Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan; Fikstür Avantajı Bizde

Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan; Fikstür Avantajı Bizde

SPOR 13.01.2020 17:55:00 0
Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan; 
Fikstür 
Avantajı
Bizde
Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan, şampiyonluğa oynayan tüm takımlarla ilk yarıda deplasmanda karşılaştıklarını belirterek; “O takımlar ikinci yarı bize gelecek. Fikstür avantajı tamamen bizden yana. Şampiyon olamamamız için bir sebep yok” dedi.
 
BAL 7. Grupta mücadele eden ve lige şampiyonluk parolasıyla giren Ispartaspor, ilk haftalarda aldığı kötü sonuçların ardından galibiyet serisi yakaladı. Yeşil – Pembeli ekibin ikinci yarı liderle arasındaki 2 puanlık farkı kapatıp şampiyon olması bekleniyor. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, ligin başladığı 22 Eylül 2019 tarihinden ilk yarının tamamlandığı 15 Aralık 2019 tarihine kadar 13 karşılaşma yaptı.
İLK YARIYI ÜÇÜNCÜ
SIRADA TAMAMLADI 
Ispartaspor, ilk devre oynanan 13 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Temsilcimiz bu maçlarda 26 gol attı 14 gol yedi ve (+12) averaja sahip. Yeşil – Pembeli ekip, böylece topladığı 27 puanla ligin ilk yarısını Lider Kestelspor ve ikinci sıradaki Karaman Belediyespor’un ardından üçüncü sırada tamamladı.
YAZGAN; “İKİNCİ YARIDA ÇOK ÖNEMLİ
BİR FİKTÜR AVANTAJIMIZ VAR”
İlk yarıyı değerlendiren Ispartaspor Kulübü Başkanı Atakan Yazgan, şampiyonluğa oynayan tüm takımlarla ilk yarıda deplasmanda karşılaştıklarını belirterek, o takımların ikinci yarı Isparta’ya geleceğini ve dolayısıyla fikstür avantajının tamamen Ispartaspor’dan yana olduğunu söyledi.
“KESTELSPOR VE KARAMAN BELEDİYESPOR
ISPARTA’YA GELECEKLER”
Başkan Yazgan; “Bilindiği gibi, takımımızın ilk yarıda oynadığı 13 maçta iki mağlubiyeti var. Bunları da Kestelspor ve Karaman Belediyespor’dan almış durumda. Bakıldığında, bu iki takım ilk yarıyı lider bitiren Kestelspor ve ikinci sıradaki Karaman Belediyespor. Biz ilk yarıda bu iki takımla deplasmanda oynadık. Yani, grupta şampiyonluğun en büyük adayı konumunda görünen bu iki takım da ikinci yarıda bize yani Isparta’ya gelecekler.
“MANAVGAT VE AKŞEHİR DE
ISPARTA’YA GELECEK”
Ayrıca yine grupta şampiyonluk yarışı içinde bulunan ve ilk yarıda 2 – 2 berabere kaldığımız Manavgat Belediyespor ile 1 – 1 berabere kaldığımız Akşehirspor da ikinci yarıda Isparta’ya gelecekler. Kısacası, fikstüre baktığımızda grupta şampiyonluk mücadelesi veren tüm takımlar ikinci yarı Isparta’ya gelecekler. Biz ligin ikinci yarısında sadece, şampiyonluk yarışı içinde bulunan Ortaca Belediyespor deplasmanına gideceğiz. Diğerleri ise alt sıralarda bulunan takımlar.
“İLK YARININ SON MAÇINDA OLDUĞU GİBİ İKİNCİ
YARININ İLK MAÇINI DA ISPARTA’DA OYNAYACAĞIZ”
Bu son derece önemli avantajların yanı sıra, fikstür avantajımız da var. Zira, biz fikstür gereği ilk yarının son maçını kendi sahamızda Çal Belediyespor ile oynamış ve sahadan 2 – 0 galibiyetle ayrılmıştık. İkinci yarının ilk maçını da yine kendi sahamızda hem de şampiyonluk adaylarından Akşehirspor ile oynayacağız. Bu yönden de fikstür avantajımız mevcut.
“İKİNCİ YARI İKİ MAÇI ÜST ÜSTE
SAHAMIZDA OYNAYACAĞIZ”
Ayrıca, yine ilk yarıda beş ve altıncı haftalarda üst üste deplasmana gitmiştik. O deplasmanlardan birinde Karaman Belediyespor’a 3 – 2 mağlup olmuş, diğerinde ise Denizli Sarayköyspor ile 1 – 1 berabere kalmıştık. Dolayısıyla ikinci yarının beşinci ve altıncı haftalarında üst üste kendi sahamızda oynayacağız ve bu iki takım da Isparta’ya gelecekler. Bu da bir başka avantajımız.
“BU AVANTAJLARI ŞAMPİYONLUKLA
SONUÇLANDIRACAĞIZ”
Netice olarak gerek devre arasında takımımıza yaptığımız transferlerle takımımızı güçlendirmemiz gerekse ikinci yarıdaki bu çok güzel üç ayrı fikstür avantajını da çok iyi bir şekilde değerlendirerek mutlak surette bu sezon şampiyon olarak 3. Lige çıkacağımıza inancım tamdır” dedi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °