Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ispartasporlu Taraftarlar; Basın Takıma Zarar Veriyor…

Ispartasporlu Taraftarlar; Basın Takıma Zarar Veriyor…

SPOR 17.10.2020 08:32:00 0
Ispartasporlu Taraftarlar; 
Basın 
Takıma Zarar 
Veriyor…
Ispartasporlu Taraftarlar, iyi oynamayan takım için ‘Çok güzel oynadı’, zar zor kazandığı bir maç için ‘Ispartaspor şov yaptı’ diye yazan basının aslında takıma fayda değil zarar verdiğini belirterek; “Kendimizi kandırmayalım. Gerçekleri görelim” dediler.
 
Gerçek neyse onun yazılması gerektiğini ifade eden Yeşil – Pembeli taraftarlar, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Basın, bir toplumun gözü, kulağıdır. İnsanlar toplumda, hayatta olan olayları basın aracılığıyla öğrenir ve haberdar olurlar. Bu doğrultuda, basın da gerçekleri yazmakla hükümlüdür. Gerçek dışı bir haber yanıltıcı olur ve insanları yanlışa sevkedebilir.
“İYİYE İYİ, KÖTÜYE KÖTÜ YAZILMALI”
Aynı Ispartaspor konusunda olduğu gibi. Bu konuda da gerçeklerin yazılması gerektiğini düşünüyoruz. Takım çok iyi oynadıysa övgüyle söz edilmeli. Kötü oynadıysa küfür ve hakaret içermeden eleştirisel haber yapılmalıdır. Oysa, Isparta basınında bazı basın kuruluşları iyiyi kötü, kötüyü iyi olarak yazıyor. Buna bir türlü anlam veremiyoruz. Kötü oynayan bir takımı göklere çıkarmak o takıma iyilik yapmak değildir. 
“TAKIMA ZARAR VERİRSİNİZ”
Örneğin, takımın Kemerspor ile son oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında olduğu gibi. Takımımızın başarılı olmasını hepimiz isteriz. Rakibini eze eze mağlup etmesi ve hatta fark atmasını hepimiz isteriz. Hem de gönülden isteriz. Fakat, bu iyiye kötü, kötüye iyi dememiz anlamına gelmez. Evet, takımımız rakibimizi mağlup etti ve 2. Tura çıktı. Bu konuda sevinçliyiz ve mutluyuz. Ancak, ortaya konulan futbol o kadar da ahım şahım bir oyun değildi. Takım, rakibi son sırada olmasına rağmen onu yenmekte oldukça zorlandı. Hatta, maç neredeyse penaltılara kadar gidiyordu. Gerçekler böyle iken ve buna rağmen, Isparta basınında ‘Isparaspor şov yaptı’ Ispartaspor şöyle güzel oymadı, böyle güzel oynadı, rakibini sahadan sildi gibi haberler yapılıyor. Bizim bildiğimiz 3 – 0’lık bir galibiyetin altında alınan sonuç için ‘şov yaptı’ denilmez. Sanki Ispartaspor farklı kazanmış gibi başlıklar atılıyor. Oysa ne şovu maçı si… zoruyla kazandık. Bunu sizde biliyorsunuz aslında. Bunun görülmesi gerekir. Basından ricamız lütfen gerçekleri yazalım. Takım iyi oynadıysa iyi, kötü oynadıysa kötü yazalım. Kötü oynayan bir takımı göklere çıkardığınızda asıl zararı o zaman vermiş oluyorsunuz. Kötü oynayan bir takımı göklere çıkarırsanız takımın gerçekleri görmesini engellemiş ve bundan sonraki karşılaşacağı takımdan tarihi fark yemesine sebep olursunuz. İlla ki, birinin çıkıp ‘kral çıplak’ mı demesi lazım” dediler.
 

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °