Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta32Spor Başkan Yardımcısı Yiğiter: Hedefimiz kalıcı başarıyı yakalamak

Isparta32Spor Başkan Yardımcısı Yiğiter: Hedefimiz kalıcı başarıyı yakalamak

SPOR 18.06.2019 06:48:00 0
Isparta32Spor Başkan Yardımcısı Yiğiter: 
Hedefimiz kalıcı 
başarıyı yakalamak
14 Mayıs 2019 günü yapılan kongrede tek aday olarak seçimi kazanan Atakan Yazgan Başkanlığında kurulan Isparta32Spor Yönetim Kurulunda kulüp İkinci Başkanlığını yürüten Onur Yiğiter, oluşturulan ve oluşturmaya devam edilen profesyonel ekiple Isparta’nın uzun yıllardır, özlemle beklediği büyük başarılara imza atacaklarını belirtti.
 
Öncelikle kendilerine güvenen ve bu göreve layık gören başta Başkan Atakan Yazgan ve Isparta halkı olmak üzere, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Isparta milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti ve bu göreve seçildikleri günden beri kendilerine gösterilen yakın ilgiye minnettar olduğunu dile getirdi.
KALICI BİR BAŞARI İÇİN
SAĞLAM ALTYAPI HEDEFİ
Tek hedeflerinin Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olarak profesyonel lige yükselmek olmadığının altını çizen ikinci Başkan Yiğiter, kalıcı bir sportif başarı için altyapı sistemini en kısa sürede organize ederek, Isparta’nın ve bölgenin genç yeteneklerine olağanüstü bir özveri ile yaklaşarak disiplinli ve ilkeli futbolcular yetiştireceklerini, birkaç sene içerisinde altyapıdan A takıma etkin katkıyı sağlayarak, gerek finansal olarak gerekse de futbolcu özkaynağı olarak kulübü kendi kendine yetebilir bir seviyeye çıkaracaklarını ve sürdürülebilir bir yönetim ile kalıcı başarıyı yakalayacaklarını açıkladı. “Bir spor kulübünün kurumsal yapısında en önemli unsurun sahip olduğu altyapı sistemidir” diyen Yiğiter, bu yüzden yönetim olarak çözüme kavuşturacakları sorunların en başında alt yapı sisteminin kurulması geldiğini belirtti. Yiğiter, en kısa zamanda ısparta32spor kulübünün profesyonel tesislerin kurulması dahil, bölgenin, hatta ülkenin örnek gösterilecek altyapılarından birini kuracaklarını söyledi. Yiğiter; bu çerçevede Altınordu Futbol Kulübü’nden Ajax Futbol Kulübü’ne kadar altyapı alanında başarı göstermiş tüm örnekleri sistematik bir şekilde incelediklerini, bu örneklerin kendileri için hayal olmadığını, ne yapılması ve nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bildiklerini söyledi. Isparta’nın gençliğine bu konuda çok güvendiklerini belirten Yiğiter, kendileri için sürdürülebilir başarının temel taşının “profesyonel bir altyapı “olduğunu ve bu sistemi Isparta’da hayata geçireceklerine dair söz verdiklerini belirtti.
KENDİ FUTBOL
FABRİKAMIZI KURACAĞIZ
Yiğiter konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen bir aylık sürede hocamız Tarık Söyleyici ile birlikte yeni bir takım kurmaya çalışıyoruz. Baştan sona yeni bir takım kurmak zorundayız. Her transfer için mevcut imkanlar dahilinde fedakarca oluşturulan bir bütçeyle hareket etmek zorunda kalıyoruz. Ancak sağlıklı ve işleyen bir altyapının olması halinde her sezon başında yeniden takım kurmak zorunda kalmayacağız; karakterinden yeteneğine kadar, altyapıda bizzat yetiştirdiğimiz çocuklarımızı A takımımıza kazandıracak ve halihazırda maksimum uyum sağlamış bir takımla oynayacağız. “ Ben de spor yaptım, yıllarca hentbol oynadım, hentbol milli takımı kamplarına katıldım. İzleyen değil oynayan biri olarak, yıllarca aynı insanlarla beraber oynamanın ve takım olarak beraber bir kültürde kavrulmanın ne büyük başarılar getirdiğini tecrübe ettim, biliyorum. İşte biz kulübümüz için bunu gerçekleştireceğiz. Yani ısparta32spor bu yeni dönemde kendi futbol fabrikasını kuracaktır. Bahsettiğim bu özelliklerin bir takıma kazandırılması halinde kalıcı bir sportif başarının elde edilmesi zaten kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.
YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI,
HEP BİRLİKTE ARALAYACAĞIZ
Yönetim olarak hedeflerinin günü kurtarmak olmadığını, ufka kadar yürümek ve sonrasında yeni ufuklar görmek olduğunu belirten Yiğiter, kulübün kurumsal yapısını sağlamlaştıracak birçok proje üzerinde çalıştıklarını, Başkan Atakan Yazgan ve yönetimdeki arkadaşlarla sık sık bir araya gelerek bir yandan bu işin realitesi olan bütçe üzerine çalıştıklarını belirtti. Bu yoldaki amaçlarının Isparta32spor’un hak ettiği yere gelmesi olduğunu söyleyen Yiğiter,  seyir zevki olan bir futbol oynayarak gerek taraftara gerekse tüm şehre yepyeni bir heyecanı yaşatacaklarını, futbolun tekrar Isparta’nın birleştirici unsurlarından biri haline getireceklerine dair söz verdi. Taraftara seslenen Yiğiter, “Taraftarın bugüne kadarki hayal kırıklıklarını anlıyoruz. Fakat herkes emin olsun ki başta alt yapı projelerimiz olmak üzere kurumsal yapımızı güçlendirecek birçok projemizi en kısa sürede hayata geçirip, Isparta32spor kulübümüz için yeni bir dönemin kapılarını taraftarımızla birlikte aralayacağız.  Taraftarlarımızdan aldığımız bu destek ve heyecanla büyük başarılara imza atacağız. Biz Isparta’ya ve bu takıma gönül veren taraftarımıza güveniyoruz. Isparta’mızda taraftarlarımız da bize güvensin. ”dedi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °