Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA, LİDER SEVER DİYORUZ İNANMIYORLAR İŞTE SON ÖRNEK…

ISPARTA, LİDER SEVER DİYORUZ İNANMIYORLAR İŞTE SON ÖRNEK…

SPOR 17.02.2022 11:33:00 0
ISPARTA,  LİDER SEVER DİYORUZ İNANMIYORLAR İŞTE SON ÖRNEK…
ISPARTA futbol tarihi boyunca, konuk olarak lider gelen takımlara her zaman ters gelir,  yenilir giderler. Elbetteki, evde  kaybettiği maçlar olmuştur ancak bir genelleme yapıldığında misafir takımların hüsranı yaşadığı bellidir. Bize inanmayanlar olabilir. İşte size son örnek.
 
         BAL ligi 2. Devre ilk maçı olan yoğun kar yağışı dolayısıyla 2 kez ertelenen Isparta 32 Emrespor- Ç. Çumra belediyespor maçı  geçen Çarşamba günü saat 14.00’de milli egemenlik stadında oynandı. Hava güneşli ve güzel, zemin iyiydi. Çok çetin bir maç izledik. 2 iddialı takım kıran kırana mücadele etti ve sakatlıklar yüzünden maç uzun uzun durdu, ve ilimize lider gelen Ç.Çumra 1-0 yenilerek liderliği, Isparta’ya EMRESPOR’a  bırakıp gitti.
         100 kadar seyircinin izlediği maçı Denizli bölgesi bayan hakemi Şeyma Haşlak yönetti. Düdük Şeyma hocadaydı ancak maçın ilk devresi  uzatmalar da dahil 48 dakika, 2. Devresinde ise 45+9 toplam 54 dakikalık bölümde kıdemli yardımcı hakem Osman Öztekin ile kıdemsiz yardımcı H.Asım Kılıç ve 4. Hakem Cihan Yurdagül adeta çırpındılar ve bayan hakem hatasız maç yönetsin diye adeta kendilerini parçaladılar maç boyu.
 
(NOT: Hakemlerin kulaklıkla maç yönetmelerinin ne kadar önemli olduğu bu maçta bir kez daha görüldü. Hakem dayanışması denen olay bu olsa gerek. Bizim genç hakemlerimizin de kulaklıkla maç yönetmeleri gelişimleri açısından son derece önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Lütfen güçlü bir sponsor bulunsun ve bu iş çözülsün artık.)
 
         2 güçlü takımın iddialı puan savaşı elbette kolay geçmeyecekti öyle de oldu. Maça iyi başlayan konuk takımdı  ve hemen 3. Bölgeye yerleşmeye çalıştı. 10 dakika böyle geçti. 13. Dakikadan sonra Emresporlular saha içi dengeyi sağladılar. Tam 14. Dakikada sağdan akan Emrespor çok  etkili oldu. Ve sağ kanadın en başarılı elemanı Selim 25 metreden Çumra kalesine gönderdiği nefis şut 90’dan filelere takılınca ev sahibi 1-0 öne geçti. Milli egemenlikte bayram sevinci yaşandı tabii ki. Gol Ç.Çumra belediyesporluları kamçıladı arka arkaya ataklar yaptılar bu kez de SOFU BAYKAL engeline takıldılar. İlk 45 dakika 1-0 bitti. 
         Her zaman yazıyoruz ya, futbolun yazılmayan kitabında İYİ BİR KALECİN VARSA EN AZ 1 PUAN SENİNDİR, diye (tutan iyi oldu mu)  3 puan bile senin oluyor. Aynen de böyle oldu. Sofu kaleye geleni  tuttu, Emrespor rakibini yordu…
 
 2. Devrede oyunu sertleştiren lider Ç.Çumra sakatlıklara sebep oldu ve sürekli gol girişiminde bulundu ancak 2. Bölgede rakibine basan, pas trafiğini engelleyen kırmızı-siyahlı şimşekler  lidere boyun eğmedi ve kontrataklarla, lidere karşı koydu. Sahanın diğer başarılı isimlerinden Bahri Arslanlı  maçı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. 
 
         90 dakika itiraz, büyük  tartışma ve itiş- kakışla bitti. Derken Denizli bölgesi hakemleri maçı tam tamına 9 dakika uzattılar. Top bir o, kaleye bir bu kaleye gitti geldi ve son düdük çaldığında Isparta 32 Emrespor 3 altın puan kazanarak liderliği averajla da olsa Ç.Çumra Belediyesporlulardan almış oldu. Galibiyette emeği geçenlere teşekkürler. Futbolseverelere, hafta içi de olsa  zevkli, çekişmeli ve futbol dolu saatler geçiren gençleri bir kez daha tebrik ediyoruz. Aynen başarılara devam.
Erteleme maçının galibi kırmızı-siyahlı şimşekler oldu ve ilk devrenin  rövanşını  almış oldu. Teknik sorumlu Mustafa Özsavlu cezalı olduğu için  takımının başında sahaya çıkamadı.
 
 Teknik adam demişken, Isparta 32 spor teknik sorumlusu Turgut Kul hoca da kritik maçı tribünden izleyenler arasındaydı.
Isparta 32 Emresporun  bu hafta sonu maçı yok. Gölyazı ligden çekildiği için hükmen galip sayılacak. 27.02.2022’de Sudurağı gençleri Isparta’ya gelecekler. Sonra ki hafta ise bu gurubun  FİNAL maçlarından biri oynanacak. Isparta 32 Emrespor,  6.3.2022’de Sarayönü Belediyespora konuk olacak.  
 Bundan sonraki maçlarda Emrespor için  temennimiz şu. Hep LİDER OL hep LİDER kal.
Saygılarımızla…

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °