Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İşte Yeşil – Pembeli Takımın 2020 Yılı Karnesi: Ispartaspor 2020’de İstikrarı Yakalayamadı!

İşte Yeşil – Pembeli Takımın 2020 Yılı Karnesi: Ispartaspor 2020’de İstikrarı Yakalayamadı!

SPOR 9.01.2021 15:26:00 0
İşte Yeşil – Pembeli Takımın 2020 Yılı Karnesi: 
Ispartaspor 
2020’de İstikrarı 
Yakalayamadı!
Yeşil Pembeliler, 2020 yılında iniş - çıkışlı bir grafik sergileyerek beklentileri karşılayamadı. Ispartaspor için 2020 yılının en iyi gelişmesi Yeşil – Pembeli yöneticilerin de büyük çabalarıyla TFF’nin Covid – 19 pandemisi nedeniyle içinde Ispartaspor’un da bulunduğu 9 takımı BAL’dan 3. Lige çıkarması oldu.
 
Ispartaspor, 2020 yılında iki ayrı ligde mücadele etti. 2011 – 2012 Sezonunda profesyonel liglerden düşen ve 9 yıl Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele eden Yeşil – Pembeli ekip 2020 yılı içinde pandemi nedeniyle bile olsa yine 3. Lige çıkmayı başardı.
BÖLGESEL AMATÖR LİGİ
İKİNCİ SIRADA TAMAMLADI
Ispartaspor, 2020 yılına 2019 – 2020 Futbol Sezonu Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta girdi. Yeşil – Pembeli takım, Koronavirüs pandemisi başgösterinceye kadar BAL liginde Antalya ekibi Kestelspor ile birlikte grupta şampiyonluk mücadelesi verdi. Türkiye Futbol Federasyonunun Covid – 19 pandemisi nedeniyle 19 Mart 2020 tarihinde liglere ara verdiğinde Ispartaspor, o haftaya kadar oynadığı 22 maçın 14’ünden galibiyetle, 5’inden beraberlikle ve 3’ünden de mağlubiyetle ayrılmış. Attığı 37 gole karşılık kalesinde 17 gol görmüş ve 47 puan ve (+20) averajla ligde lider Kestelspor’un ardından 2. Sırada yer alıyordu.
KESTELSPOR 3. LİGE ÇIKARILINCA…
Bölgesel Amatör Liglerinin bitmesine dört hafta kalmasına rağmen yani son dört haftada maçlar oynanmamasına rağmen Türkiye Federasyonu, Bölgesel Amatör Liglerdeki tüm grupları birinci bitiren takımları direkt olarak 3. Lige terfi ettirmesinin ardından harekete geçen Ispartaspor yönetimi, Federasyon nezdinden büyük bir mücadele başlattı.
ISPARTASPOR YÖNETİMİ
ÖNDERLİK ETTİ
Ispartaspor’un bu mücadelesine gruplarını ikinci ve üçüncü sırada bitiren tüm takımlar da destek verince olay büyüdü ve Türkiye Futbol Federasyonu 29 Temmuz 2020 tarihinde Bölgesel Amatör Liglerinde liderle arasında 3 puan fark bulunan tüm takımların 3. Lige terfi etmesine karar verdi. Böylece, Ispartaspor’un da içinde bulunduğu 9 takım 3. Profesyonel Ligine çıkmış oldu.
LİGE ŞAMPİYONLUK
HEDEFİYLE GİRİLDİ
Ancak, Federasyonunun bu kararının ardından yine Federasyon tarafından Covid – 19 pandemisi nedeniyle uzun süre liglerin ne zaman başlayacağı açıklanmadı. Bu takımlar için büyük bir dezavantaj oluşturdu. Federasyon kararı açıkladığında liglerin başlamasına çok az bir süre kalmıştı.
Atakan Yazgan başkanlığındaki Ispartaspor Kulübü, buna rağmen kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak lige ‘Şampiyonluk, hiç olmazsa Play – Off’ hedefiyle girdi. Ancak, sezon başında getirilen Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu ile ligde ilk iki hafta üst üste mağlubiyetler alınınca Yeşil – Pembeli yönetim Tekelioğlu ile yolları ayırıp yerine geçtiğimiz sezon Kestelspor’u çalıştıran ve uzun süre liderlik koltuğunda oturmasını sağlayan Eğirdirspor’un eski Teknik Direktörü Hakan Karaca’yı getirdi.
ISPARTASPOR, HAKAN KARACA İLE
İSTİKRARI YAKALADI ANCAK…
Takımın başına Teknik Direktör Hakan Karaca’nın gelmesiyle birlikte Yeşil -  Pembeli ekipte zaman zaman beklenmedik yenilgiler alınsa da bir yükseliş ve istikrar sağlandı. Bu durum, Erhavispor deplasmanında oynanan maça kadar sürdü. Deplasmanda 3 – 1 kazanılan bu maçın ardından Ispartaspor’da şok bir olay yaşandı ve istikrarı yakalayan içerde, dışarda maçlarını bir bir kazanmaya devam eden takımın Teknik Direktörü Hakan Karaca ile yolların ayrıldığı açıklandı. Bu karar, Yeşil – Pembeli taraftarların büyük tepkisini çekti.
ISPARTASPOR, İKİ MAÇTA
5 PUAN KAYBETTİ!
Taraftarların tepkisinin ne kadar haklı olduğunu ise Hakan Karaca’dan sonra takımın çıktığı maçlarda aldığı sonuçlar ortaya koydu. Zira, Karaca’dan boşalan Teknik Direktörlük görevine alelacele Gökhan Çelebi’yi getiren Yeşil – Pembeli yönetim, Çelebi ile çıkılan iki maçtan sadece bir puanla ayrılabildi.
11 BAL, 15 3. LİG
2 DE KUPA MAÇI YAPTI
Misli.com 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Ispartaspor, 2020 yılında özellikle yılın son haftalarında performansıyla beklentilerin altında kalarak inişli - çıkışlı bir grafik sergiledi. Yeşil - Pembeli temsilcimiz 2020 yılı içerisinde yani 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasında Bölgesel Amatör Ligde 11 maça, 3. Lig 3. Grupta ise 15 maça çıktı. Yeşil – Pembeli ekip 3. Lig 3. Grupta ilk yarının son haftasındaki maçı ise 2021 yılının ilk haftasında yani 6 Ocak 2021 tarihinde oynadı. Ispartaspor yine geçtiğimiz yıl içinde iki de Ziraat Türkiye Kupası maçına çıktı. Kupanın ilk turunda Kemer 2003 takımını yenerek ikinci tura yükselen Yeşil – Pembeli ekip ikinci turda ise Kestelspor’a mağlup olarak kupadan elenmişti.  
YEŞİL – PEMBELİ EKİP
2020 YILINDA TOPLAM
28 RESMİ MAÇA ÇIKTI
Böylece Yeşil – Pembeli ekip 2020 yılında toplamda 28 resmi maç yaptı.
BİR YILDA 4 TEKNİK DİREKTÖR
2020 yılında ikinci yarıya Teknik Direktör Hasan Şengün (Dobi Hasan) ile başlayan Ispartaspor, Şubat ayının ilk haftasında ise Hasan Şengün ile yolları ayırarak onun yerine Şengün’ün yardımcılığını yapan Turgut Kul’u getirdi. Covid – 19 pandemisi nedeniyle liglerin 19 Mart 2020 tarihinde sona erdirildiğinde takımın başında Turgut Kul vardı ve takım BAL 7. Grupta 2. Sırada bulunuyordu. Ispartaspor, 29 Temmuz’da TFF’nin kararıyla 3.Lige terfi ettirilmesiyle Yeşil – Pembeli ekip, 20 Eylül’de başlayan 2020 – 2021 Sezonuna Teknik Direktör olarak Sadi Tekelioğlu ile girdi. Ancak, Tekelioğlu yönetimindeki Ispartaspor, ilk iki maçı (Karşıyaka ve Batman Petrolspor) üst üste kaybedince Tekelioğlu ile de yollar ayrıldı ve yerine Hakan Karaca getirildi. Hakan Karaca ile de 2020 yılının son haftalarında yollar ayrıldı ve takımın başına Gökhan Çelebi getirildi. Sonuç olarak; yıl içerisinde Turgut Kul, Sadi Tekelioğlu, Hakan Karaca ve son olarak Gökhan Çelebi olmak üzere 4 ayrı teknik adamla çalışan Ispartaspor geçtiğimiz sezon şampiyonluğa oynarken, yeni sezona ise büyük umutlarla girilmesine karşın takım şuanda ne şampiyonluk potasında ne de play – off grubunun içinde yer alamamış durumda.
2021 YILINA
MAĞLUBİYETLE GİRDİ
Ispartaspor, mücadele ettiği 3. Lig 3. Grupta 2021 yılına ise mağlubiyetle girdi. Zira, ilk yarının son maçı 2021 yılına sarktığı için Yeşil – Pembeli ekip 6 Ocak tarihinde oynadığı Somaspor maçından 3 – 0 gibi farklı bir yenilgiyle ayrıldı.
İKİNCİ YARI
28 OCAK’TA BAŞLAYACAK
Bu maçın ardından ise üç hafta süren devre arası başladı. Ligde ikinci yarı maçları 28 Ocak Perşembe günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.
Haberi Derleyen ve Yazan: Yunus ÖZLER
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °