Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Isparta 2 milli sporcusunu kaybetmek üzere!

Isparta 2 milli sporcusunu kaybetmek üzere!

SPOR 9.10.2017 06:03:00 0
Isparta 2 milli sporcusunu kaybetmek üzere!
Isparta Bölgesi Milli Takım Boks Antrenörü Melihşah Sarıca, Milli Takım sporcuları Sema Çalışkan ve Ramazan Demir’e İlimizden sahip çıkılmadığı takdirde müsabakalara başka şehirler adına çıkacaklarını ifade ederek, “Sema'ya Fenerbahçe ve Ankara Büyük Şehir Belediyesi transfer teklifinde bulundu. Ramazan Demir’e Beşiktaş Spor Kulübü talip. Isparta’daki iş adamları, spor kulüpleri sahip çıkmazsa, sporcularımız Isparta adına müsabakalara çıkamayacak” dedi.
 
Isparta Bölgesi Milli Takım Boks Antrenörü Melihşah Sarıca ile Milli Takım sporcuları Sema Çalışkan ve Ramazan Demir, cumartesi günü basın toplantısı düzenlediler.  Çalışkan ve Demir’e Isparta’dan sahip çıkılmadığını belirten Sarıca, eğer işadamları ya da kulüplerin sahip çıkmaması halinde 2 milli sporcunun da gelen teklifleri değerlendireceklerini ve artık müsabakalara Isparta adına çıkamayacaklarını açıkladı.
BİZİM SORUNUMUZ ISPARTA'NIN BU SPORCULARI SAHİPLENMEYİŞİ
Sarıca, basın toplantısında şunları söyledi: “Buraya toplanmamızın en büyük sebeplerinden biri milli sporcumuz Sema Çalışkan ve Ramazan Demir içindi. Sporcumuz Sema çalışkanı zaten tanıyorsunuzdur, 6 kez Türkiye şampiyonu 1 kez Dünya üçüncüsü, 2 defa Avrupa ikincisi şu an olimpiyat aday kadrosunda.  Ramazan Demir’in ise 15 yaşında 2 defa Türkiye üçüncüsü, 1 kez Türkiye şampiyonluğu bulunuyor.  Bizim sorunumuz Isparta'nın bu sporcuları sahiplenmeyişi.
OCAK AYINA KADAR VAKTİMİZ VAR
Sema'ya Fenerbahçe ve Ankara Büyük Şehir Belediyesi transfer teklifinde bulundu. Ramazan Demir’e Beşiktaş Spor  Kulübü talip.  Ocak ayına kadar vaktimiz var.  Ocak 1’de çocukların transfer durumu var. Eğer Isparta olarak Isparta’daki iş adamları spor kulüpleri sahip çıkmazsa, sporcularımız Isparta adına müsabakalara çıkamayacak. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri bu. Çocuklar Ankara'ya İstanbul'a gittiğinde bu çocuklar şahıs olarak gitmiyorlar sadece lisanslı olarak gidiyor. Yani uluslar arası başarılarda Isparta ismi gündeme gelmeyecek. Tamamen başka bir şehrin sporcusu olarak lanse edilecek. Benim kendi mantalitem artık dünyada savaş değil de sanat sporla ülkemizi tanıtabiliyoruz. 
ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
Sporcularımızın ikisi de milli takım düzeyinde sporcular aslında. Ben bunu nasıl kibarca anlatıyım söyleyerek aslında utanıyorum bir nebze bu tarz sporcuların  bu tarz değerlerin Isparta olarak sahiplenip kollanması gerekiyor. Ama biz yaklaşık 5-6 aydan bu tarz sıkıntılara boğuşuyoruz. Çünkü sporcu için başarılı olabilmesi için kafasının mental olarak rahat olması lazım. Maddi yönden de sporcu sıkıntı yaşamaması gerekiyor. Ama yaklaşık 5-6 aydan beri sporcuları dizginliyorum. Isparta'da kalalım Isparta adına müsabakalara çıkalım. Ama artık bıçak kemiğe dayandı.  Daha fazla çocuklarında önünde durup maddi açıdan sıkıntıya sokmak istemiyorum. Çünkü bu tarz sporu yapan sporcular maddi olarak sıkıntıda olan sporcular. Zor şartlarda yetişen sporcular alttan gelen 12 yaşında  bir sporcumuz var. Oda Türkiye üçüncüsü oldu. O çocuk da bu çocukları örnek aldığı için bu tarz sporcuların yaşadığı sıkıntıları annesi babası da görüyor. Bu sefer bu bize zarar veriyor çocuk da bende ilerde bu sıkıntıları yaşarım diye spor yapmak istemiyor.
Yani biz bu tarz değerlere sahip çıkmamız lazım. Yani sponsor veya bir spor kulübü bu çocuklara maddi bir anlamda destek olacak ama öyle uç noktalarda değil daha önceki sponsorluklarımız da hepimiz bu çocukların daha ne kadar aldığını biliyoruz. Aldığımızı hepimizi az çok biliyoruz. Ramazan daha 14-15 yaşında olmasına rağmen çok büyük başarılar elde etti. Maddi anlamda iş adamlarına veya spor kulüplerine çok büyük anlamda götürüsü olmuyor.
BAŞARIDA ISPARTA’NIN ARTIK ADI OKUNMAYACAK
Biz şehrimizde kalmak istiyoruz. Ama tabii büyüklerimiz,  iş adamlarımız bunu bize uygun görmez ise bizde artık farklı yerlerde farklı şekilde temsil edecekler. Biz gene ülke adına gururlanacağız,  gene ülke adına başarı yakaladığında biz Ispartalı olarak gururlanacağız. Ama çocuğumuz Isparta'da olmayacak. Çocuklar da gitmek istemiyor ama sahip çıkan olmazsa Isparta’yla yollarımız ayrılacak. Ben bu çocukları başka yere verdiğim zaman Türkiye şampiyonasında başarı yakaladıkları zaman Isparta’nın artık adı okunmayacak. Zaten Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin Fenerbahçe'nin belli bir ismi var niye Isparta boks olarak ekol olmasın? bize imkan verildiği sürece her şeyi yapmaya hazırız. Ben 5 sene önce geldim Isparta'ya sahip çıkılmamasının sebebini anlamıyorum daha önceden sponsorumuz vardı. Sağ olsunlar sahip çıktılar. Çocuklara sahip çıkıldığı, zaman başardılar. Biz bu çocuklara sahip çıkmadığımız zaman başarı gelmeyecek.
SARICA’DAN DAVRAZSPOR’A ÇAĞRI
Eminim çünkü psikolojik olarak çocuklara destek vermemiz lazım. Yani sporcuyu bir itmek lazım arkadan oda şu an Isparta'da yok. Aslında benim bir fikrim var. Ama büyüklerimiz ne düşünür bilemiyorum. Isparta'da Davrazspor kulübü var çok değerli başkan Mustafa Özaydın. Onun başında biz müsabakalara  Isparta Davraz Spor Kulübü olarak çıksak aslında çok daha iyi olur. Ama baştakiler ne düşünür bilemiyorum. Yani Isparta'da yetişen bu değerlerin Isparta'da kalıp Isparta Davraz Spor Kulübü altında devam ettiği zaman bence daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °