Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ispartaspor zorlandı ama kazandı: Her şeye Rağmen Üç puan!

Ispartaspor zorlandı ama kazandı: Her şeye Rağmen Üç puan!

SPOR 1.12.2019 23:18:00 0
Ispartaspor zorlandı ama kazandı: 
Her şeye 
Rağmen 
Üç puan!
Ispartaspor, kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı grubun güçlü ekiplerinden Ortaca Belediyespor’u 2 – 1 mağlup ederek şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Emre Bozatlı ve Mustafa Kurcan kaydetti.
 
Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, Atatürk Stadyumunda Muğla ekibi Ortaca Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda etkin bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip, aradığı gollere de ilk yarıda kavuştu. Ancak, ikinci yarı yüzde yüzlük pozisyonları harcayınca maçın sonlarında oyunu riske attı.
MAÇI VALİ VE MİLLETVEKİLİ İZLEDİ
Dün saat 14.00’te Atatürk Stadyumunda başlayan maçı; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Tahir Alan, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ile diğer protokol üyeleri ve yaklaşık beş bin dolayında taraftar izledi. 
HER MAÇTA ZORLANIYOR ANCAK…
Ispartaspor sezon başından bu yana hiçbir maçı rahat kazanamıyor ve son derece zorlanıyor. Yeşil – Pembeli ekip dünkü maçta da oldukça zorlanmasına rağmen son haftaların formda takımı Ortaca Belediyespor karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak üç puanın sahibi oldu.
EMRE BOZATLI
BU DEFA AFFETMEDİ
Maça Ispartaspor etkili başladı ve hatta 1 – 0 önde başladı da denilebilir. Öyle ki, maçın skoru olan 2 – 1 yani üç gol maçın ilk 21 dakikasında atıldı. İlk dakikalarda konuk ekip Ortaca Belediyespor kalesine yüklenen Yeşil – Pembeli ekip, gollerini de maçın 2’inci ve 14’üncü dakikalarında Emre Bozatlı ve Mustafa Kurcan’ın ayağından buldu. Yeşil – Pembeli ekip 2 – 0 öne geçtikten sonra oyunu rölantiye almak isteyince maçın 21. Dakikasında konuk ekibin golü geldi ve aradaki fark bire indi. Maçın orta hakemi ilk yarı güzel bir maç yönetirken, ikinci yarıda takdir haklarını sürekli konuk ekip Ortaca Belediyespor’dan yana kullanması dikkat çekti.
 
MAÇIN KARNESİ:
 
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Hasan Kılıçarslan, Kadir İşcan, Murat Oruç
ISPARTASPOR: Ayhan Öztürk, Mustafa Kurcan, Ahmet Aydın, Efşan Geçgin, Timurcan Gök (dk.63 Hakan Çorlak), Furkan Yıldırım (dk.66 Serkan Doğan), İlyas Barut, Emre Bozatlı, Volkan Serim, Emircan Konuk, Enes İlhan Yüksel (dk. 83 Deniz Boztepe)
ORTACA BELEDİYESPOR: Ferhat, Ulaşcan (dk. 86 Suat), Bayram, Ufuk, Yunus (dk.88 Süleyman), Mert (dk. 72 Onur), Çağlar, Sezer, Semih, Serhan, Ercan.
GOLLER: Dk. 2 Emre Bozatlı, dk. 14 Mustafa Kurcan (Ispartaspor), dk. 21 Ercan Kuruçay (Ortaca Beld.spor)
S. KARTLAR: Ayhan, Mustafa, Efşan, İlyas (Isparta), Bayram, Mert, Suat (Ortaca)
 
 
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:
 
Dak. 2: Ispartaspor adeta maça 1 – 0 önce başladı. Zira, Yeşil – Pembeli ekip rakip kaleye ilk geldiği bu atağında soldan Volkan Serim’in yaptığı ortada ceza sahası içine gelen topu uzaklaştırmak isteyen Ortaca Belediyespor defansından Bayram Yiğit’in şutu hemen arkasında bulunan Emre Bozatlı’ya çarparak ağlara gitti: 1 – 0.
Dak. 14: Ispartaspor bu dakikada ikinci golüne kavuştu. Ceza sahası önünde topla buluşan Mustafa Kurcan yerden ve düzgün bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Kale yan direğine çarpan top ağlarla buluştu: 2 – 0.  
Dak. 21. Bu dakikada konuk ekip Ortaca Belediyespor gol attı. Konuk ekibin atağında soldan yapılan ortada ceza sahası içinde topla buluşan Ercan Kuruçay düzgün bir vuruşla ağları gördü: 2 – 1.
Dak. 25: Ispartaspor bu dakikada mutlak bir golden oldu. Timurcan’ın ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği sert şut yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Tüm tribünler bu pozisyonda gol diye ayağa kalktı.
Dak. 29: İlyas Barut’un ceza sahası çaprazından çektiği sert şut uzak köşe direğinin dibinden auta çıktı.
Dak. 32: Bu dakikada sahneye yine Timurcan çıktı. Ceza sahası köşesinden çektiği sert şutta, doksana giden topu Kalece son anda kornere çeldi.
Dak. 37: Ortaca Belediyespor atağında ceza sahası önünde Semih Can’ın çektiği şut kaleci Ayhan’da kaldı.
Dak. 45: Ispartaspor bu dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahası önünde kaleyi tam karşıdan gören pozisyonda kazanılan faul atışını Efşan kullandı ve bu futbolcunun vuruşunda top üstten auta çıktı. Hakem, bu atışın ardından ilk yarıyı bitirdi ve Yeşil – Pembeli ekip ilk yarı sonunda soyunma odasına 2 – 1’lik galibiyetle gitti.
Dak. 55: Ortaca Belediyespor ikinci yarıya hızlı başladı. Bu dakikada ani gelişen atakta hızla Ispartaspor ceza sahasına inen Ercan, topa vurmakta gecikince kaleci Ayhan topu Ercan’ın ayağından aldı.
Dak. 69: Ispartaspor’un ceza sahası önünde kazandığı serbest atışı Volkan Serim kullandı. Bu futbolcunun atışında top üstten auta gitti.
Dak. 78: Bu defa ceza sahası önünde serbest vuruş kazanan konuk ekip Ortaca Belediyespor oldu. Ortaca’nın ceza sahası önünde kazandığı serbest atışı Ercan kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top yandan auta gitti.
Dak. 84: Emre Bozatlı’nın ortasında oyuna ikinci yarıda giren Deniz Boztepe’nin kafa şutunu kaleci Ferhat önledi.
Dak. 89: Maçın son dakikalarında Ortaca Belediyespor gol için Ispartaspor kalesine yüklendi. Atak üstüne ataklar yaptı. Ancak, bu ataklardan sonuç alamadı. Maçın kalan dakikalarında tarafların mücadelesi başka gol getirmedi ve karşılaşma Ispartaspor’un 2 – 1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
SAYANÖNÜ BELEDİYESPOR’A KONUK OLACAK
Ispartaspor, bu galibiyetle 18 olan puanını 21’e çıkardı ve şampiyonluk yarışında bende varım iddiasını sürdürdü. Ancak, lider Kestelspor haftayı galibiyetle kapattığı için Ispartaspor ile lider arasındaki 4 puanlık fark son iki haftaya girilirken de devam etti. Ispartaspor bu hafta sonu puan durumunda orta sıralarda bulunan Sarayönü Belediespor deplasmanına gidecek.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °