Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ispartasporlu Taraftarlar Bugünleri Özledi Maçlara Seyirci Alınacak Mı? Bu Defa Gençlik ve Spor Bakanı Açıkladı; Maçlara Kısmen SEYİRCİ Almak İstiyoruz

Ispartasporlu Taraftarlar Bugünleri Özledi Maçlara Seyirci Alınacak Mı? Bu Defa Gençlik ve Spor Bakanı Açıkladı; Maçlara Kısmen SEYİRCİ Almak İstiyoruz

SPOR 1.03.2021 10:00:00 0
Ispartasporlu 
Taraftarlar 
Bugünleri Özledi
Maçlara Seyirci 
Alınacak Mı?
Bu Defa Gençlik ve Spor Bakanı Açıkladı; 
Maçlara Kısmen
SEYİRCİ 
Almak İstiyoruz
Koronavirüs Pandemisi yüzünden 11 aydır maçlara seyirci alınmıyor. Bu konuda başta federasyon olmak üzere bu zamana kadar çeşitli kurum ve kuruluşlardan açıklamalar geldi. Fakat, maçlara seyirci yasağı halen devam ediyor.

BU DEFA BAKAN AÇIKLADI.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda normalleşme sürecinin nasıl olacağını anlattı. Kasapoğlu, “Martta kısmi de olsa maçlara seyirci alınmasını istiyoruz ama buna karar verecek olan federasyondur. Kapasitenin yüzde 10’u, 15 ya da 20’si şeklinde açılabilir” dedi.
“BİZ MAÇLARIN SEYİRCİLERE
AÇILMASINDAN YANAYIZ”
Bakan Kasapoğlu, maçlara seyirci alınırken maske ve mesafe kuralının yanı sıra HES kodu uygulamasının zorunlu olacağını söyledi. Kasapoğlu, “Biz açılmasından yanayız. Pandeminin seyrine göre kulüplerimizi en hızlı şekilde taraftarlarımızla buluşturacağız” dedi.
“STADLARIN % 10, 15 VEYA 20’Sİ
ORANINDA SEYİRCİ ALINABİLİR”
Pandeminin seyrini takip edeceklerini belirten Bakan Kasapoğlu “Diyelim ki 50 bin kişilik bir stat var, 5 bin kişi alınabilecek. HES kodu zorunlu olacak. Localar açılabilir. Bu kararları Federasyon verecek. Taraftarlarımızı Covid tedbirleri çerçevesinde sahalarla buluşturmaktan yanayız” dedi.

“YENİ SPOR YASASINDA KULÜPLER
HESAP VEREBİLİR DURUMDA OLACAK”
Spor yasası çalışmalarından da bahseden Bakan Kasapoğlu “Yeni yasayla birlikte kulüpler ve federasyonlar şeffaf olacak. Hesap verebilir bir konumda olacak. Yöneticiler yaptıklarından sorumlu olacak. Yeni yasa ile mali ve idari disiplin ve bununla birlikte sorumluluk güçlü bir şekilde olacak” şeklinde konuştu.

Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °