Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ISPARTASPOR, “ŞEYTANIN BACAĞINI TEK GOLLE” KIRDI

ISPARTASPOR, “ŞEYTANIN BACAĞINI TEK GOLLE” KIRDI

SPOR 19.09.2022 14:39:00 0
ISPARTASPOR, “ŞEYTANIN 
BACAĞINI TEK GOLLE” KIRDI
Oh beee… Dünya varmış… 3 puanla tanışmak çok özel ve güzel oldu… Evet. Isparta 32 sporumuz nihayet, şeytanın bacağını kırdı ve ligin en zayıf, 5 haftada sıfır puan çeken Bayburt Özel idaresporu 1-0 yenerek 3 puanla tanıştı. Elbette bu 3 puan çok kıymetli ancak Pembe-Yeşililer zayıf rakibini eze eze mi yendi, HAYIR… Zaman zaman zor durumlara da düştü ancak misafir takımın son vuruşları beceriksiz olunca gol yemeden, attığımız TEK golle 3 puanı kazandık.
 
Gitmesi gereken daha çok yol var, Isparta 32 sporun… Kaleden defansa, orta alandan forvete kadar… Anlayacağınız dostlar, sahanın 1. Bölgesinden, 2 . ve 3. Bölgesine kadar tüm alanlarda çok çalışmaya ve uyuma ihtiyaç var. Bir de forvetimiz Serhan Yılmaz’ın ilk 11’e acilen dönmesine. Neden çünkü sırtı kaleye dönük oynamasını bilen, güçlü kuvvetli yapısıyla rakip defansları yıpratan ve kenar oyuncularımıza koridor açma özelliğiyle takıma şart görünüyor. Elbette teknik konularda hocalarımız gerekeni yapacaktır. Dönelim maça… Pazar günü saat 19.00’da başlayan maçı Ak Parti Milletvekili Recep Özel, İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve çok sayıda protokol mensubu ve 3 bin civarında seyirci kitlesi izlerken, maçın 17 dakikası bomboş pozisyonsuz sıkıcı şekilde geçti. Sönük giden ve top kapma yarışmasına dönen maçın 18. Dakikasında bir sürpriz yaşandı ve ünlü sanatçı Hakan Altun maça geldi. Kapalı tribün bir anda hareketlendi ve renkli görüntüler yaşandı. Su molası, sarı kartlar ve tipik bir orta saha mücadelesi 35. Dakikaya kadar sürdü.
 
36. Dakikada kaptan Burhan Eşer sağ kanattan bindirdi, Bayburt defansını çalımladı şutu, Ali Ateş’e çarparak kornere gitti ancak sonuç gelmedi. Maçta tam 37. Dakika oynanırken Soner’in nefis ara pasını yakalayan Abdullah Topkara ileri çıkan Bayburt kalecisi Kemal Mert’i avladı ve skoru 1-0 yapan golü kaydetti. Gol 3 puanın müjdecisiydi. Stat ana baba gününe döndü. Tabii ki futbol, gol meyvesiyle güzeldi. (O olunca, her şey değişiyor…) Ah ile vah ile ilk yarı 1-0 Isparta 32 sporun üstünlüğüyle bitti. Ama her şey bitmemişti ve 3 puan kazanmak için, daha oynanacak 45 dakika, 6 dakikada uzatmalarla 51 dakikamız daha vardı. Maçın 56. Dakikasında Burhan Eşer sağ kanattan nefis ortaladı ancak ceza alanı içindeki forvetlerimiz topa son vuruşu beceremeyince golden olduk.
 
Maçın 60. Ve 80. Dakikaları arasındaki her iki takımın 2’şer 3’er oyuncu değişiklikleri maçın gidişatını değiştirmedi. 88. Dakikada orta saha mücadelesinde Isparta 32 spordan Erdem’i yaka paça yere indiren Bayburtlu Ramazan Övüç faule itiraz edip, maçın Gaziantep bölgesi B klasman hakemi Ali Yılmaz’a sert bir dokunuşta bulununca 2. Sarı karttan kırmızı kartı yedi, takımını 10 kişi bıraktı. Maç 6 dakika uzatıldı bu esnada da gol kaydı olmayınca ilk yarıda atılan tek golle sona erdi. ( 1-0 )
 
Evet. Isparta 32 spor, şeytanın bacağını tek golle kırıp, 3 puanla evinde ilk kez tanışırken maç sonunda seyircisiyle bütünleşip büyük sevinç yaşadı. Pembe-Yeşilli gençler, böylece 5. Hafta sonunda, 6 puanla 13. Sıraya çıktı. 5 gol attı, 5 gol yedi. Averajı sıfırladı… Ve bu hafta İnegölsporla çok zorlu bir deplasman maçı oynayacaklar. Galibiyet morali ile Bursa deplasmanına gidecek takımımıza başarılar. Ve de… “Vurduğunuz gol olsun, 3 puan yolunuz, hep açık olsun” diyoruz.
Saygılarımızla…

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °