Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hızlandırılmış Pandem'li Bal'da, Bitti...

Hızlandırılmış Pandem'li Bal'da, Bitti...

SPOR 13.07.2021 06:41:00 0
Hızlandırılmış 
Pandem
2020 ve 2021 Yıllarını dünyaya zehir eden, kahrolası pandemi, 3 milyon 700 binden fazla insanın ölmesine sebep olurken, aşı ile hızı kesildi, ancak hayatları etkilemeye devam ediyor. Etkilemediği hiç bir insan hiç bir toplum hiç bir devlet bulunmazken, son delta varyantı dedikleri rezil çeşidi de dalga dalga yayılıyor. Aman dikkat edelim, aşıları olduk, tedbirlerimizi aldık artık mikrop bize bulaşmaz demeyelim çünkü, kimi nerede ve ne zaman yakalayacağı belli olmuyor.
 
Ve hiç ummadığımız insanlar aramızdan ayrılıveriyorlar. Lütfen kurallara sonuna kadar uyalım ve mikrop defoluncaya kadar veyahut ilacı bulunana kadar tedbirli olmaya devam edelim. Bu hatırlatmalardan sonra gelelim, " Pandemli hızlandırılmış Bal, ligine." Evet. 9 Haziran'da büyük bir özlemle başlayıp, 11 Temmuz 2021'de sona eren Bal liginin 11. sezonu tatsız tuzsuz geçti.
 
266 takım diye başlanması planlanan sonra 108 takımın katılımıyla 32 gurupta gerçekleştirilen bölge bölge, 12 il takımı, 2160 futbolcuyla oynanan maçların bitimiyle 4 takım daha 3. Profesyonel liglerine katılma sevinci yaşadılar. Pazar günü oynanan ( 1. Bölge: Çilimli Belediyespor - Hendekspor maçı : 1-1 bitti. Ve uzatmalarda 4-1 kazanan Hendekspor mutlu sona ulaştı. ) - (2. Bölgede, Bizim bölgeydi: Aliağa Belediye ile Kuşadasıspor karşılaştılar, 90 dk. ve uzatmalar 1-1 bitti. Penaltılarda maçı 2 - 4 kazanan Kuşadasıspor, 3. lige koştu.) (3. Bölgede ise: Ordu 1967 ve Bolu Abant FK. takımları karşılaştı.Maç ve uzatmalar 1-1 bitti. Penaltılarda 5-4 kazanan Ordu 1967 oldu.) - (4. Bölgede ise Diyarbakırspor ile 76 Iğdır Belediyespor takımları karşılaştılar. Maçı 1-0 kazanan takım Iğdır Belediyespor oldu ve 3. lige yükseldiler.) Kazanan takımları tebrik ediyoruz. Ancak vurgu yapılması gereken konular var.
 
11. Bal sezonu, hem takımlar, hem hakemler, hem gözlemciler, hem de hocalar arasındaki amansız rekabetten uzak, katma değeri az, yükü futbol kulüplerinin omzuna yüklenmiş vaziyette bitti. Bunun sebebi pandem de olsa, bu sezon yarışma dışı kalan 158 takım açısından buruk bir sezon olmuştur. TFF'ye, 3.7 milyon TL.lik katkısı da koca okyanusta, küçük bir göl gibi kalmıştır. Ve, 32 günlük heyecan kısacası, tat vermedi. Hele hele Gelendostspor katılmadı, Emrespor direkten dönüp başarısız oldu ve 3. lige, 2 maç kala trafik kazasına kurban gitti. Sebebi mucbir pandem ve covid - 19'dur. BAL'da işin sevindirici yanı ise şudur. 15 ay sonra öyle olsa, böyle de olsa oy-nan-mış-tır, bu bir... İki, TFF ve TASK maçları mutlak oyanatacağız sözü geçte olsa yerine getirilmiştir.
 
Olacak mı, olmayacak mı tartışmaları artık gerilerde kalmıştır. Futbola özlem duyan 108 takımın 216 hocası ile 2160 futbolcusu görevlerini yapmışlardır, seyircisiz de olsa, 12 şehir ve yüzlerce belde ve pek çok Belediye takımı amaçlarına ulaşıp bir sezonu daha devirmişlerdir. Bunlar, bal futbolunun bugünkü gerçekleridir. Günahıyla sevabıyla bir Bal ligi daha bitti. Şimdi 12. sezon daha çok takımın katılımıyla, ülke genelinde tüm illerin en az 1 temsilcisiyle katılacağı daha çok rekabetçi , daha çok iddialı, daha çok mücadelenin verileceği (TARAFTARLI- SEYİRCİLİ ) sıkı bir lig temenni ediyoruz.
 
Çünkü maçlar seyircisiyle, taraftarıyla güzel. Onlar olmayınca tadı tuzu yok maçların. % 50 kapasiteyle de olsa, tedbirlere uyarak maçlara taraftarların alınması büyük bir karar bizce de. Evde Tv'de maç seyretmekten gınaaa, geldi beee... Bıktık usandık kapalı mekanlarda, sadece kameraların gösterdiği camdan maçları izlemeye... Bırakın artık, açık alanlarda statlarda gönlümüzce bağırıp çağırarak tuttuğumuz takımın şapkasını - formasını giyip şanlı bayrakları tribünlerde sallamayı çok özledik, bırakın da bu icraatları yerine getirelim. Hasret kaldık hasret... Biz insanların hislerine tercüman oluyoruz. Olabiliyorsak da, ne mutlu bize...
Saygılarımızla.
(NOT-1 : COPA AMERİCA KUPASI final maçında Arjantin-Brezilya'yı 1-0 yenerek şampiyon oldu. Gece 03'te oynanan maç nefesleri keserken her iki takımın futbolcu ve hocaları dünyaya örnek futbol dersi verdiler. ) Bu enfes maç büyük zevk verdi insanlara. "Bizim çocuklar ve hocalar" izlesinler de (bayrak, millet, ülke) için futbol mücadelesi sahada nasıl verilir öğrensinler. Ders alsınlar biraz, ders...
(NOT - 2 : ISPARTA 32 SPORUN 2. ligdeki yeni teknik direktörü Tarık Söyleyici hoca olmuş. Hayırlara vesile olsun... Hoca, pro lisans sahibidir, beyler- bayanlar. Dikkat.) (NOT -3 : TFF tarafından 2. liglerin gurupları dün yapılan çekimle tamamlandı. Fikstür çekimi ise ileriki bir tarihte yapılacak. Hayırlı olsun.) Bu günlükte bu kadar efendim. Kurban bayramınız şimdiden mübarek olsun.
Hoşçakalın…
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °