Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ispartaspor Zorlandı ama Kazanmasını Bildi

Ispartaspor Zorlandı ama Kazanmasını Bildi

SPOR 29.09.2019 16:33:00 0
Ispartaspor 
Zorlandı ama 
Kazanmasını 
Bildi
Kendi saha ve seyircisi önünde MAKÜspor ile karşılaşan Ispartaspor, rakibi karşısında son derece zorlanmasına rağmen sahadan 3 – 2 galibiyetle ayrılmayı başardı. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini biri penaltıdan olmak üzere 2’sini Volkan Serim ve 1’ini de Hakan Çorlak attı.
 
Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin ikinci haftasında Isparta Atatürk Stadyumunda Burdur ekibi Mehmet Akif Üniversitesi Gençlikspor takımı ile karşı karşıya geldi.
TARAFTAR ÜZERİNE
DÜŞENİ YAPTI
Dün saat 15.00’te başlayan maçı; Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 3 bin dolayında taraftar izledi.
ISPARTASPOR, MAKÜSPOR
KARŞISINDA OLDUKÇA ZORLANDI
Genç ve sürekli koşan futbolculardan oluşan MAKÜspor, tecrübesiz olmasına rağmen Ispartaspor’u oldukça zorladı. Öyle ki, maç Isparta’da oynanmasına rağmen ilk golü kaleci Ayhan’ın büyük hatasıyla konuk ekip Maküspor attı. Yeşil – Pembeli ekip bu gole ancak 44. Dakikada penaltıyla karşılık verebildi. Ispartaspor ilk yarıda rakibi karşısında atak üstüne atak geliştirmesine rağmen bu atakları bir türlü golle süsleme becerisini gösteremedi. Ispartaspor maçın ilk yarısında soyunma odasına 1 – 1’li beraberlikle gitti.
İKİNCİ YARIDAKİ ETKİLİ
OYUN SKORU GETİRDİ
Ispartaspor ikinci yarıya hızlı başladı ve beklediği golü de buldu. Maçın 57. Dakikasında ceza sahası önünde topla buluşan Hakan Çorlak döndü ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını galibiyete taşıdı: 2 – 1. Ancak, koşan bir ekip olan MAKÜspor işin peşini bırakmadı ve maçın 73. Dakikasında kullanılan korner atışında yine defansın büyük hatasıyla skoru 2 – 2’ye getirdi. Ancak, Ispartaspor tecrübesini konuşturdu ve maçın 79. Dakikasında Volkan Serim skoru belirleyen golü kaydetti: 3 – 2. Maç Ispartaspor’un 3 – 2’lik galibiyetiyle sona erdi. 
PUANINI 4’E ÇIKARDI
Ligin ilk haftasında deplasmanda Akşehirspor ile karşılaşan ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak 1 puanla şehre dönen Ispartaspor, bugünkü galibiyetle puanını 4’e averajını da (+1)’e yükseltti. Yeşil – Pembeli ekip, bu hafta sonu Kestel deplasmanına gidecek.
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Burak Güner, Ömer Sözcü, Ali İhsan Karabaş
ISPARTASPOR: Ayhan, Emircan, Efşan, Mehmet Can, Mustafa, Timurcan, Hakan, İbrahim (dk.59 Mehmet), Furkan (dk. 80 İlyas), Emre, Volkan.
MAKÜSPOR: Rıdvan, Akın, Deniz, Mehmet, Burak (dk.69 Mehmet Anıl), Alişan, Gökhan, Cengizhan (dk. 46 Ali İhsan), Emin, Alperen, Zeki.
GOLLER: Dk. 44 ve 79 Volkan Serim dk. 57 Hakan (Ispartaspor)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
 
Dak. 13: Ispartaspor maça çok hızlı başladı. Sağ taraftan Emre Bozatlı’nın kullandığı korner atışında ceza sahasına gelen topa Efşan yükseldi ve top üstten auta çıktı.
Dak. 23: Bu dakikada Isparta Atatürk Stadyumu adeta buz kesti. Zira konuk ekip golü buldu. Gelişen bir MAKÜSPOR atağında ceza sahasının sağ tarafında kaleci Ayhan’la karşı karşıya kalan Emin, Ayhan’ın da büyük hatasıyla topu ağlara gönderdi: 0 – 1
Dak. 30: Emre Bozatlı aldığı topla hızla MAKÜspor ceza sahasına girdi kaleciyi de çalımlayarak kaleye şutunu çekti. Ancak, ağlara giden topu defans çizgiden çıkardı.
Dak. 44:  Ispartaspor bu dakikada sezonun ve maçın ilk golüne kavuştu. Gelişen Ispartaspor atağında Yeşil – Pembeli futbolcu rakip oyuncu tarafından düşürüldü. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Volkan Serim topu ağlara gönderdi: 1 – 1. Maçın ilk yarısının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Ispartaspor, soyunma odasına 1 – 1’li beraberlikle gitti.
Dak. 52: Ispartaspor, ikinci yarıda sürekli atak oynadı. Bu dakikada MAKÜspor ceza sahası önünde kısa paslaşmalarla topu alan Hakan Çorlak döndü vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2 – 1.
Dak. 67: Bu dakikada 30. Dakikada yaşanan pozisyonun hemen hemen aynısı yaşandı. Zira, Oyuna ikinci yarıda giren Mehmet Arı kaleciyle karşı karşıya kaldı vuruşunda top ağlara giderken topu defans çıkardı.
Dak. 72: Ispartaspor bu dakikada kaleci tam karşıdan gören pozisyonda frikik atışı kazandı. Atışı Mehmet Can Işık kullandı ve top üstten auta çıktı.
Dak. 73. Ani gelişen MAKÜspor atağında Zeki Özçelik kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurdu. Ancak, Kaleci Ayhan topu kornere çelerek mutlak bir golü kurtardı.
Dak. 75: Ispartaspor gol için rakip kaleye yüklenirken, yine yaptığı defans hatası nedeniyle kalesinde ikinci golü gördü. Bu dakikada rakip MAKÜspor’un sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza sahasına gelen topu uzaklaştırmakta güçlük çeken Yeşil –Pembeliler Emin’in vuruşunda top kaleci Ayhan’ın da ellerinden kayarak yavaş yavaş ağlara gitti: 2 – 2.
Dak. 79: Rakibi karşısında oldukça zorlanan Ispartaspor, galibiyet golünü bu dakikada buldu. Sol taraftan yapılan ortayı iyi takip eden Volkan Serim, altı pas içinde topu yere vurdurarak kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 3 – 2.
Maç altı dakika uzatıldı. Uzatma dakikalarında da her iki takım gol atmaya muvaffak olamadı ve karşılaşma Ispartaspor’un 3 – 2 üstünlüğü ile sona erdi.
 

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °