Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hakem ve gözlemciler yeni sezonu açtı

Hakem ve gözlemciler yeni sezonu açtı

SPOR 30.09.2017 06:23:00 0
Hakem ve gözlemciler yeni sezonu açtı
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Isparta Şubesi ile İl Hakem Kurulu tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle yeni sezon açıldı.
                Açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Yolcu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, Bakkallar ve Bayiler Odası Mehmet Bapbacı, İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Arabacı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa Yılmaz, Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün, TÜFAD Başkanı Durmuş Türkmen, IASKF Başkanı Erhan Oturak, kulüp yöneticileri, spor adamları, hakem ve gözlemciler katıldı.
                Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa Yılmaz yaptı. Yılmaz, açılışlarına katılan protokol üyelerine ve spor taban birlik yöneticilerine teşekkür etti. Yeni sezonda tüm takımlara başarılar dileyen Yılmaz, “Tesisleri bize açan SDÜ Rektörümüz Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı Hocamıza ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hakem ve gözlemcilerimize de yeni sezonda başarılar diliyorum. Hakem şansınız yanınızda olsun” dedi.
                İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Arabacı ise açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Arabacı, “Bugün burada futbolumuzun paydaşlarıyla bir arada bulunmak bizleri son derece mutlu kılmıştır. Sporda başarının sırrı ekip ruhunda gizlidir. Biz de Isparta da başarının tüm hakem ve gözlemciler,  tüm spor kamuoyu ve taban birliklerinin birlikte hareket etmesiyle sağlanacağına inanıyoruz. Futbolda asıl unsur kulüplerimizdir. Onların ne zorluklarla müsabakaya hazırlandıkları tarafımızdan bilinmektedir. Onların harcadıkları emeklere saygımız sonsuzdur. Burada bizlere düşen aralarındaki mücadelenin tarafsız adil, oyun kuralları içerisinde eşit şartlarda yapılmasını sağlamaktadır. Bunun içinde hakemlerimiz her an müsabaka yönetmeye hazır olmak antrenmanlarını eksiksiz ve düzenli yapmak kural bilgilerini sürekli tazelemek, sahada ise cesaretle ve tavizsiz olarak uygulamak zorundadırlar.TFF. 2 Ligde, 3 ligde, bal liginde görev alan hakem ve gözlemcilerimiz var. Bu arkadaşlarımızın daha üst liglerde görev almalarını sağlamaktır.Kurul olarak aslı görevimiz ilimizde yönettiği müsabakalarda adaletiyle, tutarlılığı ve kararlılığıyla, dürüstlüğüyle kulüplerimizin, sporcularımızın, spor kamu oyununun desteğini ve saygısını kazanan hakemleri yetiştirmek ve bu hakemleri ülke sporuna kazandırmak olacaktır. Ekim ayı içerisinde açılacak olan aday hakem kursuna kulüp yöneticilerimiz vasıtasıyla şuan oyuncu olan ancak hakemlik yapmak isteyen oyuncularını kursa katmaları hususunda yönlendirmelerini bekliyoruz. 2017-2018 sezonunun hepimize hayırlı  olmasını,  kazasız belasız centilmence geçmesini diler saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
                Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdür Vekili Mehmet Yolcu ise hakem ve gözlemcilere yeni sezonda başarılar diledi.
                Konuşmaların ardından kokart töreni düzenlendi. C Klasman Hakemliğine terfi eden Ahmet Eken’e kokartı Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan tarafından takıldı.
 Bölgesel Hakemliğe yükselen Metin Kaya’ya kokartı eski İl Hakem Kurulu Başkanı Nizamettin Çakan tarafından,  Aslı Köse Güllüdere’nin Ahmet Tere tarafından, Osman Umut Tol’un kokartı ise Hasan Hüseyin Bülbül tarafından takıldı.  Program fotoğraf çekimlerinin ardından SDÜ’de düzenlenen yemekle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °