Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’nın Spor Gündemi Masaya Yatırıldı Tecrübeli Gazeteci Yunus ÖZLER; Sezon Başından Bu Yana Ne Yazdıysam Hepsi Doğru Çıktı

Isparta’nın Spor Gündemi Masaya Yatırıldı Tecrübeli Gazeteci Yunus ÖZLER; Sezon Başından Bu Yana Ne Yazdıysam Hepsi Doğru Çıktı

SPOR 3.03.2021 22:09:00 0
Isparta’nın Spor Gündemi Masaya Yatırıldı
Tecrübeli Gazeteci Yunus ÖZLER; 
Sezon Başından 
Bu Yana Ne Yazdıysam 
Hepsi Doğru Çıktı
Kanal32’de yayınlanan Spor Vakti programına konuk olan Usta Gazeteci Yunus Özler, sezon başından bu yana Ispartasporla ilgili yazdığı tüm tespitlerin doğru çıktığını belirterek; “Ancak, gerek Teknik Heyet, gerekse yönetim benim tespitlerimi dikkate almak yerine benle birlikte aynı doğruları gören gazetecileri ‘Isparaspor Düşmanı’ ilan etti” dedi.
 
Tecrübeli Gazeteci Yunus Özler, Kanal32 Televizyonunda her hafta Salı günleri yayınlanan ve Modaretörlüğünü Gazeteci Levent Doğan’ın yaptığı ‘Spor Vakti’ programına konuk oldu. Gazeteciler Sedat Cican ve Tuna Ünal ile birlikte program konuğu olan Özler, programda çok önemli açıklamalarda bulundu.
ISPARTASPOR İLE İLGİLİ
ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULDU
Ispartaspor ile ilgili soru ve değerlendirmelerin yoğun olduğu programda Yeşil – Pembeli Kulüp, Teknik Heyet ve Futbolcularla ilgili önemli konular konuşuldu.
ÖZLER; “26 YILDIR ISPARTASPOR’U
TAKİP EDEN BİR GAZETECİYİM”
Program konuğu Tecrübeli Gazeteci Yunus Özler, sezon başından bu yana Ispartaspor ile ilgili yazdığı tüm tespitlerin doğru çıktığını belirterek; “Ispartaspor taraftarlarımıza deplasmanlarda tanzikli su sıkıldı, gaz sıkıldı. Bu nokta da ben taraftarlara sahip çıktım. Hatta devreye dönemin Vali Beyi de sokmak istedik, bazı sıkıntılar yaşadık taraftarlar için ama feda olsun. Biz Isparta Spor sevdalısıyız böyle olmaya da devam edeceğiz.
Biz Isparta Spor sevdalısıyız, kimse bizi bu sevdadan alı koyamaz. 1999-2000 sezonun da şampiyon olduğumuzda Atakan Yazgan gelip basın toplantısı yaptığında biz vardık. 1 yıl sonra Atakan Yazgan'a destek veren arkasında olan 3 gazeteciden biri bendim, bunu Atakan Yazgan çok iyi bilir. Biz yıllardır kendisine sonuna kadar destek verdik, sıkıntı yok bize göre ama sıkıntı kendinde düşünüyorum.  Bu takım galip geldiğinde mağlup diye mi yazdık. Eksikleri söylemek ne zaman dan beri yanlış oldu” dedi.

ÜNAL; “BİZİM ORTAK
PAYDAMIZ ISPARTASPORDUR”
Gazeteci Tuna Ünal da programda yaptığı konuşmada; “Ben konuşmama Fatih Bozbaş hocayla başlamak istiyorum. Çok nadir kişiliğe, karaktere, yeteneğe sahip. Isparta'nın yetiştirdiği futbol ve spor adamı. Uğur Tarakçı abiyle benim fazla samimiyetim yok ama tanıyorum. Gerçekten Isparta Spor sevdalısı. Taraftarının ve temsil ettiği grubun abiliğini almış bir adam. Bir iletişim kopukluğu var, bir araya gelinip herkesin eteğinde ki taşları döküp tekrar eski günlerde ki gibi birlik ve beraberlik olsun istedim. Yeni taraftar grubu kuruldu Gülkent'liler diye buna da saygım sonsuz, 32 Gençliğe de saygım sonsuz. Şimdi taraftar grupları birbirinin düşmanı değildir. Aslında herkesin amacı Isparta sporun daha iyi yere gelmesidir. Geldiğimiz nokta da tek sıkıntımız iletişim kopukluğu, kulüp yönetimi ile karşı tarafın arasında bir köprü vazifesi kurulamıyor ne yazık ki. Bu aracılığa yeter ki bedenimi koyarım ve bu işin çözülmesini isterim. Biz bugün Isparta Sporun başarısını veya daha ilerisini konuşmamız gerekirken, ne yazık ki kırgınlıkları ve küskünlükleri konuşuyoruz. Herkesin hatası vardır, önemli olan burada Isparta'dır ve Isparta spordur.
Eğer alt yapımız olur ise Isparta çocuklarını elde ederiz. Bugün Yusuf Erdoğan bu şehirden çıkmıştır. Şuan da bizi takip eden  Oğuzhan Okan Altınsoy'a okul arkadaşımdır. Okan'ın elinden tutunmuş olsaydı bugün en kötü 2. de yeri vardı. Bu şehire alt yapıdan sorumlu yönetici lazım. Atakan Başkan'dan özel ricam benim, Milli eğitim müdürü ile bir anlaşma yapılıp, Isparta'nın okullarında ki çocuklar tespit  edilip illa Isparta Spor da oynayacak diye bir şey yok. YETİŞTİRELİM SATALIM
ISPARTASPOR’A DA PARA KAZANDIRALIM.
Bugün takımı sırtlayan isimlerden Mustafa Marulcu, Emin  Ursavaş bu adamlar Cizre'ye kadar gitti. Maddi manevi fedakarlıklar yaptı bu adamlarda yoruluyor. Burada hem federasyonun hem Gençlik Spor Bakanlığının bir şeylere el atması gerekiyor. Diyorsunuz ki: Hafta sonu sokağa çıkmak yasak, hafta içi maça girmen yasak. Benim Isparta merkezde de 30 bine yakın Isparta Spor taraftarı var. Bugün Spor lig takımının bu kadar seyircisi yok, ben seyirci rekorunu kırmadım mı? Ulusal medya bizi günlerce konuştu. Türkiye'nin en büyük spor adamları bunun üzerinde yorum yaptı, sen niye benim Ispartaspor’un maçını vermiyorsun?
“BİRLİK VE BERABERLİK
İÇİNDE OLMALIYIZ”
Bu şehirde yaşayan gazeteciler Isparta Sporu çok seviyor, hiç biri Isparta sporun düşmanı değil. İlla ki iletişim kopukluğu nedeni ile altını çizerek söylüyorum.  Bugün Uğur Tarakçı'da bizim, Yunus Özler de bizim, Levent Doğan'da bizim, Atakan Yazgan'da bizim abimizdir. Bizim Ispartalılara başka kimseden fayda yok. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde biz bu takımı hakettiği yere getireceğiz. Şampiyon olamayabiliriz bu dünyanın sonu değil, mücadele ederiz çıkamayabiliriz önemli olan şahsi görüşüm bu takımın 3.'lük de kalması. Çünkü bal zehrinde çok bocaladık, çıkamadık. Kızgınlıklar, küskünlükler bir kenara bırakılsın yeni bir sayfa açalım. Hem gazetecilerle hem iş adamlarıyla hem kulüp yönetimleri ile yolumuza devam edelim” dedi.

CİCAN; “BURADAKİ HİÇ KİMSE HAİN VEYA
ISPARTASPOR DÜŞMANI DEĞİLDİR”
Programa katılan Gazeteci Sedat Cican da, yönetim tarafından gazetecilere yönelik ithamlara tepki göstererek; “Bir kere hain laflarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Hiç bir gazeteci arkadaşımıza, meslektaşımıza bu yakışmayan bir kavram. Aslında Isparta'nın taraftar açısından bölünmeye ihtiyacı olmayan bir grup olmamız lazım. 2 grup olsun ama konu Isparta Spor olduğu zaman Isparta'mızın temsil eden konumda olmasından dolayı böyle bölünmelere gerek yok.
Sayın Atakan Yazgan geldikten sonra ben isterdim ki Isparta’mızda bir eczacı, doktor, taraftardan sorumlu esnaf temsilcimiz, taraftardan sorumlu yöneticimiz, basından sorumlu bir yöneticimiz olsun ve bunlar hepsi birlikte bir araya gelsinler güçlü bir yönetim kuralım.
Yetenekleri tesbiti konunda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün yetenek taraması çalışması var, orada her şey belli. Bütün kabiliyetli gençlerimiz ve çocuklarımız orada tesbit edildi. Isparta Spor da alt yapıyı kurarken üst yapıdan bağımsız bir şekilde bir Başkan yöneticilerin içinden seçilecek onu görevlendirecek, onun yanına da bir tane yardımcı konulacak ve bir tanede tüm alt yapının giderlerini karşılayacak sponsor bulunacak. Alt yapının giderlerini sponsor karşılar ise o zamanda üst yapıya zararı olmadığı için sadece futbolcu yetiştirmesi konusunda hizmet edecek.
“MAÇLAR SEYİRCİLİ OYNANSAYDI
ISPARTASPOR AÇIK ARA LİDER OLURDU”
Sayın Atakan Başkan yönetim kurulunu oluştururken, kendi ekibini oluşturup her gruptan birer tane yönetici alıp yönetim kurulunu oluşturmuş olsaydı görev ve sorumluluklar paylaşılacak ve şuanda ki 2-3 kişi arkadaşımızın üstünde olan ağır görevler yani futbolcunun antrenmanda ki içeceği sudan tutun deplasmanda ki giderine kadar bütün herşeyine 2-3 kişi ilgilenmesi gerekiyor. Deseler ki biz Isparta Spor için mücadele verdik, bir de ceza aldık, bizde bıktık artık çekiliyoruz derse ne yapacağız?
Son 4 yılda ki birlik ve beraberliğimiz olmasa Isparta Spor şampiyon olamazdı.  Bu pandemiden dolayı seyircisiz oynanması maçların kaderini etkiliyor. Biz eskiden ev sahibi deplasman takımı gibi ayırımlar vardı ama şimdi yok. Her gelen takım senin sahanda, seyirci yok, mahalle baskısı yok, hakem baskısı yok, hiç bir baskı yok.
“ISPARTASPOR’A ACİLEN
‘İSİM SPONSORU’ BULUNMALIDIR”
Mislicom’un alt yapısı yoksa eğer yerel kanallarla iş birliği yap. Madem böyle bir çalışmanız yok illerin bütün hepsinde kanallar var, yerel kanallar var. Bunlarla iş birliği yapın. Sadece Isparta ve çevresine yayınlamış olsan bile kendi şehrimizin insanları izlemiş olur. Isparta Sporumuzun en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi güçlü isim sponsoru bulamamamız oldu. Eğer bu sene maddi imkanları açmak istiyorsak, güçlü bir isim sponsoru bulmamız lazım.  Onun ihtiyaçlarını, kulübün ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilecek sponsora ihtiyacımız var. Bir tane Isparta’mız var, bir tanede Isparta Sporumuz var kıymetini bilelim, profesyonel liglerde yaşatmaya devam edelim, Isparta Sporun yeri sadece Süper ligdir” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °