Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ispartaspor, Son 2 Maçta 5 Puan Kaybetti; Olacağı Buydu(!)

Ispartaspor, Son 2 Maçta 5 Puan Kaybetti; Olacağı Buydu(!)

SPOR 6.01.2021 12:59:00 0
Ispartaspor, Son 2 Maçta 5 Puan Kaybetti; 
Olacağı 
Buydu(!)
Ispartaspor, bugün yeni Teknik Direktör Gökhan Çelebi ile çıktığı ikinci maçtan farklı mağlubiyetle ayrıldı: 3 – 0. Bugünkü sonuçla Yeşil – Pembeli ekip iki maçta 5 puan kaybederek Play – Off ve şampiyonluk yarışından koptu.
 
Misli 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Ispartaspor, ligde 17. Hafta ve ilk yarının son maçında bugün deplasmanda Somapor ile karşı karşıya geldi. Yeşil – Pembeli ekip rakibi karşısında özellikle ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremeyince sahadan fark yiyerek ayrılmak zorunda kaldı.
ISPARTASPOR’DA
‘ÇÖKÜŞ’ BAŞLADI!
Takım tam rayına oturmuşken ve gerek evinde gerek deplasmanlarda maçlarını kazanırken bir anda radikal bir karar vererek Teknik Direktörün görevine son veren ve yerine iki sezon önce ‘başarısız olduğu’ gerekçesiyle görevine son verilen Teknik ekibi getiren Yönetim, şimdi iki haftada gelen 5 puanlık kaybı düşünüyor.
GÖKHAN ÇELEBİ’DEN İKİ
MAÇTA SADECE BİR PUAN!
Ispartaspor’da Teknik Direktör değişikliği neticesinde göreve getirilen Gökhan Çelebi, geçtiğimiz hafta ilk maçına çıkmış ve Ispartaspor, sahasında aynı kendisi gibi grubun orta sıralarında yer alan Çarşambaspor’a puan kaptırarak sahadan bir puanla ayrılıp altın değerinde iki puan kaybetmişti. Yeşil – Pembeli ekip, Gökhan Çelebi önderliğinde çıktığı ikinci maçta da hüsran yaşadı. Bugün grup lideri Somaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Ispartaspor sahadan 3 – 0 gibi farklı mağlup olarak ayrılıp altın değerinde 3 puan kaybetmekle kalmadı hedeflerinden de uzaklaştı. Bu skorla Yeşil – Pembeli ekip Gökhan Çelebi ile çıktığı iki maçta 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak sadece 1 puan toplayabildi. Taraftarlar ise; “Olacağı buydu. İki sezon önce başarısız diye görevine son verildiği halde tekrar göreve getirilen Teknik heyetten ne bekleniyordu ki? Bilerek lades deniliyor. Harcanan paralara yazık” Diyerek görüşlerini dile getirdiler. Umutlar ise, devre arasında yapılacak ‘RADİKAL’ değişikliklerde.
ISPARTASPOR İKİNCİ
YARI DAĞILDI!
Somaspor – Ispartaspor maçı bugün saat 13.00’te Soma İlçe Stadyumunda başladı. Yeşil – Pembeli ekip ilk yarıda rakibine direnmeyi başardı ve böylece ilk yarıda takımlar soyunma odasına 0 – 0’lık skor ve golsüz beraberlikle gittiler.
3 DAKİKADA 2 GOL YEDİ!
Ancak, Ispartaspor ikinci yarıda adeta dağıldı. Zira. Yeşil – Pembeli ekip ilk yarıdaki oyun başarısını ikinci yarıda gösteremedi. Ev sahibi Somaspor ise maçın 59. Dakikasında Özcan Aydın ve maçın 62. Dakikasında ise Hakan Çakır ile 3 dakikada 2 gol birden buldu. Bu skora rağmen maçı bırakmayan ev sahibi ekip 76. Dakikada Uğur Can ile bir gol daha bularak skoru 3 – 0 yaparak galibiyeti adeta garantiledi. Bilindiği gibi, geçen hafta Ispartaspor, ilk yarının sonunda bulduğu golle 1 – 0 öne geçmiş ancak, bu skorun devamını getirmeyip maçı rölantiye alınca 90+2’de yediği golle altın değerinde iki puan kaybetmişti.
HAKEME GEREK KALMADI!
Bilindiği gibi Somaspor, Ispartaspor’dan önceki son iki maçta olduğu galibiyet veya beraberlik gollerini maçın uzatma dakikalarının sonlarında atıyordu. Ancak, bugünkü maçta ev sahibi ekibin böyle bir riske, telaşa girmesine gerek kalmadı. Zira, maç 76. Dakikada zaten 3 – 0 olmuştu. Bu nedenle, hakemin Somaspor’un uzatma dakikalarında gol atacak diye beklemesine gerek kalmadı!
LİDERLE PUAN FARKI 9’A ÇIKTI!
Ispartaspor kendisi de şampiyonluğu hedefleyen bir takım olduğu için, bugün aslında 6 puanlık bir maça çıktı. Zira, Yeşil – Pembeli ekip kazanmış olsaydı rakibi aynı puanda kalacak ve lider takımla Ispartaspor’un arasındaki puan farkı açılmayacaktı. Ancak, Yeşil – Pembeli ekip farklı mağlup olarak hem rakibi ile puan farkının açılmasına hem averajının düşmesine neden oldu.
BU TEKNİK EKİPLE
DEVAM EDİLECEK Mİ?
Ispartaspor’un bugünkü farklı mağlubiyetinin ardından gündeme yönetimin ‘iki maçta 5 puan kaybeden’ teknik heyetle devam edip etmeyeceği sorusu geldi.
NE PLAY – OFF NE ŞAMPİYONLUK!
Yönetimin her mağlubiyet veya beraberliğin ardından ‘Hedefimizden şaşmadık. Hedefimiz şampiyonluktur. Olmazda play – offtur’ yönündeki açıklamalarının bu maçtan sonra nasıl olacağı ise merakla bekleniyor.
GALİP GELEN TAKIMI FARK YİYEN
TAKIM HALİNE GETİRDİLER
Ispartaspor’un bugünkü maçtan farklı mağlubiyetle ayrılmasından dolayı büyük üzüntü duyan Yeşil – Pembeli Taraftarlar ise, “İçerde – dışarda kazanmaya başlayan ve bir anlamda rayına oturmuş bir takımda radikal bir değişiklik yaparak galibiyetler kazanan bir takımı fark yiyen bir takım haline getirdiler” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
HANİ ÇARŞAMBASPOR GÜÇLÜYDÜ?
Geçen hafta Ispartaspor’un yenemediği ve 1 – 1 kalarak sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldığı Çarşambaspor ise bugün kendi sahasında Erokspor’a farklı yenilmekten kurtulamadı. Çarşambaspor’un bugünkü maçında aldığı skor, Ispartaspor’un geçen hafta rahatlıkla kazanması gerektiğini ve bu takıma boşuna takıldığını ortaya koydu.
İLK YARI SONA ERDİ
Bugünkü maçlarla Misli.com 3. Lig 3. Grupta ilk yarı sona erdi. Grupta ikinci yarı maçları 28 Ocak 2021 Perşembe günü başlayacak. Ispartaspor ikinci yarının ilk maçında ise sezonun ilk yarısının ilk maçında kendi sahasında yenildiği Karşıyaka deplasmanına gidecek.
YÖNETİM NE YAPACAK?
Takımın ilk yarıyı böylesine kötü bir skor ve sonuçla kapatmasının ardından şimdi gözler Ispartaspor Yönetim Kurulu’na çevrildi. Yönetimin, teknik direktöründen futbolcusuna kadar takımda ne gibi değişiklikler yapacağı spor kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °