sahasına giren Emir Kaan Gültekin kötü bir vuruşla topu ağlara göndermek yerine dışarı attı.
Dak. 35. Ispartaspor beklediği gole bu dakikada kavuştu. Nurettin’in sağdan ortasında çekilen şut direkten döndü. Dönen topu takip eden Emir Kaan Gültekin yerden bir vuruşla kaleyi gördü. Defansın topu çıkarma çabası yeterli olmayınca top ağlara gitti: 1 – 0.
Dak. 41: Sercan aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Kaleci Murat Can ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Murat Can’ın hiçbir müdahalesi olmamasına rağmen ayaklarını Murat Can’a taktırarak kendini yere attı. Bu numarayı yiyen Hakem de penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Deniz topu ağlara gönderdi: 1 – 1. İlk yarıda atılan karşılıklı gollerle takımlar soyunma odasına 1 – 1’lik skorla gittiler.
Dak. 47: Ispartaspor ikinci yarıya hızlı başladı. Bu dakikada soldan yapılan ortada Serdar topa dokunamayınca takım mutlak bir golden oldu.
Dak. 55: Kemerspor’un kaleyi çaprazdan gören pozisyonda kazandığı serbest atışı Bilal kullandı. Bu futbolcunun yerden şutunda ağlara giden topu kaleci Murat Can aldı.
Dak. 60: Bu defa serbest atışı Ispartaspor kazandı. Serdar’ın kullandığı atışta top yan direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 63: Bu dakikada Ispartaspor galibiyet golünü buldu. Kaan’ın soldan yaptığı ortada arka direkte bekleyen Volkan düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2 – 1.
Dak. 68: Emre Bozatlı’nın ortasında ceza sahasına gelen topu Volkan Serim boş kaleye gönderemedi.
Dak. 84: Kemerspor’un kazandığı serbest atışı Talha kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top Ispartaspor defansına çarparak üstten auta çıktı.
Dak. 89: Emre Bozatlı sağ taraftan ceza sahasına girdi vuruşunda kaleciyi geçen top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Defans topu uzaklaştırdı.
Dak. 90: Volkan aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak topu kaleciye teslim edince takım mutlak golden oldu.
Dak. 90+5: Hakem maçı 5 dakika uzattı. Ispartaspor bu dakikada tam bir şok yaşadı. Zira maç Ispartaspor’un galibiyetiyle bitecek sanılırken. Maçın uzatma dakikalarının son saniyesinde Deniz aldığı topla Ispartaspor ceza sahasında çizgiye kadar indi ortasında kaleyi paralel giden topa Ispartasporlu Arif Birşen dokununca top ağlara gitti ve durum 2 – 2 oldu.
Hakem santra yapılır yapılmaz maçın 90 dakikalık bölümünü bitirdi. Takımlar 15’er dakikalık iki devre daha oynadılar. Bu devlerin ikinci devresi ve maçın da 110. Dakikasında Ispartaspor’u bir üst tura çıkaran gol geldi. Bu dakikada sağdan kullanılan korner atışında ceza sahasına gelen topu iyi takip eden Efşan Geçgin düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 3 – 2. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Ispartaspor rakibini 3 – 2 mağlup ederek 2. Tura yükseldi.

Anahtar Kelimeler: sonuç futboliyi köt?
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °