Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta Davrazspor şehri kenetledi/Taraftar göreve devam etmelerini istiyor

Isparta Davrazspor şehri kenetledi/Taraftar göreve devam etmelerini istiyor

SPOR 11.04.2017 07:16:00 0
Isparta Davrazspor şehri kenetledi/Taraftar göreve devam etmelerini istiyor
Pembe-yeşilli takım sezon başından bu yana tüm görüşleri birleştirdi. Kent tek yürek olurken, bu birlik ve beraberliğin şampiyonlukla taçlandırılmaması sporseverleri üzdü. Sporseverler, Başkanlar Bülent Sarıgül ve Mustafa Özaydın’ın göreve devam etmesini istiyorlar.

Isparta Davrazspor, tüm kenti birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağladı. 1 Haziran 2016 günü Ispartalı Gazetecilerin kentte profesyonel bir takımın kazandırılması için Atatürk Stadı’nda düzenlediği, “Ispartaspor için bir kıvılcım çak” sloganıyla yola çıkılmıştı. Kentin futbola hasret kaldığıyla ilgili konuya kayıtsız kalmayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, düğmeye basmıştı. Ardından Bilgiç’le birlikte Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın destekleriyle işadamı Bülent Sarıgül Başkanlığı’nda güçlü bir yönetim kurulu oluşturuldu. Yönetimde tüm kesimlere hitap edecek güçlü isimler yer aldı. Bülent Sarıgül Başkan’la birlikte özellikle Mustafa Özaydın, omuz omuza verdiler. Belediye kanadından Oğuz Başaran, İsmail Cemil Aydoğdu ve Ali Tulum yer aldı. Spor aşığı Nurettin Akgül’ün gayretleriyle yola çıkılan yolda tek bayan yönetici Gözde Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Sami Öngör ve Barış Yaşar Bolat gibi isimlerde takıma destek olmaya çalıştı. Aktif yönetici sayısı 5-6 geçmedi. Kent büyüklerinin destekleri, yöneticilerin maddi destekleri, kurum ve kuruşların sponsorlarıyla lige girildi. Takımın başına Erbaaspor’u geçen yıl şampiyon yapan Teknik Direktör Hasan Basri Kara, Yardımcılıklarına Gökhan Çelebi, Levent Akyol ve Cemal Kartal getirildi. Sportif Direktörlük için Evren Avşar ve Kulüp İdari Sorumluluk Erhan Oturak görevlendirildi. Rakiplerine göre lige çok geç başlayan Isparta Davrazspor, alel acele transferler yapmak zorunda kaldı. Pembe-yeşilliler, Sezona iyi başlayamasa da her geçen hafta arayı kapatıyordu. İlk haftadan itibaren tribünler 10 binlere oynadı. Isparta Davrazspor, ilk yarıyı namağlup lider kapatarak dikkatleri üzerine çekmişti. Deplasmanlarda dahi binlerce kişiyle çıkarma yapan taraftarlar, kota engeline takıldı. Rakipler Isparta ile mücadele edemeyeceğini anlayınca bir takım engeller çıkardı. Hemen hemen her deplasman sıkıntı oldu. Taraftarlar biber gazı yedi, joplandı ve orantısız güçle karşı karşıya geldiler. Rakipler Isparta yöneticilerini ve taraftarını tahrik ederek birbirleriyle işbirliği yaptılar. Ve Isparta Davrazspor’da 2. Yarı öncesinde takımın tecrübeli ismi Cafer Elek, Erdi Eren, Samet Sami Bank gibi isimler takımdan ayrıldı. Giden oyuncular, teknik kadroya sitem ederek takımdan ayrıldılar.

Isparta Davrazspor, 2.yarıda iyi bir kamp dönemi geçirmesine rağmen ara transferi iyi değerlendiremedi. Ve puan kayıplarının ardından Tavşanlı Linyitspor’a da mağlup olunmasının ardından Teknik Direktör Hasan Basri Kara ile yollar ayrıldı. Ardından Trabzonspor’un efsane ismi DOBİ Hasan lakaplı Hasan Şengün getirildi. Şengün yardımcılığını Gökhan Çelebi, Hüseyin Usu ve Çetin Ünal getirildi. Şengün’le Isparta Davrazspor, Serik beraberliğinin ardından çıkışa geçti. Ve transferlerin son gününde ise Bartınspor’dan santrfor ve kanatlarda oynama özelliği olan Lungelo Mtshali, Kahramanmaraş’tan santrfor Cemal Deliktaş, Çubukspor’dan stoper Barış Bozkurt, Bingölspor’dan orta saha Abdullah Sönmez, Sandıklıspor’dan stoper Samet Kartop, Beşiktaş’tan orta saha Yusuf Oyit’le anlaştı. Kamuoyu transfer gecikmesine rağmen umutluydu. Yine taraftarlar içeride ve dışarıda takımlarını desteklediler. Sporseverler ve kurumlar forma satışlarına ve biletlere yoğun ilgi gösterdi. Bucak Belediyespor karşılaşmasını 17 binin üzerinde taraftar izlerken seyirci rekoru kırıldı. Sarayönü Belediyespor karşısında öne geçmesine rağmen 1-1 berabere kalan Isparta Davrazspor büyük bir şok yaşadı. Ayrıca Serik Belediyespor’un Bucak karşısına 6-7 as oyuncusunu götürmemesi ve öne geçtiği maçta uzatmalarda art arta 2 gol yemesi Ispartalıları bir hayli üzdü. Isparta Davrazspor yönetimi, bu maçta şike yapıldığını ileri sürerek Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu. Isparta Davrazspor, son haftada Konyaaltı Belediyepor’u 7-1 mağlup etse de şampiyonluğa ulaşmadı. Ligde sadece 1 kez mağlup olan pembe-yeşilliler, lider Bucak Belediyespor’u ve en yakın takipçisi Kepez Belediyespor’u içeride ve dışarıda yenmesine rağmen mutlu sona ulaşamadı. Sezon başından bu yana en az 6-7 maçını son dakika bulduğu gollerle kazanan Bucak Belediyespor’un son maçı da olay oldu. Akşehirspor-Bucak Belediyespor karşılaşmasına Burdurlu Gözlemci Ömer Faruk Bakır’ı atayarak skandal bir karara imza attı. Yine maçın hakemi Hatay Bölgesi’nden Mehmet Semih Güçlü yönetti. Güçlü, Akşehirsporlu oyuncuyu ağır bir kararla oyundan ihraç ederek tüm takdir haklarını Bucak’tan yana kullandı. Bucak Akşehirspor’u 3-1 yenerek 7. Grup şampiyonu oldu. Spor kamuoyu ise Büyük emekler veren Isparta Davrazspor’un masa başında kaybettiğini düşünüyor. Spor camiası bu yılın tecrübe olduğunu ve önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir şekilde lige girilmesini bekliyor.

Yönetime güvenen sporseverler, Bülent Sarıgül ve Mustafa Özaydın başkanların küstürülmemesi görüşündeler.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °