Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Komşuyla Derbi Maç, Nefesleri Kesti

Komşuyla Derbi Maç, Nefesleri Kesti

SPOR 17.10.2020 05:53:00 0
Komşuyla Derbi Maç, 
Nefesleri Kesti
ISPARTA 32 spor, 3. Lige çıktıktan sonra ilk kez Ziraat Türkiye kupasında galibiyetle tanışırken, komşu Kemerspor 2003’le oynadığı derbi maç adeta nefesleri kesti. Maç öncesi, amatörler için 1 dakikalık sessiz ve hareketsiz bekleyiş, takdir gördü. Perşembe günü saat 19.00’da Atatürk stadının nefis çim zemini üzerinde 120 dakikalık zor ama çekişmeli geçen maçta, Pembe-Yeşillilerin sayısız gol pozisyonu kaçırması ve son vuruşlarda etkisiz oluşu maçın uzatmalara gitmesine neden oldu.
 
Şayet Volkan Serim ve Emre Bozatlı oyuna girdikten sonra toplam 6 pozisyonu gol yapsalar, tarihi fark gelecekti. A spordan canlı yayınlanan maçta tüm Isparta’lılar TV karşısında hop oturup hop kalktılar. Maçın İzmir bölgesi hakemi avukat Berkay Demir maçın ilk devresinde ceza alanı içinde topu elle oynayan Tolgahan’ın topuna penaltı çalsa, maç bambaşka bir yere gidecekti ancak devam dedi. 35. dakikada beklenen gol Emir Kaan’la geldi, bu futbolcunun kafa şutu kale çizgisini geçti skor 1-0 oldu. 42. Dakikada ani gelişen Kemer kontratağında Sercan Bıyıklı ceza alanı içinde Isparta kalesini ilk kez koruyan Muratcan tarafından indirilince hakem penaltı noktasını gösterdi ve Deniz skoru 1-1 yaptı.
 
Devre böyle bitti. 2. yarı daha derli toplu oynayan Isparta 32 spor 63. Dakikada Volkan Serim’in kafayla attığı golle 2-1 öne geçti. Rakip Kemerspor zaman zaman etkili olsa da, Pembe-Yeşilli kaleye az geldi ancak öz geldi ve bulduğu pozisyonları da gol yaptı. 90+4 oynanırken maç bitiyor derken sahanın yıldızlarından Deniz Ataç topu sürdü ceza alanına girdi 6 pas köşesinden ortaladı, topa son dokunan Arif kendi kalesine golü atınca skor 2-2 oldu ve maç 30 dakika daha gereksiz uzatmalara gitti.
 
Yorulan, bitkin düşen ve kendilerinden bekleneni veremeyen her iki takım oyuncuları, bu maç penaltılara gider derken maçın 110. Dakikasında Isparta 32 spor korner kazandı. Gelen topa defanstan kopup gelen Efşan Gezgin iyi vurdu ve top köşeden Kemer filelerine takılınca skor 3-2 oldu. Hem saha içi hem saha dışı gelen golle çok mutlu oldu ve maçta uzatmaların uzatması önce 1 dakika, sonra 2 dakika uzatılsa da başka gol gelmeyince Isparta 32 spor Kemersporu kupa dışına itti ve ilk galibiyetini alarak, Kestelsporun rakibi oldu. Yepyeni bir komşu derbisine daha hazır olun, 21 Ekim saat 13.30’daki gündüz maçına. (2. Tur) Elbette, Kemer galibiyeti büyük moral.
 
Aynı hızla ligde Altındağsporu da geçersek, düzlüğe çıkacağız ki, ardından güzel günler gelecektir. Maçın özeti şu. “Selam tur, merhaba ilk galibiyet… “ Başka başka…Kaledeki rotasyonu kimse beğenmedi, bu bir… 2- Maçın spikeri Aykut İnce’nin, ince ince sık tekrar bilgileri, dikkatlerden kaçmadı. 3- Volkan ve Emre Bozatlı daha gününde olmalılar ve gol yollarında bu kadar fırsatı harcamamalılar. Emre Fırtına ve Mustafa Diler ise görev aldığı sürelerde orta sahaya daha çok dinanizm katmalılar ve topun bizde kalmasını sağlamalılar.
 
4- Topun rakibe gitmemesi demek, bizim takıma avantaj demektir. Bunu iyi bellemek lazım… (Beyler, Amatörlük ve BAL geride kaldı, 3. Profesyonel ligde oynuyorsunuz artık. ) Şimdi aynı hızla, Altındağ maçında kendinizi gösterme fırsatı var. Haydi aslanlar. 3 puana asılın şimdi. Görev sizi bekliyor. Profesyonel ligde de, 3 puanla tanışma zamanıdır.
Saygılarımızla.
 

Anahtar Kelimeler: kesti maçnefesleri derbi komşuyla
Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °