Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ispartaspor İle Birlikte 3. Lige Çıkan O Takımlar İlk Hafta Ne Yaptı? İŞTE O Sonuçlar

Ispartaspor İle Birlikte 3. Lige Çıkan O Takımlar İlk Hafta Ne Yaptı? İŞTE O Sonuçlar

SPOR 25.09.2020 16:15:00 0

Ispartaspor İle Birlikte 3. Lige Çıkan O Takımlar İlk Hafta Ne Yaptı?
İŞTE O
Sonuçlar
BAL liginde mücadele ederken büyük bir mücadele sonucunda 3. Lige terfi ettirilen Ispartaspor ile birlikte toplam 9 takım 3. Ligde ilk haftalarını geride bıraktılar. Peki, bu 9 takım haftayı nasıl tamamladı. İşte bu sorunun cevabı…
 
Bilindiği gibi; Bölgesel Amatör Ligleri (BAL) Koronavirüs pandemisi nedeniyle ligin bitimine 4 hafta kala yani 19 Mart 2020 tarihinde ertelenmiş, devamında ise oynatılmama kararı alınmıştı.
ISPARTASPOR’UN BAŞINI ÇEKTİĞİ
TAKIMLAR HAKKINI ARADI VE ALDI
Bu doğrultuda; Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Ligde yer alan 11 grupta liglerin ertelendiği hafta lider konumda bulunan tüm takımları 3. Lige alınmıştı. Bu durum, liderlerle arasında 1, 2 ve 3 puan aralığı bulunan tüm takımların isyan etmesine ve mücadele başlatmasına neden oldu. Bunlardan birisi de Ispartapor’du. Zira, Yeşil – Pembeli ekip ligler ertelendiği hafta 48 puanla lider durumdaki Kestelspor’un hemen ardından 47 puanla 2. Sırada yer alıyordu. 3. Sırada ise 45 puanla Karaman Belediyespor bulunuyordu. 11 Grupta bu konumda bulunan 9 takım Türkiye Futbol Federasyonu hattı Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde itirazlarda bulundular. Federasyon önünde basın açıklamaları yaptılar. Bunun üzerine takımların serzenişini dikkate alan Federasyon 9 takımı 3. Lige aldı.
BU SEZON 3. LİGE ÇIKAN 9
TAKIM HANGİ GRUPLARDA
MÜCADELE EDİYOR?
Bu doğrultuda, bu sezon 3. Lige çıkan 9 takımdan 27 Ağustos’ta çekilen kuralar neticesinde; Edirnespor 3. Lig 1. Grupta. Belediye Kütahyaspor, Ceyhanspor, Çengelköyspor, Karaman Belediyespor ve Tekirdağspor takımları 3. Lig 2. Grupta. Ispartaspor 3. Lig 3. Grupta ve Adıyaman 1954 ile Siirt İl Özel İdarespor takımları da 3. Lig 4. Grupta yer aldılar.
BU 9 TAKIM İLK
HAFTADA NASIL
SONUÇLAR ALDILAR?
Bu sezon 3. Lige çıkan 9 takımdan birisi olan ve 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Edirnespor Hopaspor deplasmanında 2 – 1 mağlup olarak ilk haftayı kapattı.
Bu sezon 3. Lige çıkan ve 3. Lig 2 grupta mücadele eden 5 takımdan dördü ilk haftada fikstür gereği ilginç bir şekilde birbirleriyle oynadılar. Buna göre; Çeyhanspor kendi sahasında Çelgelköyspor ile Karaman Belediyespor da Tekirdağspor ile aynı skorla 1 – 1 berabere kalarak haftayı birer puanla kapattılar. Bu grupta yer alan Belediye Kütahyaspor ise haftayı maç yapmadan yani (bay) olarak geçti.
Bu sezon 3. Lige çıkan ve 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Ispartaspor haftayı kendi sahasında Karşıyaka’a 2 -1 mağlup olup sıfır puanla kapatırken, bu sezon 3. Lige çıkan ve 3. Lig 4. Grupta mücadele eden takımlardan Adıyaman 1954 takımı deplasmanda Bursa ekibini 1 – 0 mağlup ederek lige galibiyetle başlarken diğer aynı grup takımı Siit Özel İdarespor’un Bayrampaşa ile yapacağı maç covid – 19 testinde 11 futbolcusunun test sonuçları pozitif çıkması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği için oynanamadı.
KESTELSPOR LİGE
GALİBİYETLE BAŞLADI
Öte yandan; Ispartaspor ile sezon başından liglerin ertelendiği güne kadar şampiyonluk mücadelesi yapan ve grubu lider bitirdiği için direkt olarak 3. Lige alınan Kestelspor ise kendi sahasında Kozanspor’u 3 – 2 mağlup etti.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °