Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ispartaspor’dan Kötü Başlangıç; Bu futbolla Şampiyonluk HAYAL!

Ispartaspor’dan Kötü Başlangıç; Bu futbolla Şampiyonluk HAYAL!

SPOR 20.09.2020 20:26:00 0
Ispartaspor’dan Kötü Başlangıç; 
Bu futbolla 
Şampiyonluk 
HAYAL!
Ispartaspor, profesyonel ligde sezonun ilk haftasında kendi sahasında karşılaştığı Karşıyaka’ya 2 – 1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Maçın başından sonuna kadar rezalet bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip, bu mağlubiyetle yöneticisinden taraftarına kadar tüm kesimlere büyük hayal kırıklığı yaşatırken şampiyonluk umutlarını da daha ilk maçta söndürdü.
 
9 yıl aradan sonra 3. Lige terfi ederek profesyonel ligde oynama imkanı bulan ve 3. Lig 3. Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin ilk maçında Isparta Atatürk Stadyumunda dört yıldır transfer yasağı olan ve kısıtlı imkanlarla mücadele edebilen Karşıyakaspor ile karşı karşıya geldi.
MAÇA SEYİRCİ ALINMADI
Bugün saat 19.00’da başlayan ve serin bir havada oynanan maçı; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ile diğer protokol üyeleri izledi. TFF kararı gereği maça seyirci alınmadığı için tribünler boş kaldı.
ISPARTASPOR, RAKİBİNE ÜSTÜN
BİR FUTBOL ORTAYA KOYAMADI
Ispartaspor, kendi sahasında oynamasına rağmen Karşıyaka karşısında maçın büyük bir bölümünde üstün bir futbol ortaya koyamadı. Sadece ilk yarının son 10 dakikasında etkin bir futbol oynayan Yeşil – Pembeli ekip, bu dakikalarda da futbolcuların gol atacak beceriyi gösterememesi nedeniyle bir türlü istediği golü bulamadı. Dolayısıyla her geçen dakikada golün gelmemesi hem takımı hem tribünlerdeki protokol üyeleri ve yöneticileri strese ve endişeye sürükledi. Yeşil – Pembeli ekip, ilk yarıda gol atmaya muvaffak olamadı ve iki takım da soyunma odasına 0 – 0’lık beraberlikle gitti. Maçın hakemi ise kötü bir yönetim göstererek maçın 15. Dakikasında mutlak bir penaltıyı vermedi.
TAKIMDA GOL
ATACAK FUTBOLCU YOK!
Ispartaspor’da Kaleci Gökhan Köstereli, Efşan Geçgin, Emre Bozatlı ve Nurettin Çakır dışında futbol oynayan futbolcu yoktu. Yeşil – Pembeli ekip defanstan forvete kadar birbirinden kopuk ve alakasız bir futbol ortaya koyunca mağlubiyet de kaçınılmaz oldu.
MUTLAK KAZANMASI
GEREKEN MAÇI KAYBETTİ!
Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta, zaten zor pozisyona girebilirken bulduğu 3 – 5 pozisyonu da cömertçe harcadı. Ispartaspor, bulduğu bir golü de tesadüfen atarken Kaleci Gökhan’ın gününde olması farklı mağlubiyeti önledi. Sonuçta Ispartaspor, son derece zor mücadeleler sonunda kazandığı altın değerinde profesyonel lig için daha ilk maçtan fırsat tepmeye başladı.
SIFIR PUANDA KALARAK
SONDAN 4. SIRADA YER ALDI
Ispartaspor, bugünkü mağlubiyetle sıfır puanda kaldı. Grupta sezonun ilk haftasında Yalovaspor’u 6 – 2 mağlup eden Çatalcaspor liderlik koltuğuna otururken, Ispartaspor’un mağlup olduğu Karşıyaka ise ikinci sırada yer aldı. Ispartaspor, bu mağlubiyetle sezonun ilk haftasını sıfır puanla kapatarak  puan durumunda sondan 4. sırada yer alıp, hem liderlik hem şampiyonluk umutlarını bitirdi.
TARAFTAR OLSAYDI
BÖYLE OLMAZDI
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezonda Ispartaspor iyi futbol oynamıyor. Ancak, geçtiğimiz yılların bu yıldan farkı ateşli taraftarının olması ve tibünlerde 90 dakika boyunca takımını destekleyerek galibiyetlere ulaşmasını sağlaması oldu. Ancak, bu yıl pandemi nedeniyle maçlara seyirci alınmadığı için Ispartaspor’u ateşleyecek bir unsur kalmadı ve takım da kötü futbolla kötü sonuçlar almaya başladı.
BÖYLE GİDERSE HEM PROFESYONEL LİGE,
HEM BUNCA VERİLEN EMEĞE YAZIK OLACAK!
Ispartaspor’un en kısa zamanda silkinip kendine gelmesi ve toparlanması gerekiyor. Aksi takdirde şuanda sahip olduğu profesyonel ligde oynama imkanına ve bu imkanın sunulmasında verilen tüm emeklere gerçekten yazık olacak.
BATMAN PETROLSPOR’A
KONUK OLACAK
Ispartaspor gelecek hafta Batman ekibi Batman Petrolspor’a konuk olacak. Batman Petrolspor ise ligin ilk haftasında deplasmanda Erbaaspor’u 2 – 1 mağlup etme başarısı gösterdi. Bu sonuç da Ispartaspor’un gelecek hafta deplasmanda ne kadar zor bir maça çıkacağını ortaya koyuyor.  
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Fevzi Erdem Akbaş, Emrah Akkaya, Mücahid Adem Çelebi.
ISPARTASPOR: Gökhan, Emre Bozatlı, Efşan Geçgin, Kadir Turhan, Nurettin Çakır (dk.71 Oğuzhan), Burak (dk.66 Mustafa Diler), Emre Yüksektepe (dk.70 Semih Üstün, Akın, Volkan Çekiç, Emre Fırtına (dk.57 Arif), Volkan Serim.
KARŞIYAKA: Erdoğan, Cenk, Mustafa, Arif, Doğukan (dk.90 Burak), Hakan, Battal (dk.81 Batuhan, Namık (dk.60 Mustafa), Metin, Onur, İlyas.
GOL: Dak. 62 Cenk, dk. 89 Doğukan (Karşıyaka) Dak. 84 Semih Üstün (Ispartaspor)
S. KARTLAR: Mustafa Diler (Isparta), Hakan (Karşıyaka)
 
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Dak.13: Ispartaspor atağında soldan Emre’nin ceza sahasına yaptığı ortada Ispartaspor ileri uç elemanlarından kimsenin olmaması takımı bir golden etti.
Dak. 14: Nurettin Çakır’ın ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören pozisyonda çektiği şut üstten auta gitti.
Dak. 15: Ispartaspor’un ani gelişen atağında Emre Bozatlı aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Ancak, Karşıyaka defans oyuncusu Cenk’in çelmesiyle kendini yerde buldu. Fakat, maçın hakemi ‘devam’ kararı vererek Ispartaspor’un mutlak penaltısını vermedi.
Dak. 30: Emre Bozatlı hızla ceza sahasına girdi ve vuruşunda top kaleci Erdoğan’da kaldı.
Dak. 33: Ispartaspor, Karşıyaka ceza sahası önünde frikik atışı kazandı. Atışı kullanan Nurettin Çakır’ın vuruşunda top barajdan döndü.
Dak. 44: Ispartaspor bu defa ceza sahası çaprazında serbest atış kazandı. Vuruşu yapan Nurettin Çakır’ın vuruşunda arka direkte kimsenin olmaması nedeniyle top yandan auta gitti. İlk yarıda gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 0 – 0’lık skorla gittiler.
Dak. 48: Ispartaspor ikinci yarıya adeta sahada yoktu. İkinci yarı tamamen konuk ekip Karşıyaka’nın üstünlüğü ile sona erdi. Bu dakikada Karşıyaka’dan Metin aldığı topla hızla Ispartaspor ceza sahasına girdi ve vuruşunda kaleci Gökhan mükemmel bir refleksle topu çıkardı ve kornere atarak takımını mutlak golden kurtardı.
Dak. 51: Karşıyaka atağında sağdan ceza sahasına yapılan ortada Onur’un şutu yan direğin dibinden auta çıktı.
Dak. 54: Bu dakikada Namık’ın uzaktan çektiği sert şutu kaleci Gökhan 90’dan çıkardı.
Dak. 57: Ispartaspor atağında soldan yapılan ortada ceza sahası içindeki Emre Bozatlı’nın vuruşunda kaleci topu çeldi. Dönen top Volkan Çekiç’in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top yandan auta çıktı.
Dak. 62: Ispartaspor’u yıkan gol bu dakikada geldi. Ispartaspor defansının bir türlü uzaklaştıramadığı topu iyi takip eden konuk ekibin defans oyuncusu Cenk, altı pas içinde rövaşata ile topu ağlara gönderdi: 0 – 1.
Dak. 80: Oyuna ikinci yarıda giren ve sahada etkisi olmayan Mustafa Diler’in müsait pozisyondaki şutu üstten auta çıktı.
Dak. 84: Ispartaspor’un beklediği gol bu dakikada geldi. Karşıyaka defansının uzaklaştırmak için vurduğu top ceza sahası önündeki Semih Üstün’ün önünde kaldı. Bu futbolcu kale çok uzak olmasına rağmen düzgün bir vuruşla toplu ağlara gönderdi: 1 – 1.
Dak. 89: Maç beraberlikle bitecek sanılırken Ispartapor, attığı golden sonra galibiyet için rakip kaleye gitmek yerine oyunu kendi sahasında kabul edince mağlubiyet golü de kaçınılmaz oldu. Bu dakikada, stadyumda maçı izleyenleri buz gibi kesen gol geldi. Karşıyaka’nın kullandığı serbest atışta Ispartaspor defansı topu uzaklaştıramayınca Doğukan kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 1 – 2. Hakem maçı 5 dakika uzattı. Maçın kalan dakikalarında ve uzatma dakikalarında tarafların çabaları başka gol getirmedi ve maç Ispartaspor’un 2 – 1’lik mağlubiyetiyle sona erdi.
3. LİG 3. GRUPTA 1. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Karşıyaka: 1 – 2
Erbaaspor – Batman Petrol: 1 – 2
Yalovaspor – Çatalca: 2 – 6
Elazığ Karakoçan – Arhavispor: 2 – 1
Erokspor – Somaspor: 0 – 1
Gölcükspor – Çarşambaspor: 0 – 1
Altındağ Beld. – Şile Yıldızpor: 1 – 1
Osmaniyespor – İçel İdmanyurdu: Ertelendi

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °