Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Koronavirüs Takımların Değerine de Darbe Vurdu!

Koronavirüs Takımların Değerine de Darbe Vurdu!

SPOR 6.06.2020 19:42:00 0
Koronavirüs 
Takımların 
Değerine de
Darbe Vurdu!
Koronavirüs belası futbolu ve kulüpleri de vurdu. Salgınından önce piyasa değeri yüksek olan futbol takımlarında Covid – 19 yüzünden değer kaybı yaşandı ve süper ligden bölgesel amatör lige kadar tüm futbol takımlarının kadro değeri düştü.
 
Çin’in Wuhan kentine ortaya çıkan ve kısa sürede salgına dönüşerek tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, spor takımlarını ve müsabakalarını da olumsuz etkiledi. Özellikle futbol piyasası söz konusu süreçte büyük zarara uğradı. Yaklaşık 3 ay liglere ara verilmesi, kulüplerin; stat, yayın ve mağazacılık gelirlerinden mahrum kalmasına sebep oldu. Bu da zaten kötü olan futbolun ekonomik boyutunu daha da çıkmaza sürükledi. Türkiye'de de borç yüküyle boğuşan kulüpler, korona virüs salgınının ardından personel maaşlarını ödemekte zorluklar yaşarken, kadro değerlerinde de ciddi kayıplar ortaya çıktı.
SÜPER LİG YÜZDE 19,
BAL YÜZDE 15 GERİLEDİ
Son maçın 17 Mart’ta oynandığı Süper Lig’de karşılaşmalar 12 Haziran’da yeniden başlayacak. Ispartaspor’un da içinde bulunduğu Bölgesel Amatör Ligde ise ligler 18 Temmuz’da başlaması planlanıyor. Buna göre; Koronavirüs öncesinde şampiyonluk yarışında ve küme düşme hattında sıkı mücadelelerin sahnelendiği ligde hem takım hem de oyuncu değerlerinde de artışlar yaşanıyordu. Fakat salgın dönemi bu artışların tersine dönmesine neden oldu. Transfermarkt verilerine göre 15 Mart itibarıyla Süper Lig’in piyasa değeri 685.38 milyon Euro’ydu. Ancak müsabakalara uzun süre ara verilmesinden sonra bu rakam yüzde 19.2 gerileyerek 553.73 milyon Euro’ya düştü.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °