Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ispartaspor’un 3. Lige Çıkmasıyla; BAL’da Isparta’yı Hangi Takım Temsil Edecek?

Ispartaspor’un 3. Lige Çıkmasıyla; BAL’da Isparta’yı Hangi Takım Temsil Edecek?

SPOR 1.08.2020 14:07:00 0
Ispartaspor’un 3. Lige Çıkmasıyla; 
BAL’da Isparta’yı 
Hangi Takım 
Temsil Edecek?
Ispartaspor’un TFF kararıyla 3. Lige çıkmasının ardından Isparta’yı Bölgesel Amatör Liginde (BAL) kimin temsil edeceği merakla beklenmeye başlandı. Isparta 1. Amatör Liginde Şampiyon olan Emrespor BAL ligine yükselirken, Isparta’yı iki takımın temsil etmesi olasılığının da olması dolayısıyla Gelendostspor’un da BAL’da mücadele edebileceği belirtiliyor.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, tescil edilen Bölgesel Amatör Lig'de lider ile arasında en fazla 3 puan bulunan takımların TFF 3'üncü Lig'e yükselmesine karar verildi. Kararın ardından Siirt İl Özel İdaresi Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor Kulübü, Karaman Belediyespor, Belediye Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor, Çengelköyspor ve Adıyaman 1954 Spor, 3. Lig’e yükseldi.
EMRESPOR BAL’DA
MÜCADELE EDECEK
TFF'nin kararının ardından Ispartaspor’un bir üst lige çıkması ile Bölgesel Amatör Ligde Isparta’yı direkt olarak Isparta 1. Amatör Ligini şampiyon bitiren Emrespor’un temsil edeceği kesinleşti.
GELENDOSTSPOR DA
BAL’DA OLABİLİR
Öte yandan, bilindiği gibi Bölgesel Amatör Ligde (BAL) hangi ilin kaç takımla temsil edeceğine Türkiye Federasyonu karar veriyor. Bu doğrultuda bir çok il 2 hatta 3 takımla temsil ediliyor. Dolayısıyla, Isparta’nın son iki sezondur sadece bir takımla temsil edildiği BAL’da temsil edecek takım sayısının artırılması (2’ye çıkarılması) halinde Isparta 1. Amatör Ligi, şampiyon olan 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °