Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

‘Judo’da çeviklik büyük ölçüde bir etkendir’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Gülşen Sönmez nezaretinde gerçekleştirilen Judo kurslarına yoğun ilgi var.

SPOR 7.07.2017 09:10:00 0
 ‘Judo’da çeviklik büyük ölçüde bir etkendir’
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen İl Spor Merkezi ve Engelliler İl Spor Merkezi Yaz Spor Okulları tüm hızıyla sürüyor.  
Yaz spor okulları 25 branşta, Engelliler İl Spor Merkezi ise 16 branşta hizmet veriyor. Ücretsiz kurslardan biri de  Judo.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Gülşen Sönmez nezaretinde gerçekleştirilen kurslara yoğun ilgi var. 5-15 yaş arası gençlerin katıldığı kurslar pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın 3 günü Işıkkent Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.
Judo Antrenörü Gülşen Sönmez,  kurslarına tüm öğrencileri davet etti. Judo’nun öncelikle el, kol, bacak ustalıkları olmak üzere çeşitli vücut hareketleriyle, silahsız olarak, rakibini alt etme sporu olduğunu söyleyen Sönmez, “Bu sporda çeviklik büyük ölçüde bir etkendir. Fiziki olarak zayıf olan kişiler yeteri kadar judo biliyorsa kendisinden çok daha kuvvetli olan kişileri yenebilir” dedi.
Judo sporunun çeviklik ve esneklik en önemli özellikleridir diyen Sönmez, “Judo saygı ve disiplin bu sporun vazgeçilmezlerindendir.
Judo’da hareketin anlamları: 1. Karşısındakini savurmak veya yere sermek (Nega-Waza).
2. Karşısındakini yerde hareketsiz duruma sokmak (Osae-Waza).
3. Bir organ çıkması meydana getirebilecek ve solunumu güçleştirecek hareketlerle ve karşısındakini dikey ve yatay durumda hareketsiz tutmak (Kwansetsu-Waza ve Shime-Waza).
4. Kol ve bacakla karşısındakinin belirli bazı noktalarına vurmak (Ate-Waza)” şeklinde konuştu.
Judo sporunu yapmak isteyenlere çağrıda bulunan Antrenör Sönmez, “Tüm spor branşlarında olduğu gibi Judo sporunda da başarılı sporcular 6 – 7 yaş aralığında bu spora başlayan ve eğitimlerini aldıkları Spor Kulüplerinin antrenmanlarına  prensipli bir şekilde devam eden kişilerden oluşur” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °