Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ispartaspor, öldü öldü dirildi ama: Çok anlamlı Galibiyet!

Ispartaspor, öldü öldü dirildi ama: Çok anlamlı Galibiyet!

SPOR 17.11.2019 16:29:00 0
Ispartaspor, öldü öldü dirildi ama: 
Çok anlamlı 
Galibiyet!
Ispartaspor, kendi saha ve seyircisi önünde Kepez Belediyespor’u oldukça zorlanmasına rağmen 3 – 0 mağlup etmeyi başardı. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Enes İlhan ve Volkan Serim (2) kaydetti.
 
Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, Atatürk Stadyumunda komşu il Antalya ekibi Kepez Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda yüzde yüzlük golleri kaçırarak taraftarlarına saç – baş yolduran Yeşil – Pembeli ekip, aradığı gollere ancak ikinci yarıda kavuşabildi.  
ISPARTASPOR’A
PROTOKOLDEN TAM DESTEK
Bugün saat 14.00’te başlayan maçı; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ile diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 3 bin dolayında taraftar izledi.  
YEŞİL – PEMBELİLER KEPEZ’İN KİLİDİNİ
ANCAK 66. DAKİKADA AÇABİLDİ
Maça Ispartaspor etkili başladı. Ancak, kazanılan pozisyonlar bir türlü golle sonuçlanmayınca taraftarları çileden çıkardı. Maçın ilk 20 dakikasında konuk ekip Kepez Belediyespor kalesine yüklenen Yeşil – Pembeli ekip, ilk yarıda İbrahim Zeytin ve Volkan Serim’in ayağından yüzde yüzlük 4 net pozisyonu harcadı. Yeşil – Pembeli ekip maçın ikinci yarısında da adeta tek kale oynamasına rağmen futbolcuların gününde olmamaları veya beceriksizlikleri yüzünden gol bulmakta bir hayli zorlandı. Ispartaspor’un ilk golü ancak maçın 66. Dakikasında yani maçın bitmesine 24 dakika kala geldi. Yeşil – Pembeli ekip gole ulaşıncaya kadar adeta öldü öldü dirildi. İlk golden sonra ise goller arka arkaya geldi.
İBRAHİM ZEYTİN’E
TARAFTAR TEPKİSİ!
Ispartaspor’a golcü olarak alınan ancak, sezon başından bu yana geçen 9 haftada sadece bir gol atabilen ve bugünkü maçta da sahaya ilk 11’de çıkmasına rağmen sahada sadece gezinen İbrahim Zeytin’e taraftarlar tepki gösterdi. Teknik Direktör Hasan Şengün, taraftarların tepkisi üzerine maçta etkisiz bir oyun ortaya koyan futbolcuyu oyundan alarak yerine Serkan Doğan’ı koydu. Serkan Doğan ise etkili bir futbol ortaya koyarak maçın 73. Dakikasında takımına penaltı kazandırdı ve o penaltı gol ile sonuçlanarak Ispartaspor 2 – 0 öne geçti.
YEŞİL – PEMBELİLER
ZORLANDI AMA FARKA GİTTİ
Ispartaspor, rakibi karşısında özellikle ilk gole kadar oldukça zorlanmasına rağmen yine de farka giderek sahadan 3 – 0’lık farklı skorla ayrılmasını bildi.
ISPARTASPOR 3. SIRAYA
YÜKSELDİ, LİDER OLMA ŞANSI VAR
Yeşil – Pembeli ekip, bu galibiyetle 14 olan puanını 17’ye yükselterek puan durumunda 3. Sıraya oturdu. Gelecek hafta lig ikincisi Manavgatspor’a konuk olacak olan Yeşil – Pembeli ekibin, maçı kazanması ve Kestelspor ile Karaman Belediyespor’un da puan kaybetmesi halinde liderliğe yükselme ihtimali bulunuyor.
TARAFTARLAR TAKIMLARINI
90 DAKİKA BOYUNCA DESTEKLEDİ
Bugünkü maçta, Ispartaspor’un cefakar taraftar grubu 32 Gençlik başta olmak üzere maçı izleyen taraftarlar maç boyunca yaptıkları tezahüratlarla takımlarını desteklediler. Hafta içinde yöneticilerin ‘Kepez maçında izleyici patlaması bekliyoruz’ açıklamalarına rağmen taraftarlar yine maça ilgi göstermedi ve maçı diğer haftalarda olduğu gibi 3 bin dolayında taraftar izledi.
 
MAÇIN KARNESİ:
 
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Melih Sayın, Recep Durmazoğlu ve Emre Yunusoğlu.  
ISPARTASPOR: Ayhan, Mustafa Kurcan, Ahmet, Efşan, Deniz (dk. 46 Emincan), Hakan, İlyas (dk.79 Timurcan), Emre Bozatlı, Volkan, İbrahim Zeytin (dk. 64 Serkan Doğan), Enes İlhan,
KEPEZ BELEDİYESPOR: Fatih, Doğukan, Korhan, Hasan (dk.87 Ramazan), Cenk, Erhan (dk.78 Halil), Ahmet, Selçuk, Ferdi (Demir), Yunus, Ali.
GOLLER: Dk. 66 Enes İlhan, dk. 73 (Pen.) ve dk. 80 Volkan Serim (Ispartaspor)
S. KARTLAR: Emre Bozatlı, Volkan Serim (Isparta), Korhan ve Cenk (Kepez)
 
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:
 
Dak. 3: Sağdan yapılan ortada ceza sahasına gelen topla buluşan İbrahim Zeytin müsait pozisyonda topu auta attı.
Dak. 7: Aldığı topla ceza sahasına giren Volkan Serim’in yerden yumuşak şutu kalecide kaldı.
Dak. 10: Gelişen Kepez Belediyespor atağında hızla Ispartaspor ceza sahasına inen Ali Ateş’in yerden sert şutu yandan auta çıktı.
Dak. 14: Ceza sahasına yapılan ortada topa yükselen Volkan Serim’in kafa şutu yan direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 26: Sağ taraftan kullanılan köşe atışında İbrahim Zeytin, altı pas içinde topu dışarı attı.
Dak. 43: Ceza sahası içinde topla buluşan Enes İlhan’ın sert şutu üstten auta gitti. İlk yarıda gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 0 – 0 beraberlikle gittiler.
Dak. 54: Ceza sahası önünde topla buluşan İbrahim Zeytin’in yerden şutu kalecide kaldı. Maçta dakikaların ilerlemesine rağmen takımın bir türlü gol atamaması taraftarlar arasında tepkilere neden olmaya başladı.
Dak. 66: Ispartaspor aradığı gole bu dakikada kavuştu. Sağ taraftan yapılan ortada kaleciyi geçen topu arka direk önünde bekleyen Enes İlhan Yüksel yerden ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1 – 0.
Dak. 73: Aldığı topla hızla Kepez Belediyespor sahasına inen Serkan Doğan, Korhan tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Volkan Serim, topu ağlara gönderdi: 2 – 0.
Dak. 80: Ispartaspor son dakikalarda ataklarını iyice yoğunlaştırdı. Bu dakikada Volkan Serim, sağdan yapılan ortada havadan gelen topa gelişine sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 3 – 0.
Dak. 86: Kepez Belediyespor’un sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza sahasına gelen topa rövaşata vuran Yunus’un şutunda top yandan dışarı çıktı.
Dak. 90: Ispartaspor ceza sahası çaprazında kazandığı faul atışında top üstten auta çıktı. Maçın kalan dakikalarında tarafların mücadelesi başka gol getirmedi ve karşılaşma Ispartaspor’un 3 – 0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
LİG İKİNCİSİ MANAVGAT
BELEDİYESPOR’A KONUK OLACAK
Ispartaspor, bu galibiyetle 14 olan puanını 17’ye çıkardı ve liderlik için önemli bir adım attı. Zira, hem lider Kestelspor hem ikinci sıradaki Manavgat Belediyespor haftayı mağlubiyetle kapattığı için Ispartaspor’un bu iki takım ile arasındaki puan farkı 2’ye indi. Ispartaspor bu hafta sonu grupta ikinci sırada bulunan Manavgat Belediyespor deplasmanına gidecek.
 
BAL 9. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Akşehir Spor 3 - 0 Çal Bld. Spor
Kestel Spor 0 - 2 Ortaca Bld. Spor
Sarayköy Spor 4 - 1 Bucak Bld. Oğuzhan Spor
Isparta 32 Spor 3 - 0 Kepez Bld. Spor
Yatağan Spor 1- 0 Manavgat Bld. Spor
Karaman Bld. Spor 1 - 0 Konya Ereğli Spor
Burdur M.A.K.Ü. Spor 2 - 2 Sarayönü Bld. Spor
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °