Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta’da Bir İlk İmza Atıp, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuracaklar; 6 Mart Spor Kulübü Kuruldu

Isparta’da Bir İlk İmza Atıp, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuracaklar; 6 Mart Spor Kulübü Kuruldu

SPOR 11.05.2022 18:43:00 0
Isparta’da Bir İlk İmza Atıp, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuracaklar; 
6 Mart 
Spor Kulübü 
Kuruldu
Isparta’ya yeni bir spor kulübü daha kazandırıldı. Yeni bir soluk yeni bir heyecan katacak olan Isparta 6 Mart Spor Kulübü’nün Başkanlığını Pınar Gök, Basın Sözcülüğünü ise Gazeteci Levent Doğan’ın yapacak.
 
Engelliler Haftası’nda kurulan 6 Mart Spor Kulübü, engelli bireylerin topluma kazandırılması adına önemli çalışmalar yürütecek. Bu kapsam kulüp bünyesinde Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oluşturulacak. Isparta’nın ilk ve tek Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımını bünyesinde bulunduracak olan 6 Mart Spor Kulübü, bu takımla önümüzdeki yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol 3’üncü Ligi’nde ilimizi temsil etmesi bekleniyor.

YAZ SPOR OKULLARI DÜZENLENECEK
Isparta 6 Mart Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbolun yanı sıra basketbolda küçükler, yıldızlar ve genç kız-erkek kategorilerinde liglere katılacak. Bunun yanı sıra 6 Mart Spor Kulübü yaz aylarında yaz spor okulları düzenlenecek. Yüzmeden basketbola, voleyboldan tenise kadar bir çok spor dalında profesyonel ve tecrübeli antrenör kadrosuyla yaz spor okullarında eğitim verilecek. 

“AMACIMIZ TÜRK SPORUNA YETENEKLİ GENÇLERİ KAZANDIRMAK, ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN TOPLUMDA DAHA FAZLA YER ALMASINI SAĞLAMAK”
Amaçlarının Türk sporuna yetenekli gençleri kazandırmak olduğunu belirten Isparta 6 Mart Spor Kulübü Başkanı Pınar Gök, diğer taraftan da oluşturacakları Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile engelli bireylerin toplumda daha fazla yer almasını sağlamak istediklerine dikkat çekti.

Bu süreçte Ispartalıların kendilerine destek vereceğine inandığını belirten Başkan Pınar Gök, “Yetenekli gençlerimizi basketbol, voleybol, yüzme ve tenis branşlarında tespit edip, onları Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra yapacağımız projelerle de engelli kardeşlerimizin spor alanında daha fazla yer almasını sağlayacağız. Özellikle engelli arkadaşlarımız ile yapacağımız projelerde Ispartalıların bizleri yalnız bırakmayacağına yürekten inanıyoruz. Biz çünkü sporun her engeli aşacağına inanan bir ekibe sahibiz. Bu süreçte bizlere katkı sağlayacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °