Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan; Maçlarımızı Seyircili Oynasaydık Şimdi Açık Ara Liderdik!

Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan; Maçlarımızı Seyircili Oynasaydık Şimdi Açık Ara Liderdik!

SPOR 19.12.2020 13:35:00 0
Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan; 
Maçlarımızı Seyircili
Oynasaydık Şimdi 
Açık Ara Liderdik!
Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan, sezon başında ortaya koydukları şampiyonluk hedeflerinden asla sapmadıklarını belirterek; “İlk yarıda kalan 4 maçımızı da alarak grubu play – off içinde tamamlayacağız. Eğer, maçlarımızı seyircili oynamış olsaydık şimdi açık ara lider durumdaydık” dedi.
 
Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan, bugün İstanbul’dan Isparta’ya gelerek Kulüp Tesislerinde basın toplantısı düzenledi.
BASININ KARŞISINA ÇIKTI
Uzun süredir basın toplantısı düzenlemeyen Başkan Atakan Yazgan, bugün Kulüp Toplantı Salonunda bir basın toplantısı yaparak gerek kulüp, gerek takım hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
BAZI YÖNETİCİLER DE KATILDI
Başkan Yazgan’ın basın toplantısına; Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Durgun, Emin Ursavaş ve Mustafa Marulcu ile Teknik Direktör Hakan Karaca katıldı.
YAZGAN; “GEÇEN SEZON KALAN 4 MAÇIN
OYNANMASINI ISRARLA İSTEDİK ANCAK…”
Kulüp Başkanı Atakan Yazgan, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi, yönetim olarak geçen yıl göreve geldikten sonra tek hedef belirledik o da şampiyonluk demiştik. Bu hedefimizden hiçbir zaman sapmadık. Şuanda da hedefimiz şampiyonluktur. Geçen yıl BAL liginde mutlak şampiyon olacaktık. Ancak, koronavirüs pandemisi nedeniyle ligin bitimine 4 hafta kala lig sona erdirildi. Biz  o zaman ne ligin sonuna kadar oynanmasını ısrarla talep ettik. Çünkü, kalan dört maçımızı da kazanıp şampiyon biz olacaktık. Kestelspor Kulübü Başkanı Levent bey sürekli beni arayıp kalan maçları oynamayalım telkininde bulundu. Ama ben ısrarla oynatılmasından yanaydım. Fakat, federasyonca oynatılmadı ve biz de hakkımız olan 3. Lige çıktık. O dönemde bazı kesimler ‘Şampiyon olmadıkları halde 3. Lige çıktılar. Hak etmediler gibi laflar ettiler’ ama biz onlara değil önümüze bakıyoruz.
“HER YÖNETİMDE İSTİFALAR
OLABİLİR, BUNLAR NORMALDİR”
Biz göreve geldiğimizden bu yana 3 – 4 arkadaşımız yönetimden istifa edip gittiler. Bu son derece normaldir. Her yönetimde böyle şeyler olur. Zaman zaman yollar ayrılabilir. Bu istifalar geçen yıl yaşanmasına rağmen biz yine şampiyon olduk. Bu yılda şuana kadar 7 – 8 kişi istifa etti. Ama biz yolumuza devam ediyoruz. Öte yandan, bazı kesimler kulübü 3 – 4 kişi yönetiyor gerisi yok diye söylentiler yayıyor. Bu normaldir. Her yönetimde 3 – 4 kişi çalışır. Tamamı destek olur. Örneğin, Emin Ursavaş ve Mustafa Marulcu arkadaşlarımız takımı deplasmanlara götürüyor.
“PANDEMİ SÜRECİNİ EN
İYİ ATLATAN KULÜP BİZİZ”
Takım bir maçı kaybediyor rakibine yeniliyor. Bazı çevreler takımı yerden yere vuruyor. Oysa, Fenerbahçe de yeniliyor, Galatasaray da yeniliyor. Kaldı ki, pandemi sürecindeyiz ve pandemi sürecini en iyi geçiren kulüp de biziz. Çünkü, kulübümüzde pandemi vakaları patlak verdiğinde o haftayı bay geçirdik. Takip eden haftanın maçını ertelettirdik. Puan anlamında bir kaybımız olmadı yani.
“EĞER SEZON BAŞINDAN BU YANA MAÇLARIMIZI
SEYİRCİLİ OYNASAYDIK ŞİMDİ AÇIK ARA LİDERDİK”
Şuanda takımımız oldukça güçlü. Biz iki takım yapacağız. Bu takımların birini sahadan çekip öbürünü sürsen aynı güçte olacaklar. Zaten şuanda 1.8 yani iki takıma yakın futbolcu potansiyelimiz var. Bilindiği gibi, sezon başından beri pandemi nedeniyle maçlar seyircisiz oynanıyor. Bizim de 10 bin seyirci kapasitemiz var. Yani her maçımızı 10 bin kişi izliyor. Eğer, maçlar seyircili oynanmış olsaydı biz şimdi grupta açık ara lider olurduk.
“KULÜP OLARAK KİMSEYE
BİR LİRA BORCUMUZ YOK”
Şuanda takımımızın değeri 10 milyon lira. Grubun en pahalı takım kadrosuna sahibiz. Kulüp olarak da bir lira borcu olmayan kulübüz. Kimseye bir lira borcumuz yok. Sağda solda esnafa, oraya, buraya borcu var diye söylentiler yaymışlar. O insanlar piyasada bir esnafa borcumuzu kanıtlasınlar veya bir esnafımız borcunuz var faturası şu desin hemen öderiz. Paramız var.
“BAZI KİŞİ VE KURULUŞLAR
DEPLASMAN GİDERLERİMİZİ KARŞILADI”
Para sıkıntısı çekmememize rağmen, bazı sporsever dostlarımız bazı deplasman giderlerimizi ödüyorlar. Örneğin, şuana kadar Ayhan Durgun, Osman Şahlan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Tarkan Göncü, Bülent Sarıgül ve Mustafa Ceyhan bazı deplasman giderlerimizi üstlendiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.
“İLK YARIDAKİ HEDEFİMİZ
PLAY – OFF İÇİNDE TAMAMLAMAK”
Bilindiği gibi, yarın Çatalcaspor ile sahamızda karşılaşacağız. Lider Isparta’ya geliyor. Ancak, biz güçlü takımız ve ben futbolcularıma teknik heyetime güveniyorum. Çatalcayı da yenerek Isparta’dan puansız gönderip play – off içine girme adına çok önemli bir eşiği daha aşmış olacağız. Zaten, şuandaki hedefimiz, kalan 4 maçımızı da kazanıp ligin play – off içinde yani ilk 5 içinde bitirmektir. Buna da ulaşacağımıza inanıyorum. Futbolcularım ve teknik heyetimiz de buna inanmış durumda” dedi.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °