Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hasret yarın Uluborlu’da sona eriyor: Isparta güreşi özledi

Hasret yarın Uluborlu’da sona eriyor: Isparta güreşi özledi

SPOR 29.06.2019 14:36:00 0
Hasret yarın Uluborlu’da sona eriyor: 
Isparta 
güreşi 
özledi
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yaklaşık 9 aydır şehirde yapılmayan yağlı pehlivan görüşleri, festival ve şenlikler kapsamında başlayacak. İlk güreş etkinliği ise yarın Uluborlu’da.
 
Uluborlu ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 43.sü gerçekleştirilecek olan Yağlı Güreşleri 30 Haziran Pazar günü yani yarın gerçekleştirilecek. Er Meydanında yapılacak Yağlı Güreşlerine yoğun katılımın olması bekleniyor.
İLK GÜREŞ ETKİNLİĞİ
ULUBORLU İLE BAŞLAYACAK
Yaklaşık 9 aydır yapılmaması nedeniyle Isparta yağlı güreşleri özledi. Haziran ayında bugüne kadar Isparta’da hiç yağlı güreş yapılmadı. Ancak, bu özlemyarın itibariyle sona erecek. Zira, yarın bu yıl 43.sü gerçekleştirilecek olan Yağlı Güreşler gerçekleştirilecek. Güreş etkinlikleri daha sonra çeşitli ilçe, belde ve köylerde gerçekleştirilen festival ve şenlikler kapsamında yapılmaya devam edecek.
GÜREŞ MÜSABAKALARI
YAZ MEVSİMİNE YAYILACAK
Ispartalı güreş severler de yağlı güreşlerin birer hafta arayla yapılması yerine tüm sezon içine yayılmasını istiyor. Isparta'da güreşler yapıldığı zaman birer hafta arayla yapılıp, ardından uzun aralar veriliyor. Aynı ilde bir hafta arayla güreş yapılması, seyircinin güreşe olan ilgisi, heyecanı ve özlemi açısından doğru değil. En az iki hafta arayla olması gerekiyor. Güreş kalitesi bakımından da bu böyle.
İŞTE ULUBORLU’DA ER MEYDANINA
ÇIKACAK OLAN GÜREŞÇİLER
Bu doğrultuda; yarın Uluborlu ilçesinde yapılacak olan 43.Geleneksel Yağlı Güreşlerinde Er Meydanına çıkacak Başpehlivanlar: Ahmet Serbest, Furkan Durmuş Altın, Serkan Serttürk, Emre Erkal, Salih Dorum, Kürşat Korkmaz, Ali Yanatma, İsmail Koç, Osman Aynur, Ali Gürbüz, Sermest Bulut, Mecit Yıldırım, Hüseyin Demir, Ertuğrul Dağdeviren, Ali Rıza Kaya, Mehmet Yeşil Yeşil ve Cengizhan Şimşek.
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °